Nieuws

Vacature bij Ictus

01.10.2014

Het muziekgezelschap Ictus is op zoek naar vervanging tijdens het verlof van de medewerker Planning & Tourmanagement.

Lees meer

2 Vacatures bij AMUZ

30.09.2014

Amuz

Concerthuis AMUZ te Antwerpen gaat op zoek naar twee nieuwe medewerkers: een deeltijds artistiek medewerker en een voltijds medewerker communicatie (m/v).

Lees meer

Call for proposals: Atlantic Music Expo 2015

30.09.2014

Atlantic Music Expo (AME) wordt in 2015 voor de derde keer in Praia, Kaapverdië georganiseerd. Dit jaarlijks evenement (conferentie, beurs en showcasefestival) brengt muziekprofessionals uit Kaapverdië, Afrika, Amerika en Europa bij elkaar. WOMEX is co-producent van dit evenement. Wie een voorstel wil indienen voor de conferentie of het showcasefestival, kan dat nog tot 31 oktober via deze link.

AB zoekt stagiair(e)

29.09.2014

Ancienne Belgique / AB (logo anno 2006)

Concerthuis AB is momenteel op zoek naar een stagiair(e) Onthaal/PR of Secretariaat-talen.

Lees meer

Nieuwe Masterclass in Cultuurmanagement

26.09.2014

Werk je in de culturele of creatieve sectoren en wil je meer leren over management en ondernemerschap? Of heb je al managementervaring en wil je aan de slag in de culturele of creatieve sectoren? De Master Class in Cultuurmanagement van de Antwerp Management School gaat op 14 oktober opnieuw van start en biedt verdieping en verbreding in de organisatie-, management- en beleidsaspecten van culturele en creatieve organisaties. Alle info vind je hier.

Nieuw Nederlands evenement over Klassieke Muziek

24.09.2014

Buma Classical Convention (logo)

Buma Classical Convention is een nieuw en uniek tweedaags evenement over klassieke muziek. Een conferentie en festival ineen op vrijdag 28 en zaterdag 29 november in het gloednieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Lees meer

Het Symfonieorkest Vlaanderen brengt Brossé's Haiku Cycle One in wereldprimeur

24.09.2014

Dirk Brossé
Een toevallige ontmoeting kan het begin zijn van een onverwachte vriendschap. Zo is het gegaan bij haiku schrijver Herman Van Rompuy, Europees president, en dirigent-componist Dirk Brossé

Lees meer

Orpheus Research Festival 2014: (Im) mogelijke werelden - nieuwe (on) mogelijkheden

23.09.2014

Orpheus Instituut (logo)
Het Orpheus Instituut organiseert zijn zesde jaarlijkse Research Festival van 1-3 oktober 2014.

Lees meer

Nieuwe muziekapp brengt digitale democratie met digital music

Uitvoering App In C in het Concertgebouw Brugge

23.09.2014

App in C
ChampdAction ontwikkelde de app In C waarmee iedereen wereldwijd kan inloggen en online bijdragen aan de virtuele uitvoering van Terry Riley's "In C". Tijdens Iedereen Klassiek in Concertgebouw Brugge  spelen muzikanten van ChampdAction het werk live, samen met app-spelers in het publiek en online-spelers uit alle uithoeken van de wereld.

Lees meer

Nieuwe trefdag Pulse Transitienetwerk Cultuur

18.09.2014

Op donderdag 23 oktober organiseert Pulse Transitienetwerk Cultuur haar jaarlijkse trefdag: 'Cultuur: (on)gemeen goed'. Op die derde editie wil Pulse samen met cultuurprofessionals de zogenaamde 'derde weg' van het gemeengoed verkennen. 

Lees meer

Archives = money

17.09.2014

Goed bewaarde en beheerde archieven zijn goud waard. Dat weten niet alleen historici en archivarissen. Sinds het nieuwe Kunstendecreet is de hele kunstensector hiervan op de hoogte. Om werkingssubsidies te krijgen, moet je voortaan goed voor je archief zorgen. Maar wat is archief en hoe doe je dat: goed voor je archief zorgen? Het AMVB snelt ter hulp met twee gratis workshops archiefbeheer.

Lees meer

12 Points 2015 Dublin: call for applications

17.09.2014

12 Points Festival 2013

12 Points Festival is een initiatief van the Improvised Music Company, een organisatie ter promotie van jazz en avontuurlijke muziek in Dublin. De negende editie vindt opnieuw plaats in Dublin van 15 tot 18 april 2015.

Lees meer

Enthousiaste Oostenrijkers voeren de Messe solennelle van Peter Benoit uit te Antwerpen

17.09.2014

Benoit Peter for web

De prachtige Messe solennelle van Peter Benoit werd de laatste jaren verschillende keren in het buitenland uitgevoerd.  De Oostenrijkse uitvoerders waren zo enthousiast over het werk van Benoit dat ze zelf voorstelden om de mis ook in Antwerpen uit te voeren.


Lees meer

Vacature bij AB

15.09.2014

Ancienne Belgique / AB (logo anno 2006)

Om het marketing team te versterken gaat AB op zoek naar een Sponsoring en Event Manager (m/v). Je onderhoudt alle contacten met de partners van de AB, je bouwt de 'Vrienden van de AB' formule uit en je brengt commerciële (B2B) zaalhuurders aan.

Lees meer

Strictly Confidential zoekt jobstudent

10.09.2014

Strictly Confidential (logo)

Publisher Strictly Confidential is voor één dag per week op zoek naar een jobstudent (m/v).

Lees meer

Cellist Stefaan Craeynest overleden

09.09.2014

Stefaan Craeynest
Cellist Stefaan Craeynest, stichtend lid van Arco Baleno en aanvoerder cello cello bij Het Kamerorkest is onverwachts overleden

Lees meer

Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2014

29.08.2014

Staten Generaal van de Klassieke Muziek logo
Schrijf het alvast in de agenda! Het ontmoetingsmoment voor de klassieke muzieksector vindt plaats op dinsdag 16 december 2014 in BOZAR, met lezingen, debatten, workshops en een nieuwe editie van SUPERNOVA

Oproep SMartbeurzen 2015 - deadline kandidaturen 7 oktober 2014

22.08.2014

smartbe

SMart wijst elk jaar een aantal beurzen toe aan kunstenaars om hun creatieve activiteiten te ondersteunen in alle mogelijke disciplines. Er zijn twee types beurzen: begeleidingsbeurzen en Saltobeurzen.

Lees meer

CLASSICAL:NEXT 2015: oproep voor showcases

Van 20 tot 23 mei 2015 in Rotterdam

21.08.2014

Classical:Next
Classical:Next! is een conferentie en beurs voor klassieke muziek. De vierde editie vindt plaats dicht bij huis, in de vernieuwde concertzalen van De Doelen in Rotterdam en gelijktijdig met de Operadagen. Coördinator is Michael Nieuwenhuisen, voordien organisator van de Dutch Classical Music Meeting.

Lees meer

Blokfluitist Jan Van Hoecke valt in de prijzen op de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua Brugge

11.08.2014

MA Festival / MAfestival (logo anno 2012)
Sinds 1964 organiseert het Festival van Vlaanderen - Brugge jaarlijks de gerenommeerde Internationale Wedstrijden Musica Antiqua. Deze wedstrijden richten zich tot jonge, hoog gekwalificeerde uitvoerders uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk.

Lees meer