Nieuws

Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2014 ism BOZAR Music

20.10.2014

Staten Generaal van de Klassieke Muziek logo
Hét ontmoetingsmoment voor de professionele klassieke muzieksector vindt plaats op dinsdag 16 december 2014 in BOZAR, met presentaties, debatten, hands on! werksessies en een nieuwe editie van de wedstrijd SUPERNOVA - Jong Klassiek. 

Lees meer

Bepaal mee wie tijdens Eurosonic 2015 in de prijzen valt

24.10.2014

Tijdens Eurosonic Noorderslag worden gewoontegetrouw ook een hoop Europese muziekprijzen uitgereikt. Melanie de Biasio wint dit jaar voor ons land een EBBA, maar maakt in navolging van Selah Sue ook kans op een Public Choice Award - stemmen kan vanaf nu. Ook bij de Europe Festival Awards kan je het verschil helpen maken. Stromae is er genomineerd als beste Headliner, beste Nieuwkomer en voor 'Anthem of the Year' terwijl ook tientallen Belgische festivals -van Feest in het Park tot Tomorrowland- meedingen naar één van de festivalprijzen. Kiezen daarvoor kan hier.

Vacature bij t-heater

24.10.2014

t-heater is het Sociaal Bureau voor Kunstenaars van t-interim, een divisie van t-groep NV. De niche t-heater verzorgt de loonsadministratie voor kunstenaars en hun opdrachtgevers. t-heater zoekt momenteel een consulent (m/v) voor de afdeling in Antwerpen.

Lees meer

Inschrijvingen voor Koningin Elisabethwedstrijd 2015 geopend

24.10.2014

Koningin Elisabethwedstrijd (logo)

De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert van 4 tot 30 mei 2015 een wedstrijd voor violisten. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen en die na 31 december 1984 geboren zijn.

Lees meer

Herinnering: Indiendata Kunstendecreet

23.10.2014

Agentschap Kunsten en Erfgoed
Ben je van plan om een dossier in te dienen binnen het Kunstendecreet voor een buitenlandse residentie, een ontwikkelingsgerichte beurs of een projectsubsidie? We zetten nog even de deadlines voor dit najaar op een rijtje. 

Lees meer

Opleiding cultuurmanagement in Brugge

23.10.2014

Vanaf 24 november kan je aan de Brugge Business School een Expert Class Cultuurmanagement volgen. Deze Expert Class richt zich tot professionals in de cultuursector. 

Lees meer

Koor&Stem lanceert Koorklank

21.10.2014

logo koorklank
Koorklank is een online platform van Koor&Stem vzw met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips en véél muziek.

Lees meer

Feesteditie Transit wuift Mark Delaere uit

20.10.2014

Transit
20 jaar Festival van Vlaanderen in Leuven en 15 jaar TRANSIT dat wordt gevierd. Het afsluitend feestconcert is ook het afscheidsconcert van artistiek directeur Mark Delaere en zakelijk directeur Eddy Frans.

Lees meer

Een nieuwe Womex, een nieuwe Flamundo!

20.10.2014

Diverse uitvoerders - Flamundo! (Vol. 5) (CD compilatie scan)

Van 22 tot 26 oktober zal de Vlaamse werelmuziekscene opnieuw aanwezig zijn op WOMEX, wereldwijd het grootste showcasefestival en conferentie voor etnische, wereld- en folkmuziek. De 20ste editie vindt plaats in Santiago de Compostela en zal een Belgische delegatie verwelkomen van niet minder dan 80 deelnemers, 3 Belgische showcases en -om het helemaal af te maken- een vijfde editie van de Flamundo compilatiereeks. 

Lees meer

Panels en Filmmuziekseminarie op Film Fest Gent

20.10.2014

Film Fest Gent / Filmfestival Gent (logo)
Sinds tientallen jaren specialiseert het Film Fest Gent zich in filmmuziek en de impact ervan op film. Ook dit jaar staan weer enkele muziekprojecten op het programma, waaronder 4 Film Music Industry panels, waar hot topics worden bediscussieerd met als doel jonge studenten -zowel filmmakers als componisten- en professionelen te laten kennismaken met 'de industrie'. Op 24/10 focust het jaarlijkse filmmuziekseminarie op muziek in de Franse cinema, met als uitgangspunt de artistieke samenwerking tussen regisseur en componist. Alle info op filmfestival.be.

