Nieuws

Classical Next 2016: call voor programmavoorstellen

28.08.2015

Classical:Next

Classical:NEXT, de jaarlijkse conferentie en beurs voor klassieke muziek, lanceert naar aanleiding van de vijfde editie in 2016 opnieuw een oproep voor programmavoorstellen. Als muziekprofessional kan je vanaf nu een voorstel indienen voor een live showcase, een projectpitch of een conferentiesessie. 

Lees meer

Vacature bij Muziekcentrum De Bijloke

28.08.2015

de bijloke

Muziekcentrum De Bijloke Gent zoekt voor het team planning & productie een voltijdse medewerker gebouwbeheer en onderhoud. 

Lees meer

Onderzoeksmandaat bij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

28.08.2015

Het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen schrijft voor de periode 2016 – 2019 een 50% onderzoeksmandaat uit voor een doctorandus in de kunsten. Het mandaat is voorzien voor een doctorerende onderzoeker in het domein van Muziek en Podiumkunsten. 

Lees meer

Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2015

28.08.2015

kamermuziekconcours almere

Het Internationaal Kamermuziekconcours Almere staat open voor klassieke instrumentale ensembles van 2-10 musici (muziekvakstudenten en/of jonge beroepsmusici). De leeftijd van de individuele deelnemers mag in het jaar van deelname niet hoger zijn dan 35 jaar. 

Lees meer

Vacatures bij LUCA School of Arts

27.08.2015

LUCA Lemmens
Momenteel lopen er twee vacatures voor doctoraatsmandaten in de Kunsten met een aanstelling als assistent-onderzoeker aan LUCA School of Arts, campus Lemmens.

Lees meer

Vacature Projectmanager ‘De Stem van ons Geheugen’

25.08.2015

Koor & Stem (logo)
Het project De Stem van ons Geheugen geeft aan mensen met dementie opnieuw een stem en geeft inhoud aan nieuwe contacten met de omgeving. De initiatiefnemers zijn momenteel op zoek naar een halftijdse projectmanager voor de verdere uitbouw van het project.

Lees meer

Audities bij Vocaal Ensemble Reflection

25.08.2015

Op zaterdag 12 september organiseert het Vocaal Ensemble Reflection audities om zijn vaste muzikale kern uit te breiden, waarbij alle stemtypes welkom zijn. Reflection werd opgericht door de huidige dirigent Patrick Windmolders in 2006 en is sinds 2013 de vaste versterking voor de concertante uitvoeringen in de Munt. 

Lees meer

Hulp bij subsidieaanvragen Kunstendecreet

24.08.2015

infosessie kunstendecreet

De allereerste toepassing van het nieuwe Kunstendecreet staat voor de deur: tegen 15 september 2015 worden de eerste project- en beursaanvragen ingediend. Via deze link vind je alle nuttige links naar de nodige informatie voor wie een subsidieaanvraag voorbereidt.

Lees meer

Inschrijvingen Cultuurforum 2020 geopend

10.08.2015

cultuurforum

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zet de jaarlijkse ontmoeting met de cultuursector voort. Met het Cultuurforum wil de minister in dialoog treden met de sector over het cultuurbeleid in Vlaanderen. 

Lees meer

Manu Frederickx wordt conservator bij Metropolitan Museum in New York

10.08.2015

manu frederickx

Manu Frederickx, artistiek praktijkassistent en cöordinator instrumentenbouw aan de School of Arts van de HoGent wordt conservator bij het Metropolitan Museum in New York. 

Lees meer

Extra infosessie nieuw Kunstendecreet

10.08.2015

De allereerste toepassing van het nieuwe Kunstendecreet staat voor de deur: tegen 15 september 2015 worden de eerste project- en beursaanvragen ingediend. Omdat het nieuwe decreet heel wat wijzigingen meebrengt, organiseren Kunstenpunt en de Afdeling Kunsten van de Vlaamse Gemeenschap opnieuw een infosessie om kunstenaars en organisaties wegwijs te maken in de regelgeving m.b.t. projecten en beurzen. 

