Nieuws

Cultuur 7 gaat over in Brava

25.11.2015

Brava (logo anno 2015)

Vanaf 1 december gaat Brava van start, een cultuurzender voor het hele taalgebied Nederland & Vlaanderen. De huidige (digitale) cultuurzender Cultuur 7 (opvolger van EXQI Culture) verdwijnt.

Lees meer

Met Kunstenpunt en WBM naar Classical:Next 2016 in Rotterdam

19.11.2015

Classical:Next
Van 25 tot 28 mei 2016 is er in Rotterdam opnieuw een editie van Classical:Next, de internationale conferentie voor muziekprofessionals met beurs en showcaseconcerten. Wie mee wil gaan kan zich aansluiten bij de gezamenlijke stand van Kunstenpunt en WBM en krijgt dan een korting op de registratie.

Lees meer

Presentatie onderzoek naar concertpubliek

19.11.2015

Glimps (logo anno 2014)

Tijdens de GLIMPS-conferentie in Gent op vrijdag 11 december presenteren Kunstenpunt en steunpunt Cultuur / UGent samen een aantal inzichten op de spreiding van concerten en het concertpubliek. 


Lees meer

Vierde editie Jazz#Forum: Save the date!

Dinsdag 8 maart 2016 in Flagey

19.11.2015

jazz # forum / Jazzforum / Jazz#Forum
Jazz#Forum is een netwerk- en ontmoetingsdag voor de Belgische professionele jazzsector. Het is een gezamenlijk initiatief van verschillende partners in het veld. Doel van deze meeting is om muzikanten, programmatoren en managers samen te brengen, inhoudelijke ondersteuning te geven, de onderlinge contacten te stimuleren en samen na te denken over de toekomst.

Lees meer

PROpeller: Masterclasses voor muziekprofessionals

PXL-Music, Poppunt en Kunstenpunt lanceren nieuw project

18.11.2015

Onder de noemer PROpeller organiseren PXL-Music, Poppunt en Kunstenpunt vanaf najaar 2015 inspirerende sessies over actuele topics en tendensen in de muziekindustrie. Met deze masterclasses willen de partners het begrip 'levenslang leren' (van cruciaal belang in de voortdurend veranderende dagelijkse werkomgeving) in de praktijk brengen en de vinger aan de pols houden van de muzieksector anno nu.

Lees meer

Vacature bij Sport is Tof bvba

17.11.2015

Sport is Tof bvba, gevestigd te Gent, levert, in tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, management en productionele diensten aan muziekfestivals en evenementen. Sport is Tof bvba werft aan: Financieel en zakelijk medewerker (M/V).

Lees meer

Belgische bands massaal aanwezig op Eurosonic

17.11.2015

eurosonic

Van 13 tot 15 januari 2016 vormt Groningen opnieuw het décor voor Eurosonic, één van de grootste showcasefestivals & muziekconferenties. Drie dagen lang krijgen de meest actuele en beloftevolle bands de kans om zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren.

Lees meer

12 Points 2016: call for applications

10.11.2015

12 Points Festival 2013

12 Points Festival is een initiatief van the Improvised Music Company, een organisatie ter promotie van jazz en avontuurlijke muziek in Dublin. De tiende editie vindt plaats in San Sebastián van 20 tot 23 juli 2016.

Lees meer

Oprichting Folkforum vzw

09.11.2015

Folkforum (logo)
Op 9 december aanstaande wordt vzw FolkForum Vlaanderen officieel voorgesteld. Deze nieuwe organisatie wil de Vlaamse folksector verenigen en professionele steun bieden aan het genre, muzikanten en betrokkenen.

Lees meer

Oproep aan folkmuzikanten

Stel je nu kandidaat voor een showcase op EFEX 2016

09.11.2015

English Folk Expo (EFEX) is een driedaags showcase- en netwerk evenement voor Engelse folk-, roots- en akoestische muziek. De volgende editie vindt plaats van 13 tot 16 oktober 2016 tijdens het Homegrown Folkfestival in Bury nabij Manchester. Ieder jaar kiest EFEX 1 internationale partner om diens tradities en muziekgroepen in de spotlight te zetten.

