Nieuws

Oproep folkmuzikanten en -groepen voor de samenstelling van een compilatie-cd najaar 2016

17.05.2016

EFEX

EFEX, de English Folk Expo, die plaatsvindt van 13 tot 16 oktober in Bury nabij Manchester, staat dit jaar in het teken van folk uit Vlaanderen. N.a.v. deze speciale focus roepen wij folkmuzikanten en -groepen uit Vlaanderen op om tracks in te dienen voor de samenstelling van een compilatie-cd. De cd zal als promotietool verspreid worden via de EFEX goodiebag, op folk- en wereldmuziekbeurs WOMEX (die een week later plaatsvindt), en zal extra redactionele aandacht krijgen in het internationale magazine fRoots (incl. download).

Lees meer

Fingerprints #2 – Signaturen van componerend Vlaanderen

25.05.2016

Fingerprints 2

Signaturen van componerend Vlaanderen is de tweede Fingerprints-cd met vijfentwintig werken van drieëntwintig hedendaagse klassieke componisten, die hun stempel drukken op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel: Bart Verstraeten, Koen Dejonghe, Felix Vermeirsch, Benjamien Lycke, Bart Vanderbeke, Ward De Vleeschhouwer, André Laporte, Felix Ceunen, Eddy Flecijn, Arne M. Gunst, Pieter Schuermans, Michiel De Malsche, Liesbeth Decrock, Liselotte Sels, Gilbert Isbin, Dirk Verbrugghe, Kris De Baerdemacker, Kris Oelbrandt, Stephane Vande Ginste, Sebastian Bradt, Bart Van Kerckhove, Johan Sluys en Annelies Van Parys.

Lees meer

Oproep bands & artiesten voor MaMA 2016

25.05.2016

oproep mama

Van 12 tot 14 oktober 2016 vormen de wijken Pigalle en Montmartre het fraaie Parijse decor voor een nieuwe editie van het MaMA Festival. MaMA profileert zich als dé ontmoetingsplaats voor internationale en ook een groot deel Franse muziekprofessionals. Zeker interessant dus voor iedereen die de Franse markt wil exploreren.

Lees meer

Vacature bij Kunstenpunt

24.05.2016

Kunstenpunt

Kunstenpunt staat ten dienste van de professionele kunsten in Vlaanderen en zag het licht op 1 januari 2015. Kunstenpunt is een fusie van Vlaams Theater Instituut (VTi), BAM (Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst) en Muziekcentrum Vlaanderen. De organisatie zoekt momenteel een coördinator/coördinatrice informatiebeheer 80-100 % VTE. 

Lees meer

Oproep Jazzlab Series voor innovatieve en ambitieuze jazzprojecten

24.05.2016

oproep jazzlabseries

Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, Vrijstaat, Rataplan, 30CC en De Werf gaan opnieuw een coproductie aan met JazzLab Series voor de realisatie van een innovatief jazzproject. Ben je een professionele jazzmuzikant die actief en gevestigd is in België en loop je rond met ambitieuze plannen die moeilijk of niet realiseerbaar zijn binnen de bestaande circuits? Dan kan deze coproductie  misschien het duwtje in je rug zijn.

Lees meer

Oproep Artforum jonge makers

24.05.2016

Artforum zoekt jonge, enthousiaste makers die aan een locatiekunstwerk voor kinderen of jongeren willen werken in het thema gender; 'm, v, x : man, vrouw of iets daartussen'. Vanuit je eigen kunsttaal (o.a. muziek) en artistiek plan werk je aan een verkoopbaar product dat eender welke vorm kan aannemen: een geluidsbeeldhouwwerk, een interactieve video, een poëzie-installatie, een online kunstwerk, een schilderij waar je doorheen kan lopen,...

Lees meer

Stageplaats bij STUK Leuven

23.05.2016

STUK (logo)
STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid, zoekt een gedreven stagiair(e) ter ondersteuning van de programmatie Geluid. De stage wordt gespreid over het gehele seizoen, in de periode vanaf STUK Start (28 september 2016) tot STUK Eindfeest (2 juni 2017). 

Lees meer

Vacature: Directeur

18.05.2016

Het Forum voor Amateurkunsten zoekt een directeur. Gedetailleerde informatie lees je hier.

Vacature: Coördinator HR en administratie

18.05.2016

Ancienne Belgique zoekt een coördinator human resources en administratie. Reageren voor 13 juni 2016. Gedetailleerde informatie lees je hier.

Lees meer

Oproep voor onafhankelijke deskundigen en vertegenwoordigers middenveld

13.05.2016

De SARC is de strategische adviesraad voor het Beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Vertegenwoordigers uit het maatschappelijke middenveld en onafhankelijke deskundigen treden er in de Algemene Raad of in een van de vier sectorraden in overleg met elkaar over het cultuur-, jeugd-, sport- en mediabeleid in de brede zin van het woord. De adviezen en studies die voortkomen uit dit overleg worden bezorgd aan de Vlaamse Regering en aan het Vlaams Parlement.

