Nieuws

Enquête communicatie Muziekcentrum Vlaanderen

18.12.2014

enquete mcv
Via een korte enquête willen we graag enkele vragen stellen over onze huidige communicatie: word je voldoende geïnformeerd, lees je onze berichtgeving, is de vorm goed?

Lees meer

Fusie Muziekcentrum Vlaanderen, BAM en VTi

18.12.2014

Muziekcentrum Vlaanderen (herwerkt logo 2011)

Vanaf 1 januari 2015 fuseren Muziekcentrum Vlaanderen, BAM, en het Vlaams Theater Instituut (VTi). We worden een nieuwe organisatie die de steunpuntfuncties zal opnemen voor de muziek, de beeldende kunst, en de podiumkunsten.

Lees meer

Muziekcentrum Vlaanderen gesloten tussen Kerst en Nieuw

18.12.2014

Muziekcentrum Vlaanderen (herwerkt logo 2011)
Tussen Kerst en Nieuwjaar zullen de kantoren van Muziekcentrum Vlaanderen gesloten blijven. Vanaf maandag 5 januari zijn we opnieuw telefonisch en per e-mail bereikbaar. Prettige feesten!

Vacature bij Academie muziek-woord-dans Merksem

18.12.2014

De academie muziek-woord-dans Merksem is op zoek naar een enthousiaste artistiek directeur (/mv) met een sterke artistieke achtergrond in deze disciplines. Solliciteren kan tot 1 februari 2015 en kan via deze pagina.

Laureaten Supernova Tweede Editie!

18.12.2014

Supernova

Afgelopen dinsdag werden tijdens de live uitzending van Pompidou in BOZAR de drie laureaat-ensembles van Supernova 2014 geselecteerd. De selectie gebeurde op basis van een korte live presentatie op de Staten Generaal van de Klassieke Muziek. De partners van Supernova lieten zich hiervoor bijstaan door een professionele jury onder leiding van Ulrich Hauschild (BOZAR Music).

Lees meer

Vacature: Zakelijk coördinator AGB MAC

17.12.2014

Het Autonoom GemeenteBedrijf AGB MAC (AGB Mechelen Actief in Cultuur) gaat op zoek naar een halftijds zakelijk coördinator.

Lees meer

Met Muziekcentrum Vlaanderen naar Classical:Next 2015 Rotterdam

15.12.2014

Classical:Next
Classical:Next is een conferentie voor muziekprofessionals met beurs en showcaseconcerten. Wie zich aansluit bij de umbrellastand van Muziekcentrum Vlaanderen en WBM krijgt korting op de registratie.

Lees meer

Dag van de Cultuureducatie 2015

15.12.2014

Dag van de cultuureducatie (logo)

Op dinsdag 20 januari 2015 wordt in deSingel te Antwerpen de Dag van de Cultuureducatie georganiseerd.

Lees meer

Vacature bij Kunstenloket

10.12.2014

kunstenloket
Het Kunstenloket, het aanspreekpunt voor zakelijk en juridisch advies voor kunstenaars en creatieven, is op zoek naar een Bachelor in de Rechten met sterke communicatievaardigheden voor een contract van bepaalde duur.

Lees meer

Glimps 2014 donderdag van start!

10.12.2014

Glimps (logo anno 2014)

Van donderdag 11 tot zaterdag 13 december wordt voor de vierde keer Glimps georganiseerd, een internationaal showcasefestival in Gent. Behalve een zeventigtal optredens op 9 locaties organiseert Glimps ook een conferentie voor muziekprofessionals met panels, discussies en workshops. Muziekcentrum Vlaanderen ondersteunt de uitnodiging van buitenlandse professionelen.

Lees meer

Tom De Weerdt overleden

08.12.2014

Donderdag 4 december is Tom De Weerdt, ook bekend als DJ Low, overleden. In de jaren '90 en '00 was hij bezieler van Lowlands, een platenfirma en distributeur gespecialiseerd in elektronische en experimentele muziek. Jarenlang had hij een programma op de Antwerpse stadszender Radio Centraal en vormde hij een muzikaal duo met de Franse geluidskunstenaar Pierre Bastien. Als gepassioneerd muziekliefhebber, notoir platenverzamelaar en labelbaas pikte hij jong en vernieuwend muzikaal talent vaak als eerste op. Tom De Weerdt werd 47 jaar.