Prinses Christina Concours voor piepjonge componisten

20.10.2014

Vanaf woensdag 15 oktober a.s. kunnen jonge componisten van 12 T/M 21 jaar zich online inschrijven voor het Prinses Christina Compositie Concours! Voor het eerst kunnen ook jongeren uit Vlaanderen meedoen !

Lees meer

Met Muziekcentrum Vlaanderen en WBM naar Jazzahead 2015

17.10.2014

Jazzahead

Jazzahead is een jaarlijkse internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken en vindt jaarlijks plaats in Bremen, Duitsland. De tiende editie is gepland van 23 tot 26 april 2014. Muziekcentrum Vlaanderen & WBM coördineren de Belgische aanwezigheid. Geïnteresseerden kunnen via ons korting bekomen op hun deelname en/of een voorstel voor een showcase-concert indienen.

Lees meer

Opnieuw een Diapason d'or voor het Huelgas Ensemble

16.10.2014

Paul Van Nevel

Diapason, het leidinggevende muziektijdschrift van Frankrijk kent het Huelgas ensemble een Diapason d'Or toe, de grootste onderscheiding, voor hun nieuwste cd The treasures of Claude Le jeune. Het ensemble kreeg in mei reeds een zelfde toponderscheiding voor de cd  La Oreja de Zurbarán.

Lees meer

Koen Kessels muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden, Londen

14.10.2014

Koen Kessels
Lid van de Artistieke directie van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen), honorary professor aan de Birmingham University, artistiek leider van het HERMESensemble en artistiek directeur van Inspiratum, Koen Kessels, wordt vanaf het september 2015 muziekdirecteur van The Royal Ballet Royal Opera House Covent Garden.

Lees meer

6de editie European Festival Awards

13.10.2014

festival awards

De 6de editie van de European Festival Awards is goed voor een primeur: naast een hele reeks nominaties voor Belgische/Vlaamse festivals werd nu ook voor de eerste keer een Belgische artiest - Stromae - genomineerd in maar liefst drie categorieën: Headliner-, Newcomer- en Anthem of the Year. 

Lees meer

Universal zoekt Stagiair(e)s

08.10.2014

Universal Music Belgium

Platenfirma Universal Music Belgium is op zoek naar stagiairs (m/v) voor een stageplaats van 3 maanden op de afdeling Marketing.

Lees meer

Save the date: uitreiking MIA's 2014 op donderdag 8 januari

06.10.2014

Mia

Op donderdag 8 januari 2015 reiken de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen al voor de achtste keer de Music Industry Awards uit.

Lees meer

Vacature: Directeur bij deBuren

03.10.2014

deBuren / De Buren (logo anno 2012)
Vlaams-Nederlands huis deBuren gaat op zoek naar een nieuwe directeur. deBuren is gevestigd in Brussel en ontwikkelt vooral culturele activiteiten in Nederland en Vlaanderen. De directeur treedt in functie op 1 september 2015, geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren tot 28 november 2014. Alle nodige info vind je via deze link. (pdf)

Felix De Clerck directeur van het nieuwe kunstensteunpunt

03.10.2014

Felix De Clerck wordt de eerste algemeen directeur van het kunstensteunpunt van de Vlaamse Gemeenschap. Dat meldt de voorzitter van de raad van bestuur, Tom Auwers.

Lees meer

Landschapstekening Muziek 2014

02.10.2014

Landschapstekening Muziek 2014 (voorblad)
I.h.k.v. het vernieuwde Kunstendecreet schreef Muziekcentrum Vlaanderen een landschapstekening over de muzieksector in Vlaanderen. Ook andere steunpunten uit het kunstenveld kregen dezelfde opdracht. Het gezamenlijke document werd begin september overhandigd aan minister Sven Gatz.

Lees meer