Nieuws

Met Muziekcentrum Vlaanderen en WBM naar Jazzahead 2015

17.10.2014

Jazzahead

Jazzahead is een jaarlijkse internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken en vindt jaarlijks plaats in Bremen, Duitsland. De tiende editie is gepland van 23 tot 26 april 2014. Muziekcentrum Vlaanderen & WBM coördineren de Belgische aanwezigheid. Geïnteresseerden kunnen via ons korting bekomen op hun deelname en/of een voorstel voor een showcase-concert indienen.

Lees meer

Opnieuw een Diapason d'or voor het Huelgas Ensemble

16.10.2014

Paul Van Nevel

Diapason, het leidinggevende muziektijdschrift van Frankrijk kent het Huelgas ensemble een Diapason d'Or toe, de grootste onderscheiding, voor hun nieuwste cd The treasures of Claude Le jeune. Het ensemble kreeg in mei reeds een zelfde toponderscheiding voor de cd  La Oreja de Zurbarán.

Lees meer

Koen Kessels muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden, Londen

14.10.2014

Koen Kessels
Lid van de Artistieke directie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen), honorary professor aan de Birmingham University, artistiek leider van het HERMESensemble en artistiek directeur van Inspiratum, Koen Kessels, wordt vanaf het september 2015 muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden.

Lees meer

6de editie European Festival Awards

13.10.2014

festival awards

De 6de editie van de European Festival Awards is goed voor een primeur: naast een hele reeks nominaties voor Belgische/Vlaamse festivals werd nu ook voor de eerste keer een Belgische artiest - Stromae - genomineerd in maar liefst drie categorieën: Headliner-, Newcomer- en Anthem of the Year. 

Lees meer

Universal zoekt Stagiair(e)s

08.10.2014

Universal Music Belgium

Platenfirma Universal Music Belgium is op zoek naar stagiairs (m/v) voor een stageplaats van 3 maanden op de afdeling Marketing.

Lees meer

Save the date: uitreiking MIA's 2014 op donderdag 8 januari

06.10.2014

Mia

Op donderdag 8 januari 2015 reiken de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen al voor de achtste keer de Music Industry Awards uit.

Lees meer

Vacature: Directeur bij deBuren

03.10.2014

deBuren / De Buren (logo anno 2012)
Vlaams-Nederlands huis deBuren gaat op zoek naar een nieuwe directeur. deBuren is gevestigd in Brussel en ontwikkelt vooral culturele activiteiten in Nederland en Vlaanderen. De directeur treedt in functie op 1 september 2015, geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren tot 28 november 2014. Alle nodige info vind je via deze link. (pdf)

Felix De Clerck directeur van het nieuwe kunstensteunpunt

03.10.2014

Felix De Clerck wordt de eerste algemeen directeur van het kunstensteunpunt van de Vlaamse Gemeenschap. Dat meldt de voorzitter van de raad van bestuur, Tom Auwers.

Lees meer

Landschapstekening Muziek 2014

02.10.2014

Landschapstekening Muziek 2014 (voorblad)
I.h.k.v. het vernieuwde Kunstendecreet schreef Muziekcentrum Vlaanderen een landschapstekening over de muzieksector in Vlaanderen. Ook andere steunpunten uit het kunstenveld kregen dezelfde opdracht. Het gezamenlijke document werd begin september overhandigd aan minister Sven Gatz.

Lees meer

Vacature bij Ictus

01.10.2014

Het muziekgezelschap Ictus is op zoek naar vervanging tijdens het verlof van de medewerker Planning & Tourmanagement.

Lees meer

Tweede editie SUPERNOVA: de inschrijvingen zijn geopend!

01.10.2014

Supernova
Na een succesvolle eerste editie is SUPERNOVA gestart met een nieuwe jaargang. SUPERNOVA biedt podiumkansen aan musici uit Vlaanderen of Brussel die aan de slag gaan met klassieke muziek, in haar zuiverste vorm, ofwel grensoverschrijdend.

Lees meer

Europese Festivallabels in de maak

01.10.2014

EFFE - Europe for Festivals Festivals for Europe (logo)

Festivalorganisator? Stel je kandidaat voor het EFFE Festival Label 2015-2016.

Lees meer

10 jaar Kunstenloket

01.10.2014

kunstenloket
Kunstenloket vzw bestaat 10 jaar en viert dit met drie spreeksessies met een feestelijk tintje. In Gent (Timelab), Antwerpen (Het Bos) en Brussel (Wiels) staan sessies op het programma rond Digitalisering, Internationalisering en Aanvullende Financiering. Volledige programma en inschrijving via deze link.

Klanksculptuur van componist Wim Henderickx op de Tuikabelbrug

01.10.2014

Wim Henderickx
Het Geluid van Hasselt-Genk is een project van Z33 en Musica i.s.m. Limburgs orkest jeugd & Muziek

Lees meer

Radio Forest needs sound

01.10.2014

Radio Forest
Musica Impulscentrum voor Muziek roept componisten, bedroom producers, muzikanten en elektronicatovenaars op om een soundscape te maken voor de installatie Radio Forest. 

Lees meer

Call for proposals: Atlantic Music Expo 2015

30.09.2014

Atlantic Music Expo (AME) wordt in 2015 voor de derde keer in Praia, Kaapverdië georganiseerd. Dit jaarlijks evenement (conferentie, beurs en showcasefestival) brengt muziekprofessionals uit Kaapverdië, Afrika, Amerika en Europa bij elkaar. WOMEX is co-producent van dit evenement. Wie een voorstel wil indienen voor de conferentie of het showcasefestival, kan dat nog tot 31 oktober via deze link.

Nieuw Nederlands evenement over Klassieke Muziek

24.09.2014

Buma Classical Convention (logo)

Buma Classical Convention is een nieuw en uniek tweedaags evenement over klassieke muziek. Een conferentie en festival ineen op vrijdag 28 en zaterdag 29 november in het gloednieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Lees meer

Het Symfonieorkest Vlaanderen brengt Brossé's Haiku Cycle One in wereldprimeur

24.09.2014

Dirk Brossé
Een toevallige ontmoeting kan het begin zijn van een onverwachte vriendschap. Zo is het gegaan bij haiku schrijver Herman Van Rompuy, Europees president, en dirigent-componist Dirk Brossé

Lees meer

Orpheus Research Festival 2014: (Im) mogelijke werelden - nieuwe (on) mogelijkheden

23.09.2014

Orpheus Instituut (logo)
Het Orpheus Instituut organiseert zijn zesde jaarlijkse Research Festival van 1-3 oktober 2014.

Lees meer

Nieuwe muziekapp brengt digitale democratie met digital music

Uitvoering App In C in het Concertgebouw Brugge

23.09.2014

App in C
ChampdAction ontwikkelde de app In C waarmee iedereen wereldwijd kan inloggen en online bijdragen aan de virtuele uitvoering van Terry Riley's "In C". Tijdens Iedereen Klassiek in Concertgebouw Brugge  spelen muzikanten van ChampdAction het werk live, samen met app-spelers in het publiek en online-spelers uit alle uithoeken van de wereld.

Lees meer