Nieuws

Info- en inspiratiesessie Master Class Cultuurmanagement

24.04.2014

Wil je van je creatieve passie je beroep maken of je creatieve kronkels omzetten in een boeiende carrière? Dan is de Master Class in Cultuurmanagement van de Antwerp Management School misschien iets voor jou.

Lees meer

Nieuwe biografie uit over Robert Herberigs

23.04.2014

Herberigs cover
Marcel Lequeux schreef een uitgebreide en goed gedocumenteerde biografie over duizendpoot Robert Herberig: Robert Herberigs. Componist - schilder - schrijver 1886-1974.  Ingesloten een cd met fragmenten uit zijn belangrijkste werken waaraan het Muziekcentrum graag meewerkte.

Lees meer

Stel je kandidaat voor Adviescommissie Kunsten

23.04.2014

Kunsten en Erfgoed organiseert de vernieuwingen die horen bij het nieuwe Kunstendecreet. In dit kader worden kandidaten gezocht voor de nieuwe adviescommissie.

Lees meer

Cobra's Classic Battle 2014

23.04.2014

Cobra (VRT website) logo
Cultuurwebsite Cobra.be en de Vlaamse koepelorganisatie Koor & Stem willen Vlaanderen laten zingen. De Koningin Elisabethwedstrijd gaat dit jaar over zang. Daarom is Cobra's Classic Battle dit jaar voorbehouden voor koren.

Lees meer

Campagne 'Ik kies voor kunst'

22.04.2014

kiezen voor kunst
Tussen 22 april en 25 mei zet de kunst- en cultuursector gezamenlijk de schouders onder de campagne 'Ik kies voor kunst'. De campagne wil kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda zetten en het als wezenlijk onderdeel van een dynamische samenleving zichtbaarder maken.

Lees meer

Grote Belgische delegatie naar Jazzahead 2014

17.04.2014

Affiche Jazzahead 2014

Jazzahead is een jaarlijkse internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken. Dit jaar is de Belgische delegatie groter dan ooit, met ook 3 Vlaamse groepen op het showcase-en festivalprogramma: Too Noisy Fish, Jef Neve en Caroll Vanwelden.

Lees meer

Orgelbouwer Gerard Pels overleden

15.04.2014

Gerard Pels
De Belgische orgelbouwer en orgeldeskundige met internationale uitstraling Gerard Pels is overleden. Pels was directeur van het oudste Belgische orgelbouw-en restauratie atelier Pels D’Hondt te Herselt.

Lees meer

Vlaamse Opera wint Internationale Opera Award 2014 voor Parsifal

11.04.2014

De Vlaamse Opera (logo 2008)
De productie Parsifal in een regie van Tatjana Gürbaca die de Vlaamse Opera vorig seizoen creëerde, heeft gisteren in London een International Opera Award 2014 gewonnen. Het is de tweede keer dat deze productie in de prijzen valt.

Lees meer

Gezocht: Ambitieuze jazzprojecten

10.04.2014

Handelsbeurs, Flagey, De Casino en kunstencentra De Werf, Nona, Vrijstaat O en Rataplan gaan opnieuw een coproductie aan met JazzLab Series om een innovatief jazzproject te helpen realiseren. Ben je een professionele jazzmuzikant die actief en gevestigd is in België en loop je rond met ambitieuze plannen die moeilijk of niet realiseerbaar zijn binnen de bestaande circuits? Wil je kans maken op logistieke en financiële ondersteuning? Laat deze coproductie dan het duwtje in je rug zijn.

Lees meer

Vacature bij Musica, Impulscentrum voor muziek

10.04.2014

musica

Musica, Impulscentrum voor Muziek is een binnen het Kunstendecreet erkende kunsteducatieve organisatie met een internationale werking. Musica is op zoek naar een voltijds of deeltijds (artistiek) coördinator.

Lees meer

Belgium Booms op The Great Escape

10.04.2014

Belgium Booms logo (2012)

Van 8 tot 10 mei vormt Brighton het fraaie decor voor een nieuwe editie van The Great Escape, het grootste Britse showcasefestival. Meer dan 400 bands spelen er, verspreid over drie dagen, in 35 clubs en zalen van de Britse kuststad. Naast de vele optredens vormt ook het conferentiegedeelte een aantrekkingspool voor vele muziekprofessionelen. Er zijn tal van netwerkinitiatieven, debatten en panels die stilstaan bij de huidige en toekomstige situatie van de muziekindustrie.