Lees meer

Vacature bij [PIAS]

12.05.2016

Play it again Sam / PIAS (logo)

Muzieklabel en distributeur [PIAS] Brussel zoekt momenteel een gemotiveerde AR Accountant om het financiële team te versterken.

Lees meer

Oproep: compositiewedstrijd kamermuziek voor vrouwelijke componisten

12.05.2016

De oproep 'Chamber Music 2017' van de Fondazione Adkins Chiti: Donne In Musica staat open voor vrouwelijke componisten van over de hele wereld. De wedstrijd focust in het bijzonder op inspirerende muziekwerken voor interactieve concertreeksen. Geselecteerde werken zullen maximaal zes keer worden uitgevoerd op verschillende locaties in Italië in de loop van het najaar 2017.

Lees meer

PickIT Up! Digitale publieksbemiddeling voor jongeren op 16 juni in het Middelheimmuseum

10.05.2016

pickitup

Grijp je naar Tinder om jongeren te matchen met het kunstwerk van hun dromen? Verleid je jongeren met een app die peilt naar hun gemoedstoestand? Al ooit gedacht aan een avatar als gids of een game als lesmap bij een voorstelling? Waaruit bestaat jouw digitale gereedschapskoffer?

Lees meer

Stageplaatsen bij Sony Music

10.05.2016

Sony Music (logo)
Sony Music Entertainment Belgium maakt deel uit van één van de grootste muziek- en entertainmentgroepen in de wereld en heeft zowel internationale als nationale artiesten onder contract. Daarnaast specialiseert het bedrijf zich ook op vlak van streamingservices. Sony Music heeft momenteel 2 stageplaatsen voor een Online Marketeer en een Online Video Creative.

Lees meer

Oproep - 6de editie van de Internationale Compositiewedstrijd 'Coups de Vents'

10.05.2016

coups de vents

Coups de Vents is een internationale compositiewedstrijd voor symfonische ensembles. De eerste editie werd georganiseerd naar aanleiding van 'Lille2004 - Culturele Hoofdstad van Europa'. De wedstrijd heeft als doel om origineel repertoire te vernieuwen en te verrijken en om de identiteit van blaasensembles te versterken. 

Lees meer

Inschrijvingen Eurosonic 2017 geopend

09.05.2016

eurosonic

De 31e editie van Eurosonic Noorderslag vindt plaats in Groningen van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 januari 2017. Muziekprofessionals die willen deelnemen en artiesten of bands die een showcase willen spelen, kunnen zich nu aanmelden.

Lees meer

Enquête Fins Cultureel Instituut i.h.k.v. TelepART-reisbeurzen

09.05.2016

finscultureelinstituut

Het Fins Cultureel Instituut werkt momenteel aan TelepART, een programma dat de uitwisseling tussen Finland en de Benelux wil bevorderen en onder meer de presentatie van Fins werk in de Benelux ondersteunt. Het programma zal toelaten om doorlopend en op zeer korte termijn financiële steun aan te vragen voor reiskosten tussen Finland en de Benelux. 

Lees meer

Belgische delegatie op Classical:Next 2016

03.05.2016

Classical:Next

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 mei zal Kunstenpunt aanwezig zijn op de internationale muziekbeurs Classical:Next in De Doelen in Rotterdam. Na eerdere edities in Munchen (2012), Wenen (2013 & 2014) en Rotterdam (2015) is Classical:Next intussen uitgegroeid tot een volwaardig en boeiend evenement dat alle belangrijke actoren uit de sector van de klassieke muziek samenbrengt.

Lees meer

Met Kunstenpunt mee naar Womex 2016

03.05.2016

womex 2016

Van 19 tot 23 oktober 2016 vindt de 22e editie plaats van WOMEX, 's werelds belangrijkste internationale professionele markt voor folk, etnische en wereldmuziek. Dit jaar werd gekozen voor het Spaanse Santiago de Compostela als gaststad. Wie aansluit bij de 'Flanders Umbrella Stand' krijgt een korting van € 50 op het registratiegeld. De deadline voor deze 'Smart Rate' is 17 juni 2016.

Lees meer

Oproep: beiaard in Vlaanderen en Brussel met en in het teken van vluchtelingen

03.05.2016

beiaard en vluchtelingen

Op 20 juni besteedt Wereldvluchtelingendag overal ter wereld aandacht aan het lot van vluchtelingen. FARO en Vluchtelingenwerk Vlaanderen zetten die dag samen met de Vlaamse Beiaardvereniging en de Vlaamse UNESCO-Commissie volop in op een aantal ontmoetingen tussen cultureel-erfgoedwerkers en vluchtelingen in de beiaarden.

Lees meer