Nieuws

Fusie Muziekcentrum Vlaanderen, BAM en VTi

05.01.2015

Muziekcentrum Vlaanderen (herwerkt logo 2011)

Vanaf 1 januari 2015 fuseren Muziekcentrum Vlaanderen, BAM, en het Vlaams Theater Instituut (VTi). We worden een nieuwe organisatie die de steunpuntfuncties zal opnemen voor de muziek, de beeldende kunst, en de podiumkunsten.

Lees meer

250 jaar Belgische piano-industrie in het MIAT

21.05.2015

miat_piano

In het MIAT (Museum over Industrie, Arbeid en Textiel, Gent) loopt momenteel de tentoonstelling 'Piano & Co. 250 jaar Belgische piano-industrie.'

Lees meer

Belgische delegatie op Classical:Next 2015 in Rotterdam

18.05.2015

classical next

Van 20 tot 23 mei vindt in Rotterdam de 5de editie plaats van Classical:Next, een internationale conferentie voor klassieke muziekprofessionals. Onder de vleugels van Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques zal ook de Belgische klassieke muzieksector opnieuw talrijk aanwezig zijn. 

Lees meer

Vacature bij Muziekcentrum De Bijloke

15.05.2015

de bijloke

Muziekcentrum De Bijloke Gent zoekt momenteel een nieuwe Algemeen Directeur (m/v). 

Lees meer

Naderende deadlines voor deelname aan Europese showcasefestivals

15.05.2015

logos showcasefestivals

Ben je als professionele band of artiest klaar voor een buitenlands avontuur of om je eerste stappen te zetten naar een internationale carrière? Stel je dan nu kandidaat voor een showcaseconcert op de volgende edities van Eurosonic Noorderslag, Waves Vienna, Reeperbahn, BIME of MaMA. 

Lees meer

Creative Ville 2015

11.05.2015

creativeville

Op 23 juni organiseert Flanders DC te Brussel voor de tweede keer Creative Ville, een inspiratie-event rond ondernemen in de creatieve sector. 

Lees meer

Dag van de Doener

Inspiratie- en ontmoetingsdag voor freelance kunsteducatieve docenten

07.05.2015

dag van de doener

Op vrijdag 5 juni organiseert Destelheide i.s.m. Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Vitamine C, Kunstenloket, Kunstenpunt en enkele experten uit het veld de Dag van de Doener. De Dag van de Doener is speciaal voor freelance kunsteducatieve docenten uitgedacht. Er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen, nieuwe ideeën en inzichten in de beste methodieken voor kunsteducatie.

Lees meer

Workshops duurzaam digitaal beheren bij kunstenaars en kunstenorganisaties

04.05.2015

packed

Op 4 en 16 juni organiseert PACKED vzw, in het kader van TRACKS, twee gratis workshops over duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties. De vorming legt uit voor welke uitdagingen je staat wanneer je digitale documenten en bestanden op korte en lange termijn wil bewaren en welke strategieën je daarbij kan volgen.

Lees meer

Dialoog muziekeducatie: eindrapport en projectfiches

30.04.2015

logo cjsm

Het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media stelde onlangs drie projectfiches voor als concrete uitkomsten van het dialoogtraject over muziekeducatie.  

Lees meer

Voorstelling eerste Belgische 'Real Book'

30.04.2015

real book jazz
Op 30 april, International Jazz Day, werd het eerste Belgische Real Book voorgesteld, ook bekend als de 'bijbel voor jazzmuzikanten'. Baudoin De Jaer, componist hedendaagse muziek en verantwoordelijke van Noodik Productions, bracht de bal aan het rollen terwijl La Fédération de Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles en Les Lundis D’Hortense voor de definitieve uitwerking zorgden. 

Lees meer

Save the date: Tracks-ontmoetingsmoment in Bronks

23.04.2015

tracks

Op 23 juni vindt bij BRONKS het tweede TRACKS-ontmoetingsmoment plaats voor kunstenaars, kunstenorganisaties, cultureel erfgoedwerkers en alle geïnteresseerden in kunstenerfgoed.

Lees meer

Uitverkocht boek Belgium - The Vinyl Frontier wordt website

23.04.2015

the vinyl frontier
Naar aanleiding van Record Store Day 2015 toverde Red Bull Elektropedia het uitverkochte boek Belgium – The Vinyl Frontier om in een website met nieuwe (en oude) portretten van vinylverzamelaars.

Lees meer

Jef Van Hoof Prijs voor Compositie 2016

10.04.2015

Ter nagedachtenis van componist Jef Van Hoof (1886-1959), en ter aanmoediging van de Vlaamse toondichters in het domein van de klassieke hedendaagse muziek, organiseert vzw de Crans de 16de editie van de Jef Van Hoof Prijs.

Lees meer

Inter.Mezzo: loopbaanbegeleiding voor uitvoerend kunstenaars

10.04.2015

intermezzo

Ben je al een tijd bezig als professioneel artiest? Stel je je vragen over de verdere uitbouw van je loopbaan, binnen en/of buiten  de sector? Dan kan je - onder een aantal voorwaarden - terecht bij INTER.MEZZO. 

Lees meer

Specialisatieopleidingen muzikale vorming van baby's en peuters

07.04.2015

Muzes vzw

Jonge kinderen zijn van nature erg muzikaal: ritme, bewegen en zingen maken deel uit van hun belevingswereld. Daarnaast toont onderzoek ook steeds weer aan dat muzikale beleving op jonge leeftijd alleen maar positieve effecten heeft op de cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling van kinderen. Klankendaal vzw en Muzes vzw bieden daarom specialisatieopleidingen aan om de muzikale vorming van baby's, peuters en kinderen te bevorderen.

Lees meer

Oproep tot deelname Kunstendag voor Kinderen 2015

07.04.2015

kunstendag voor kinderen
Op zondag 15 november van dit jaar vindt de vierde Kunstendag voor Kinderen plaats. De afdeling Kunsten van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media coördineert het geheel en roept organisaties opnieuw op om deel te nemen.

Lees meer

Gratis mee naar Jazzahead 2015?

06.03.2015

Jazzahead
Van 23 tot 26 april trekt Kunstenpunt samen met WBM naar Jazzahead 2015 in Bremen. We hebben nog één gratis ticket ter beschikking voor een jonge jazzmuzikant of jazzprofessional die nog nooit aan de beurs heeft deelgenomen. Interesse? Contacteer katrien@kunsten.be.

Verslagen Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2014

19.01.2015

staten generaal
Op 16 december 2014 organiseerde Muziekcentrum Vlaanderen i.s.m. BOZAR een negende editie van de Staten Generaal van de Klassieke Muziek. Bekijk hier de verslagen.  

Lees meer

Fedora Prijs voor nieuwe opera Annelies Van Parys

07.01.2015

Annelies van Parys

De Fedora Prize is een aanmoedigingsprijs van Opera Europa. Deze organisatie is een samenwerkingsverband van verschillende operahuizen.

Lees meer

The times they are a changin' 2013

Forum voor jonge componisten

05.10.2012

"Hoe klinkt de toekomst?" Deze vraag stelt HERMESensemble zich elk jaar wanneer het samen met AMUZ en de Veerman jong talent uitnodigt om nieuwe muziek te componeren. In 2013, de vijfde editie, is ook Concertgebouw Brugge van de partij.

Lees meer