Lees meer

Speeddating Muziek en Film

09.04.2014

Het Brussels Film Festival vindt dit jaar plaats van 6 tot 14 juni 2014 in Flagey. Naast de Europese filmcompetitie, talrijke avant-premières en professionele ontmoetingen richt het Festival zich opnieuw op de relatie tussen muziek en film, met onder andere een competitie voor muziekdocumentaires en speeddating.  

Lees meer

German Market Workshop & Belgium Booms Drink

07.04.2014

In samenwerking met Wallonie-Bruxelles Musiques en concertzaal Botanique organiseert Muziekcentrum Vlaanderen op 21 mei een discussiedag rond de Duitse muziekmarkt: German Market, overview & insight. Duitse muziekprofessionelen zullen die dag hun visie geven op de belangrijkste facetten van het Duitse muzieklandschap. Inschrijven kan vanaf nu!

Lees meer

Vacature bij Live Nation

07.04.2014

live nationa

Live Nation organiseert meer dan 150 concerten per jaar en festivals zoals Rock Werchter, I Love Techno en TW Classic. Live Nation breidt zijn communicatieteam uit en is op zoek naar een marketing- en communicatiemanager voor I Love Techno en EDM concerten.

Lees meer

SOHO!-dag

Stimuleer Ondernemend Hoger Onderwijs

07.04.2014

soho_dag
Onderwijs van de toekomst daagt uit en moet de nieuwe generatie voorbereiden op morgen. Die moet meer dan ooit wendbaar en vooral creatief zijn; kansen zien en ze ook effectief grijpen. De SOHO!-dag brengt op 29 april 2014 in Mechelen een dag vol bestaande ondernemende praktijken uit Vlaanderen door mensen uit het hoger onderwijs.

Lees meer

Onderzoek 'De Waarde van Cultuur'

04.04.2014

onderzoek de waarde van cultuur
Wat zijn de echte meerwaarden verbonden aan cultuur? Is er harde evidentie voor positieve (neven)effecten op terreinen buiten de cultuurwereld zelf? Draagt cultuur bij tot fundamentele processen van socialisering en subjectivering, en zo ja : hoe dan wel? Om op al die vragen een antwoord te kunnen geven, bracht een 15-tal actoren uit de kunsten, het erfgoedveld en de sociaal-culturele sector het nodige budget samen voor een collectieve onderzoeksopdracht, met steun van de Vlaamse overheid.

Lees meer

Festival Kortrijk zoekt vrijwilligers

04.04.2014

Festival van Vlaanderen Kortrijk

Voor haar vijfde editie gaat het Festival Van Vlaanderen Kortrijk op zoek naar vrijwilligers voor het voeren van promo, het begeleiden van gasten, ticketcontrole, de opbouw van podia e.d., hulp achter bar... Ben je enthousiast, gemotiveerd en kan je je enkele momenten vrij maken tussen 8 en 25 mei? Contacteer dan annsophie@festivalkortrijk.be met je gegevens en de momenten waarop je je kan vrijmaken.

Nieuwe website voor Poppunt

01.04.2014

Poppunt (logo anno 2013)
Begin april lanceerden onze collega's van Poppunt hun vernieuwde website. De gloednieuwe poppunt.be verheft zijn aanbod aan info en advies voor trappelend muzikaal talent tot de tweede macht, verzamelt alle muziekeducatie op één plek, en heeft met 'mzkt zkt mzkt' een alternatieve datingsite voor muzikaal talent in huis. www.poppunt.be

Warhola wint Humo's Rock Rally 2014

31.03.2014

Humo
Warhola heeft de 19de editie van Humo's Rock Rally gewonnen. Deze vijfkoppige groep, een afstudeerproject van PXL Music met leden uit Antwerpen en Limburg, haalde het vorige zondag in de AB voor de Gentse jazzrockformatie Nordmann en de elektronische popmuziek van Five Days uit Leuven.

Vlaamse Cultuurprijs Muziek voor René Jacobs

30.03.2014

René Jacobs (2014)

Musicus en dirigent René Jacobs heeft afgelopen weekend de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Muziek - Klassiek 2012-2013 ontvangen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. De uitreiking vond plaats tijdens de verjaardagseditie van het KlaraFestival in Bozar in Brussel. De jury loofde Jacobs' markante vermogen om zeer verschillend gezinde luisteraars te boeien. Die gave om te verenigen vormt volgens de jury de rode draad doorheen zijn vele talenten.

Lees meer