Nieuws

Audities bij Scala

05.02.2016

auditie scala

Voor het komende seizoen is Scala op zoek naar nieuwe zangeressen. Aanmelden voor de audities kan tot 15 maart 2016 via audities@kolacny.com. Vermeld je leeftijd, woonplaats, opleiding en je voorkennis (notenleer, koor, instrument, zang, musical, drama,...). Een eerste selectie gebeurt op basis van deze gegevens, meer info over de auditie ontvang je na uitnodiging.

Vacature: Directeur Kunstacademie Vlaamse Ardennen

04.02.2016

De stad Ronse organiseert de aanwerving van een nieuwe directeur voor de Kunstacademie Vlaamse Ardennen. De deadline voor kandidaatstelling is 1 maart 2016. Gedetailleerde info lees je op de site van de Kunstacademie.

Jazzahead 2016 in zicht! Gratis accreditatie via Kunstenpunt

02.02.2016

Jazzahead
Jazzahead is een internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken en vindt jaarlijks plaats in Bremen, Duitsland. De 11de editie is gepland van 21 tot 24 april 2016. Kunstenpunt & WBM coördineren de Belgische aanwezigheid. Geïnteresseerden kunnen via ons korting bekomen op hun deelname.

Lees meer

Klarafestival zoekt jobstudenten en/of vrijwilligers

02.02.2016

Voor het Klarafestival 2016 is Klara op zoek naar enthousiaste jobstudenten en vrijwilligers die haar team willen versterken als parkingsteward, publieks- en VIP-host of -hostess, stagehand, technicus voor opbouw en afbouw van podia en zalen, chauffeur en promotiemedewerker.

Lees meer

Klara's 2015 uitgereikt

Sigiswald Kuijken ontvangt Klara carrièreprijs

01.02.2016

De Klara

Afgelopen zaterdag werden tijdens Klara in deSingel de Klara's 2015 uitgereikt. Eerder raakte bekend dat violist en dirigent Sigiswald Kuijken (°1944) de Klara Carrièreprijs zou ontvangen. 

Lees meer

Strangelove festival zoekt 'queer talent'

01.02.2016

Strangelove festival (logo)
Strangelove festival is op zoek naar 'queer talent'. Voor editie 2016 van het festival gaan de organisatoren op zoek naar muzikanten, visual artists, filmmakers, schrijvers en performers die thema's verkennen als gender, seksualiteit, tegencultuur, alternatieve formats en 'queer identities'. Dit jaar wordt specifiek gezocht naar werk dat dieper ingaat op het concept van 'crossing borders'. Voorstellen kunnen tot 1 maart worden ingediend via deze link.

Vacature bij Hans Kusters Music

01.02.2016

Hans Kusters Music / HKM Records (logo)

Hans Kusters Music nv is momenteel op zoek naar een medewerker Muziekuitgeverij (m/v).

Lees meer

Vacature: Communicatiemedewerker bij De Bijloke

28.01.2016

De Bijloke (logo anno 2011 -

De Bijloke is op zoek naar een voltijdse (m/v) communicatiemedewerker.

Lees meer

Residenties bij De Veerman

28.01.2016

veerman

De Veerman biedt een residentieplek aan voor kunstenaars/collectieven die werken rond participatie.

Lees meer

Stefan Prins ontvangt Kunstpreis Berlin

27.01.2016

stefan prins

Hedendaags componist-muzikant Stefan Prins wordt bekroond met de Kunstpreis Berlin 2016 voor Muziek. Stefan Prins maakt deel uit van het ensemble Nadar en werkt in binnen- en buitenland samen met verschillende ensembles. Het is niet de eerste keer dat Prins in de prijzen valt. In 2014 nam hij de ISCM Young Composer Award in ontvangst.

Lees meer

Ook sectorprijzen uitgereikt op Mia's 2015

27.01.2016

STUFF. - Stuff. (Vinyl LP album scan)
Bij de uitreiking van de negende editie van de Music Industry Awards vorige week had de muzieksector het laatste woord bij zes categorieën. Naast Stromae voor beste videoclip, Oscar & The Wolf voor beste liveact, Trixie Whitley in de categorie auteur/componist, sleepten ook drummer Lander Gyselinck en diens band STUFF. een sector-MIA in de wacht voor respectievelijk beste muzikant en beste artwork Het ontwerp voor de albumcover is van de beeldend kunstenaar Rinus van de Velde.