Lees meer

Toekenning RVT-middelen voor 2015 onzeker

10.08.2015

De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten (vorig Kunstendecreet) wil de deelname van kunstenaars of kunstenorganisaties uit Vlaanderen of Brussel aan initiatieven in het buitenland mee mogelijk maken. Door het al zeer hoge aantal aanvragen voor de subsidiëring van reis-, verblijf- en transportkosten is de kans dat in 2015 nog nieuwe aanvragen zullen kunnen worden gehonoreerd inmiddels zeer klein geworden.

Lees meer

Update toepassing subsidielijnen onder Titel 5 van het Kunstendecreet voor 2016

10.08.2015

Titel 5 van het Kunstendecreet (‘Stimulerings-, promotie- en verwervingsbeleid’) maakt een aantal nieuwe subsidielijnen mogelijk. De voorziene middelen in 2016 voor Titel 5 laten echter nog niet toe al deze subsidielijnen meteen te activeren.

Lees meer

European Jazz Conference nu ook toegankelijk voor niet-leden

10.08.2015

european jazz conference

De European Jazz Conference (EJC) is het belangrijkste ontmoetingsmoment voor jazzprofessionals in Europa en vindt elk jaar plaats in september. Oorspronkelijk gestart als de Algemene Vergadering van het Europe Jazz Network (EJN), werd het in 2014 omgedoopt tot de Europe Jazz Conference. De editie van 2015 (van 24 tot 27 september in Budapest) is voor het eerst ook toegankelijk voor deelnemers die geen lid zijn van EJN.

Lees meer

Open call Musicafonds - deadline 30 september

16.07.2015

Musica logo (anno 2009)
Musica, Impulscentrum voor Muziek is actief op diverse terreinen: muziek- en klankinitiatie voor de allerkleinsten, klankkunst, community art, muzikaal erfgoed, enz. Voor projecten met een bijzondere maatschappelijke waarde, die worden opgezet in partnership met Musica, werd het Musicafonds in het leven geroepen.

Lees meer

Projectoproep Arts in Society

16.07.2015

CERA (logo anno 2010)
Cera, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Sint Lucas Antwerpen en LUCA School of Arts slaan de handen in elkaar voor een projectoproep die bijzondere doelgroepen uit de samenleving verbindt en versterkt met kunst. 

Lees meer

Save the Date: Buma Classical Convention met focus op Vlaanderen

Vrijdag 27 november, Utrecht

14.07.2015

buma 2015

Na een achttal edities van de Staten Generaal van de Klassieke Muziek, slaan we onder de nieuwe vlag van Kunstenpunt een andere weg in. Die weg leidt ons dit najaar naar Nederland, waar we voor het eerst de krachten bundelen met onze noorderburen voor een gezamenlijk ontmoetingsmoment, een ontdekkingsreis én een live-uitzending over en met klassieke muziek uit beide landen. 

Lees meer

JazzLab Series zoekt professionele jazzmuzikanten met ambitieuze plannen

13.07.2015

JazzLab Series

Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze en kunstencentra De Werf, NONA, Vrijstaat O. en Rataplan gaan opnieuw een coproductie aan met JazzLab Series om een innovatief jazzproject te helpen realiseren. Professionele jazzmuzikanten die actief zijn en gevestigd zijn in België en rondlopen met ambitieuze plannen die moeilijk of niet realiseerbaar zijn binnen de bestaande circuits kunnen zich nu kandidaat stellen.

Lees meer

Vacature bij CC De Schakel

13.07.2015

CC De Schakel (logo)

Cultuurcentrum De Schakel heeft momenteel een vacature voor een Cultuurfunctionaris muziek en humor (m/v).

Lees meer

Korting registratie voor Reeperbahn showcasefestival via Kunstenpunt

10.07.2015

Reeperbahn Festival

Van 23 tot 26 september 2015 vindt in Hamburg opnieuw het Reeperbahn Festival plaats: het grootste club- & showcasefestival in Duitsland. Naast 30.000 muziekliefhebbers, ontvangt Hamburg ook zo'n 3.500 professionelen. Overdag pakt het festival uit met tal van debatten, presentaties en netwerkmomenten. 's Avonds kun je in de buurt van de Reeperbahn op zoek naar nieuw muzikaal talent. Zo'n 350 bands spelen zich in de loop van 4 dagen internationaal in de kijker. 

Lees meer