Ook sectorprijzen uitgereikt op Mia's 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

27.01.2016

Bij de uitreiking van de negende editie van de Music Industry Awards vorige week had de muzieksector het laatste woord bij zes categorieën. Naast Stromae voor beste videoclip, Oscar & The Wolf voor beste liveact, Trixie Whitley in de categorie auteur/componist, sleepten ook drummer Lander Gyselinck en diens band STUFF. een sector-MIA in de wacht voor respectievelijk beste muzikant en beste artwork Het ontwerp voor de albumcover is van de beeldend kunstenaar Rinus van de Velde.
Bij de sectorprijzen viel ook Balthazar in de prijzen met het album Thin Walls. Daarmee scoort de band een unieke hattrick: de drie albums die het uitbracht, werden telkens met een MIA bekroond. Daarnaast won Balthazar in de publiekscategorieën nog twee awards -Groep en Alternative- en groeide zo uit tot de grootste winnaar van de avond.

Publieksprijzen werden uitgereikt aan Tourist LeMC - Nederlandstalig en Doorbraak; Lost Frequencies - Dance; Christoff - Vlaams populair; Balthazar - Groep en Alternative; Stromae - Solo man; Selah Sue - Solo vrouw; Oscar & The Wolf - Pop; Will Tura - Lifetime Achievement Award; Stan Van Samang - Hit van het jaar.

De Music Industry Awards is een organisatie van Kunstenpunt en VRT.

Uitgebreide berichtgeving over deze MIA-editie vind je hier.

Terug Meer nieuws