Lees meer

Forever Low: Tribute to Tom De Weerdt

04.11.2015

A Tribute To Tom De Weerdt / DJ Low
Op vier december vorig jaar trok Tom De Weerdt de deur voor altijd achter zich dicht. De founding father van het Lowlands label, DJ Low, radiomaker, muzikant, verzamelaar en inspirator wordt nu, in samenspraak met familie en dichte vrienden, herdacht, herinnerd, geëerd en gefêteerd. Bevriende artiesten waaronder Daan, Rudy Trouvé, Luc Van Acker en Andy Votel bevolken op zaterdag 21 november het podium en de draaitafels van muziekclub Petrol. De opbrengst van de avond gaat naar het preserveren en ontsluiten van Tom's unieke platencollectie. Alle info op www.tomdeweerdt.be

Cultuur steunt ambitieus klimaatakkoord in Parijs

04.11.2015

pulse

Meer dan 300 culturele organisaties en artiesten publiceren vandaag samen met Pulse een Open Brief aan de Belgische Overheden om hen op te roepen tot het uiterste te gaan in de strijd tegen de klimaatverandering. Ze vragen niet alleen een ambitieus akkoord in Parijs, maar wijzen ook op het werk dat na de klimaattop klaarligt in België. De open brief kan je hier lezen en ondertekenen.

Muziektheater Walpurgis - Call for projects

Residentie in het kader van het Feniks Festival

04.11.2015

Walpurgis biedt aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs en andere kunstenaars die willen experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes, een residentie  aan van 2 à 3 weken tussen mei en september 2016. Hun werk wordt aan het publiek getoond tijdens het Feniks Festival 2016.

Lees meer

N.E.W.S. zoekt stagiair(e)

30.10.2015

N.E.W.S. Records (logo)

Platenfirma N.E.W.S. te Gent heeft in hun distributietak plaats voor een stage in de richting marketing/officemanagement/retailmanagement.

Lees meer

Vacature: Trefpuntmedewerker Vlamo Oost-Vlaanderen

30.10.2015

Vlamo (logo)

Amateurmuziekorganisatie Vlamo is op zoek naar een gemotiveerde, positief ingestelde medewerk(st)er voor het trefpunt van Vlamo Oost-Vlaanderen.

Lees meer

Boarder Breakers Award voor Oscar & The Wolf

27.10.2015

Oscar & The Wolf - Entity (CD album scan)

Oscar & The Wolf, de groep rond Max Colombie, zal tijdens Eurosonic 2016 een 'European Boarder Breakers Award' in ontvangst nemen. Die prijs bekroont de internationaal best verkopende debuutalbums van jonge artiesten.

Lees meer

Reminder: Bevraging audiovisuele archieven en collecties

14.10.2015

viaa
Vrijwel alle muziekorganisaties, musici, muziekliefhebbers beheren een audio en/of audiovisueel archief. Deze audio(visuele) archieven zijn vandaag een belangrijke getuige van een rijke muziekcultuur. Ze zijn echter weinig toegankelijk en worden in hun voortbestaan bedreigd omdat ze worden bewaard op dragers die in onbruik zijn geraakt en waarvoor de afspeelapparatuur ontbreekt. Een soortgelijk probleem stelt zich vaak bij de langetermijnbewaring van digitale archieven en collecties.

Lees meer

Reminder oproep SUPERNOVA editie 2016

15.09.2015

Supernova

Voor de derde keer op rij speurt SUPERNOVA naar een nieuwe generatie  musici voor de dag van morgen.   SUPERNOVA zoekt jonge kamermusici die aan de slag gaan met klassieke muziek, in haar zuiverste vorm of grensoverschrijdend.  SUPERNOVA organiseert een  wedstrijd en steunt de drie overblijvende laureaten met diverse podiumkansen en media-aandacht op Klara en Canvas.

Lees meer

Showcase spelen op The Great Escape 2016?

14.09.2015

the great escape

Van 19 tot 21 mei 2016 vindt in Brighton opnieuw The Great Escape plaats, het grootste showcasefestival in het Verenigd Koninkrijk. Wil je als band in de voetsporen treden van o.a. Intergalactic Lovers en Oscar & The Wolf en ook een plaats op de affiche veroveren, stel je dan nu kandidaat voor een showcaseconcert. 

Lees meer

Toekenning RVT-middelen voor 2015 onzeker

10.08.2015

De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten (vorig Kunstendecreet) wil de deelname van kunstenaars of kunstenorganisaties uit Vlaanderen of Brussel aan initiatieven in het buitenland mee mogelijk maken. Door het al zeer hoge aantal aanvragen voor de subsidiëring van reis-, verblijf- en transportkosten is de kans dat in 2015 nog nieuwe aanvragen zullen kunnen worden gehonoreerd inmiddels zeer klein geworden.

Lees meer