Nieuws

International Jazz Day 2016

28.04.2016

international jazz day

Om jazz te erkennen als een universele taal van vrijheid en creativiteit riep Unesco in 2011 30 april uit tot International Jazz Day.  Het event groeide intussen ook voor de Vlaamse, Brusselse en Waalse jazzscene uit tot een vaste waarde, met tal van gelegenheidsconcerten, jamsessies, thema-avonden, debatten enz. 

Lees meer

Workshops digitale preservering voor kunstenaars en kunstenorganisaties

28.04.2016

packed

Op 24 mei en 13 juni organiseert PACKED vzw twee gratis workshops over duurzaam digitaal beheren voor kunstenaars en kunstenorganisaties. De vorming legt uit voor welke uitdagingen je staat wanneer je digitale documenten en bestanden op korte en lange termijn wil bewaren en welke strategieën je daarbij kan volgen.

Lees meer

Tweede editie van Europe Day in de AB

28.04.2016

europe day

In navolging van de succesvolle eerste editie, organiseert concertzaal Ancienne Belgique op 10 mei 2016 opnieuw 'Europe Day', een evenement in het kader van Liveeurope, een samenwerkingsverband tussen concertzalen ter promotie van Europees talent. 

Lees meer

Kunstendecreet: adviezen werkingssubsidies voor organisaties 2017-2021

27.04.2016

Vandaag werden de definitieve adviezen voor de meerjarige werkingssubsidie voor organisaties bekendgemaakt voor de periode 2017-2021. De aanvragen van 302 kunstenorganisaties werden beoordeeld. Een alfabetisch overzicht vind je hier.

Vacature bij [PIAS]

26.04.2016

Play it again Sam / PIAS (logo)
Muzieklabel en -distributeur [PIAS] Brussel zoekt momenteel een 'Logistics & Stock Administrator'.

Lees meer

Antarctica: nieuw label voor klassieke muziek

26.04.2016

antarctica
Het nieuwe label is een dochter van Evil Penguin dat reeds in 2007 het daglicht zag en op dit moment beroemde artiesten huisvest als Pieter Wispelwey, Dietrich Henschel, Hervé Niquet, en Julien Libeer.

Lees meer

Vacature bij Musica

26.04.2016

musica

Musica, Impulscentrum voor Muziek, zoekt momenteel een Operationeel en Zakelijk Leider die verantwoordelijk is voor het operationeel, financieel en administratief beheer van de organisatie. Vanuit de missie van de organisatie ontwikkel je een strategische visie voor een duurzaam zakelijk beleid.

Lees meer

15e Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten

26.04.2016

the saint_WSA

Jong filmmuziektalent krijgt ook dit jaar de kans om de felbegeerde 'SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer' binnen te halen. Deelnemers krijgen de opdracht muziek te componeren bij de opening credits uit ‘The Saint’, een populaire detectiveserie van Roy Baker uit 1968 met originele muziek gecomponeerd door Edwin Astley. 

Lees meer

Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim vieren verjaardag in New York

26.04.2016

gentjazz_jazzmiddelheim

Dit jaar vieren Gent Jazz en Jazz Middelheim respectievelijk hun 15de en 35ste verjaardag. Om dit speciaal moment extra luister bij te zetten, maken ze op 25 mei de oversteek naar New York, voor een Belgisch gekleurde muzikale topavond in Le Poisson Rouge, een van de hipste clubs van the Big Apple.

Lees meer

Concertgebouw Brugge wint aKCess-prijs 2016 met Acoustic Power

26.04.2016

acoustic power
Op 21 april werd Acoustic Power bekroond met de aKCess-prijs 2016 als project dat cultuur toegankelijk maakt voor kansengroepen, in dit geval jongeren die klassieke muziek beleven door middel van een workshop op school en een concert in het Concertgebouw Brugge. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door Prométhéa.

Lees meer

Vacature bij Gemeentelijke academie voor Muziek, Woord en Dans van Sint-Pieters-Woluwe

21.04.2016

Het Gemeentebestuur van Sint-Pieters-Woluwe werft een directeur (m/v) aan voor haar Gemeentelijk kunstonderwijs, Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Lees meer

Paul Huygens overleden

21.04.2016

paul huygens

Paul Huygens, bezieler en oprichter van The Music Village in Brussel is afgelopen maandag 18 april op 65-jarige leeftijd overleden. 

Lees meer

Muziekdocenten gezocht bij Metronoom

18.04.2016

metronoom

Metronoom is een private muziekschool te Brugge met een rock & roll mentaliteit. Er worden muzieklessen gegeven met een sterk accent op de hedendaagse muziekcultuur. Voor het schooljaar 2016-2017 zoekt muziekschool Metronoom in Brugge nog enkele muziekdocenten.

Lees meer

Vacature: Projectmedewerker bij Poppunt

15.04.2016

Poppunt (logo anno 2013)
Poppunt, het aanspreekpunt en huis van vertrouwen voor muzikanten en dj's in Vlaanderen en Brussel, is op zoek naar een enthousiaste en getalenteerde projectmedewerker, een netwerkbeest met een neus voor muzikaal talent (én een stel potige schouders om een fundament op te bouwen).

Lees meer

(Dossier) Kunsten in de nevelstad: livemuziek in Vlaanderen en Brussel

14.04.2016

livemuziek in Vlaanderen

In het kader van het dossier ‘Kunst in de nevelstad. Over de spreiding van de kunsten in Vlaanderen en Brussel‘ worden deze week de resultaten van het onderzoek naar de spreiding van livemuziek gepresenteerd.

Lees meer

Oproep: Prijs Laureaat van de Academie

13.04.2016

prijs laureaat van de academie

De prijs van de Klasse Kunsten van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten wordt in 2016 uitgereikt aan een scheppend kunstenaar (beeldende kunst, architectuur, muziekcompositie…).

Lees meer

Peter Swinnen herverkozen als President van ISCM

31.03.2016

De Vlaamse componist en directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel Peter Swinnen is voor een tweede ambtstermijn verkozen tot voorzitter van de International Society for Contemporary Music (ISCM).

Lees meer

Infosessie over het nieuwe Kunstendecreet (Projecten en Beurzen)

31.03.2016

Infosessie Kunstendecreet 2016

Op 15 mei 2016 kunnen voor de derde maal project- en beursaanvragen worden ingediend onder de nieuwe regeling van het Kunstendecreet. Om kunstenaars en organisaties wegwijs te maken in de regelgeving m.b.t. projecten en beurzen organiseert Kunstenpunt op 13 april 2016 van 9u30 tot 12u30 een infosessie.

Lees meer

CROSSaward 2016: Call for applications

31.03.2016

CROSSaward
The association LIS Lab Performing Arts with the support of Fondazione Piemonte dal Vivo, Comune di Verbania and in collaboration with Comune di Cannobio, announces the second edition of the 'International CROSS award' for artists and companies in the field of performing arts and music, with particular attention to productions focused on the close interaction between musical composition and action on stage.

Lees meer

Enquête muziekpsychologie voor pop- & rockmuzikanten

30.03.2016

Naar aanleiding van een thesisonderzoek aan de KU Leuven over psychologische kenmerken bij (semi)professionele pop- en/of rockmuzikanten worden muzikanten opgeroepen mee te werken aan een enquête over dit onderwerp. Jouw medewerking aan dit onderzoek kan de bestaande inzichten rond muziekpsychologie met betrekking tot pop- en rockmuziek in ons land bevorderen. Het invullen van deze vragenlijst neemt ongeveer tien minuten tijd in beslag.