Lees meer

Vlaamse opnames bekroond in Luister

26.01.2016

Luister (cover januari 2016)

Bij de bespreking van de meest actuele cd's bekroont het Nederlandse tijdschrift Luister maar liefst 3 Vlaamse producties met een perfecte score.

Lees meer

Audities Klassieke Muziek - Cultuurmarkt 2016

25.01.2016

Cultuurmarkt Vlaanderen (logo anno 2013)

De Cultuurmarkt is een promotieplatform voor artiesten en cultuurhuizen. Op zondag 28 augustus geeft de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het cultuurseizoen. Er zijn gratis optredens (dans, comedy, klassieke muziek, jazz, theater, literatuur ...) op pleinen & in zalen en op de infomarkt presenteren 170 organisaties en cultuurhuizen uit heel Vlaanderen hun nieuwe aanbod.

Lees meer

Vacature verantwoordelijke externe relaties bij AMUZ

25.01.2016

Amuz

In het hartje van de stad Antwerpen presenteert AMUZ in de voormalige Sint- Augustinuskerk een gevarieerd concertprogramma, waarbij oude muziek aan de basis ligt, maar gekoppeld wordt aan andere genres, culturen en kunstuitingen. AMUZ is momenteel op zoek naar een verantwoordelijke externe relaties. 

Lees meer

Visit(e): nodig iemand van Kunstenpunt uit voor een adviesgesprek

25.01.2016

Kunstenpunt

Zit je met vragen over de ontwikkeling van je artistieke praktijk of heb je nood aan een klankbord over de evolutie van een kunstproject? Denk je dat een gesprek je zou kunnen helpen bij het vinden van antwoorden? Neem contact op met drie kunstenaars die ook graag zo’n gesprek zouden willen voeren. Jij nodigt de gasten uit en verzamelt hun vragen. Een medewerker van Kunstenpunt komt op de afspraak in je atelier, repetitieruimte of keuken.

Lees meer

Balthazar grootste winnaar van de MIA's

Stan Van Samang wint Hit van het Jaar

21.01.2016

Balthazar (Mia
De rockgroep Balthazar is met drie MIA's de grootste winnaar van de negende editie van de Music Industry Awards (MIA's) die vanavond werden uitgereikt. Stan Van Samang sleepte de felbegeerde MIA voor 'Hit van het jaar' in de wacht voor zijn song 'Een ster'. Oscar And The Wolf en Stromae blijven bevestigen en kapen elk twee MIA’s weg, net als nieuwkomer Tourist LeMC.

Lees meer

Vacature bij Toutpartout booking agency

20.01.2016

Toutpartout

Toutpartout booking agency is actief in het alternatieve pop- en rockmuziek live circuit en organiseert zowel lokale shows als Europese tours. Toutpartout is op zoek naar een administratief stafmedewerker.

Lees meer

Vacature bij Poppunt

13.01.2016

Poppunt (logo anno 2013)
Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten en dj's in Vlaanderen, is op zoek naar een getalenteerde web developer en/of project manager.

Lees meer

Belgium Booms op Eurosonic 2016

13.01.2016

Belgium Booms @ Eurosonic 2016

Vandaag wordt in Groningen het startschot gegeven van de 30e editie van Eurosonic, één van de belangrijkste showcasefestivals & muziekconferenties. Van 13 tot 15 januari verzamelen ongeveer 3.900 muziekprofessionals van over de hele wereld in het hoge noorden van Nederland. Overdag is er tijd voor panelgesprekken en netwerkmomenten en 's avonds krijgen beloftevolle bands de kans om zich aan een publiek van muziekliefhebbers en professionals te presenteren.

Lees meer

LABtrio en Dans Dans geselecteerd voor een showcase op Jazzahead 2016

21.12.2015

Jazzahead 2009 (logo)
Jazzahead is een internationale beurs met conferentie en showcasefestival in Bremen. De Belgische delegate telt bij de 50 professionals. Ook bij de volgende editie zal onze aanwezigheid niet onopgemerkt blijven dank zijn de showcases van 2 bijzondere trio's. 

Lees meer