Nieuws

Strijkkwartet van Bram Van Camp valt in de prijzen

24.07.2014

Bram Van Camp
Componist Bram Van Camp wint de tweede prijs op de Internationale Compositiewedstrijd 'New Note'  Kroatië 2014 met zijn werk voor Strijkkwartet.

Lees meer

Vacature: Directeur bij eengemaakte kunstensteunpunt

24.07.2014

N.a.v. de fusie van BAM, VTi en Muziekcentrum Vlaanderen zijn we op zoek naar een Algemeen Directeur (m/v) voor het nieuwe eengemaakte kunstensteunpunt in Brussel.

Lees meer

Vacature bij Equinox

23.07.2014

Equinox vzw, een sociaal-artistiek project onder leiding van Maria João Pires, is op zoek naar een medewerker productie en communicatie. Equinox werkt met nieuwe en bestaande kinderkoren, en dit in samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Meer info over Equinox en de vacature via deze link.

In memoriam Dirk Snellings

22.07.2014

Dirk Snellings
Dinsdagavond 15 juli overleed Dirk Snellings na een slepende ziekte. Hij leidde jarenlang het topensemble Capilla Flamenca. Hierna een In Memoriam, geschreven door zijn goede vriend Herman Baeten.

Lees meer

Poppunt zoekt stagiair(e)s

22.07.2014

Poppunt (logo anno 2013)

Poppunt is op zoek naar stagiaires voor de organisatie van de volgende editie van 'Play & Produce', in de periode september-november 2014.

Lees meer

Vacature bij JazzLab Series

22.07.2014

JazzLab Series

JazzLab Series is op zoek naar een stafmedewerker projectwerking (m/v).

Lees meer

Oproep kunstenaarsresidenties 2015

15.07.2014

Het Agentschap Kunsten & Erfgoed lanceerde opnieuw een oproep voor kunstenaarsresidenties in de loop van 2015. Kunstenaars kunnen zich kandidaat stellen voor een verblijf in een residentie waarmee de Vlaamse overheid een overeenkomst heeft.

Lees meer

Muziekcentrum De Bijloke zoekt vrijwilliger

15.07.2014

de bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een toonaangevend muziekcentrum gelegen op de historische Bijlokesite in Gent. Naast de vaste medewerkers maakt een groot aantal vrijwilligers deel uit van het team. Momenteel is Muziekcentrum De Bijloke op zoek naar een Coördinator Zaalwachters en Vestiairemedewerkers (m/v).

Lees meer

SABAM Jazz Awards voor Bart Maris en Seppe Gebruers

14.07.2014

sabam jazz awards
Gisterenavond werden op het Gent Jazz Festival de SABAM Jazz Awards uitgereikt. Bart Maris ontving de SABAM Jazz Award in de categorie ‘Gevestigde Waarde’.  De prijs voor jong talent, de SABAM Jeugd & Muziek Jazz Award, ging naar Seppe Gebruers.

Lees meer

Vacature bij Concertgebouw Brugge (2)

14.07.2014

VZW Concertgebouw Brugge is op zoek naar een voltijds Financieel Administratief Medewerker (m/v) voor bepaalde duur met een vervangingscontract van half september 2014 tot begin mei 2015.

Lees meer

JazzLab Series zoekt stafmedewerker projectwerking

14.07.2014

JazzLab Series onderhoudt een hoogstaand netwerk dat zich engageert om Belgische jazz in de best mogelijke omstandigheden aan een breed publiek te presenteren. Om het team te versterken zoekt de organisatie naar een enthousiaste kracht met een hart voor muziek die mee wil helpen het verschil te maken voor de volop bruisende jazzwereld.

Lees meer

Keenroh uitgeroepen tot Jong Jazztalent Gent 2014

14.07.2014

keenroh

Het duo Keenroh is de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2014, de wedstrijd voor jonge beloftevolle bands die Gent Jazz Festival organiseert in samenwerking met Brouwerij Duvel-Moortgat. Voor de tweede maal krijgt een band een begeleidingsbudget van 10.000 euro. Keenroh volgt hiermee OakTree op, de uittredende laureaat, die op de tweede festivaldag van Gent Jazz het resultaat van hun project mocht voorstellen aan het festivalpubliek.

Lees meer

Resonant publiceert 'doeboek' muzikaal erfgoed

10.07.2014

Resonant
Resonant, expertisecentrum muzikaal erfgoed, publiceerde het Doeboek muzikaal erfgoed. Het is een handige gids voor elke organisatie of elke persoon die van ver of van dichtbij met muzikaal erfgoed te maken heeft: orkesten, organisatoren, muziekclubs, componistenverenigingen, rockmuzikanten, verzamelaars, fanfares, professionele muzikanten en amateurs.

Lees meer

Vacature bij Concertgebouw Brugge (1)

30.06.2014

Concertgebouw Brugge is op zoek naar een Projectcoördinator 'Acoustic Power' met doorgroei naar Coördinator Kunsteducatie.

Lees meer

Vacature bij Muziekpublique

27.06.2014

Muziekpublique (logo)

Muziekpublique is op zoek naar een Assistent Label en Muziekschool. Kanidaten voor de vacature moeten beantwoorden aan de criteria van het Rosetta-profiel (jonder dan 25 jaar en woonachtig in Brussel of Wallonië).

Lees meer

Vacature bij Rekto:Verso

27.06.2014

Rekto Verso / Rekto:Verso (logo)
Rekto:verso is op zoek naar een halftijdse zakelijke kracht, voor strategisch management, het verwerven van inkomsten en de financiële opvolging van de werking. Solliciteren kan tot 17 augustus.

Lees meer

5de Editie European Blues Challenge in de AB

27.06.2014

The European Blues Union kiest Brussel als gast stad voor de organisatie van de 5th European Blues Challenge op 13 & 14  maart 2015 in de AB te Brussel, met op 12 maart bovendien een speciale openingsavond met enkele Belgische top Blues/Roots bands.

Lees meer

BesteBuren: Vlaams/Nederlands cultureel feestjaar en projectoproep

26.06.2014

deBuren / De Buren (logo anno 2012)

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) introduceren deze week het culturele feestjaar Vlaanderen-Nederland: BesteBuren. In 2015 is het 20 jaar geleden dat Nederland en Vlaanderen een Cultureel Verdrag sloten. Deze culturele samenwerking en toekomstige plannen worden een jaar lang op de kaart gezet. BesteBuren begint op zondag 7 februari 2015 en eindigt op zondag 14 februari 2016. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen.

Lees meer

Internationaal communicatieplatform Arts Flanders in een hogere versnelling

16.06.2014

arts flanders

Arts Flanders, dat in 2007 door de kunstensteunpunten werd opgericht als gezamenlijk internationaal communicatieplatform, onderging in de loop van 2013-2014 een grondige evaluatie.  Het resultaat is een nieuw en ambitieus instrument dat via een bredere betrokkenheid, een redactionele focus en een nieuwe wegwijzerfunctie de Vlaamse culturele aanwezigheid in het buitenland op een coherente en kwaliteitsvolle manier op de kaart zet. 

Lees meer

Korting op registratie Europese showcasefestivals

16.06.2014

Belgium Booms logo (2012)

In het najaar vinden weer een aantal interessante showcasefestivals plaats. Van Keulen tot Berlijn, Van Hamburg tot Parijs. Het ideale moment om nieuwe groepen te ontdekken en je internationaal, professioneel netwerk uit te breiden. Om het financieel haalbaar te houden, bieden we hier een aantal kortingen aan voor professionele accreditaties.

Lees meer