Oproep leden pool van beoordelaars Kunstendecreet

08.12.2014

Agentschap Kunsten en Erfgoed
Kunsten en Erfgoed zoekt kandidaten voor de beoordeling van subsidiedossiers binnen het nieuwe Kunstendecreet. Er wordt gezocht naar kunstenaars, medewerkers uit de kunstensector of mensen met een bijzondere voeling met deze sector die hun kennis en ervaring willen inzetten om het kunstenlandschap in Vlaanderen te ondersteunen. Inschrijven kan tot en met 28 februari 2015, op 4 februari 2015 wordt een infosessie georganiseerd over de beoordeling via het nieuwe Kunstendecreet. Alle info vind je hier.

Primeur: Gezelschapsspel over Belgische popgeschiedenis

05.12.2014

Belpop Expert
Jimmy Dewit en Jan Delvaux zorgen voor een nieuwe primeur: na hun theatervoorstelling Belpop Bonanza over de Belgische popgeschiedenis vorig jaar, heeft het duo nu ook het allereerste gezelsschapspel over de Belgische popgeschiedenis klaar. 'Belpop Expert' peilt in 400 vragen naar de grootste Belpopkenner aan tafel en wint vast ook enkele prijzen als meest originele cadeau onder de kerstboom. Verkrijgbaar via belpopbonanza.be en na de voorstellingen van de nieuwe theatershow Belpop Bonanza Bis, die op 17 januari 2015 in première gaat.

Vacature bij Overleg Kunstenorganisaties (oKo)

05.12.2014

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger en werkgeversfederatie van ruim 200 professionele organisaties uit het brede kunstenveld in Vlaanderen en Brussel. De organisatie zoekt momenteel een directeur in een voltijdse betrekking.

Lees meer

Oproep: stel jezelf kandidaat als beoordelaar binnen het nieuwe Kunstendecreet

05.12.2014

Agentschap Kunsten en Erfgoed

Kunsten en Erfgoed zoekt kandidaten voor de pool van beoordelaars die binnen het nieuwe Kunstendecreet subsidiedossiers zal beoordelen. Kunstenaars, medewerkers uit de kunstensector of mensen met een bijzondere voeling met deze sector die hun kennis en ervaring willen inzetten om het kunstenlandschap in Vlaanderen te ondersteunen, kunnen zich kandidaat stellen.

Lees meer

Nieuw project BE For Music verbindt Vlaamse en Waalse muziekscene

05.12.2014

Be for music
Poppunt, Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma bundelen met het gloednieuwe project ‘BE for Music’ hun krachten om samen actief te werken aan een sterker Belgisch muzieklandschap en om samen meer kansen te creëren voor talent van eigen bodem.

Lees meer

Vacature: Directeur bij De Brakke Grond

04.12.2014

De Brakke Grond (logo anno 2010)
Stichting Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond zoekt voor de leiding van de Brakke Grond in Amsterdam een nieuwe Directeur (m/v). Een strategisch leidinggevende met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en gedrevenheid om de kunstuitingen uit Vlaanderen in Nederland te presenteren.

Lees meer

GALM nu ook voor muzikanten

02.12.2014

Galm (logo, 2008)
GALM, het Genootschap Auteurs Lichte Muziek zet de deuren open. Omdat vele van haar leden ook actief zijn als uitvoerend muzikant, heeft de organisatie beslist voortaan ook de belangen van deze beroepsgroep te behartigen. Tevens zet voorzitter Evert Verhees na 7 jaar een stap opzij en wordt hij ad interim vervangen door Paul Poelmans. Meer info over de uitgebreide werking van GALM lees je op hun website.

Int'l Jazz wedstrijd Riga Jazz Stage 2015

02.12.2014

Riga Jazz Stage (logo)
Jazzvocalisten en trompettisten tot 30 jaar kunnen zich inschrijven voor de Riga Jazz Stage 2015. Deze internationale wedstrijd wordt van 9 tot 11 april 2015 georganiseerd in de Letse hoofdstad. Een internationale jury van jazzmuzikanten, producers, festivaldirecteurs en programmatoren bepaalt de laureaten en verdeelt de prijzenpot t.w.v. 6000 Euro + engagementen voor concerten op internationale podia. Inschrijven kan tot 31 januari 2015, alle info op www.rigajazz.lv.

Luc De Vos overleden

29.11.2014

Luc De Vos

Afgelopen zaterdagavond is zanger Luc De Vos overleden, zo meldt De Redactie. Luc De Vos werd in de jaren '90 wereldberoemd in Vlaanderen met zijn band Gorky (en later Gorki), waarmee hij een aantal onsterfelijke songs opnam, waaronder Mia, Lieve Kleine Piranha, Anja en Soms vraagt een mens zich af. Luc De Vos werd 52.
De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 6 december om 11u in de Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk te Gent. De dienst zal publiek toegankelijk zijn en zal ook buiten de kerk kunnen worden gevolgd vanop het Sint-Pietersplein.