Nieuws

Fusie Muziekcentrum Vlaanderen, BAM en VTi

05.01.2015

Muziekcentrum Vlaanderen (herwerkt logo 2011)

Vanaf 1 januari 2015 fuseren Muziekcentrum Vlaanderen, BAM, en het Vlaams Theater Instituut (VTi). We worden een nieuwe organisatie die de steunpuntfuncties zal opnemen voor de muziek, de beeldende kunst, en de podiumkunsten.

Lees meer

Glimps Festival & Conference zoekt stagiair

27.01.2015

Glimps (logo anno 2014)

Glimps vzw is op zoek naar een stagiair voor assistentie bij productie, communicatie, marketing & publieksonderzoek.

Lees meer

Vacature Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant

26.01.2015

Festival Van Vlaanderen Vlaams Brabant

Het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant zoekt:een medewerker productie voor een deeltijds contract voor twee maanden.

Lees meer

Vacature Allround medewerker GALM

26.01.2015

Galm (logo, 2008)

GALM vzw is een organisatie die de belangen verdedigt van auteurs, componisten en uitvoerders in de categorie 'lichte muziek', ten opzichte van verschillende partijen, zoals Sabam, Playright, de Vereniging van Uitgevers, het Ministerie van cultuur, de media, enz.

Lees meer

Klarafestival zoekt jobstudenten en vrijwilligers

26.01.2015

Klarafestival (logo anno 2015)

Voor haar editie 2015 gaat het Klarafestival op zoek naar jobstudenten en vrijwilligers die willen meewerken om samen met het vaste team in te staan voor het goede verloop van het Festival.

Lees meer

Orpheus Instituut zoekt jobstudent

26.01.2015

Orpheus Instituut (logo)

Om de dagelijkse werking en de organisatie van activiteiten te ondersteunen, zoekt het Orpheus Instituut een gedreven en enthousiaste student(e) die zich gedurende drie halve dagen per week kan vrijmaken.

Lees meer

Verslagen Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2014

19.01.2015

staten generaal
Op 16 december 2014 organiseerde Muziekcentrum Vlaanderen ism BOZAR een negende editie van de Staten Generaal van de Klassieke Muziek. Bekijk hier de verslagen.  

Lees meer

Vacature bij Concertgebouw Brugge

15.01.2015

concertgebouw brugge logo

Concertgebouw Brugge is op zoek naar een Financieel Administratief Medewerker (m/v) voor een contract van bepaalde duur (1 jaar) in een halftijdse funtie.

Lees meer

Drie European Festival Awards voor België

15.01.2015

Festival Awards Europe (logo)
Tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen zijn voor de zesde keer de Europe Festival Awards uitgereikt. Dit jaar kaapt ons land drie van de dertien prijzen weg: Best Indoor Festival (I Love Techno), Promoter Of The Year (Live Nation Belgium) en Best Newcomer Artist (Stromae). Het Hongaarse Sziget werd verkozen als beste grote festival in Europa, de nieuwe Award for Excellence and Passion ging naar Roskilde-organisator Rikke Øxner, De winnaars van de Europe Festival Awards worden bepaald door een combinatie van stemmen uit de sector en van het brede publiek.

Met Kunstenpunt naar Classical:Next 2015 Rotterdam

12.01.2015

Classical:Next
Classical:Next is een conferentie voor muziekprofessionals met beurs en showcaseconcerten. Wie zich aansluit bij de umbrellastand van Muziekcentrum Vlaanderen en WBM krijgt korting op de registratie.

Lees meer

Stromae & Oscar and the Wolf grote winnaars MIA's

09.01.2015

Stromae @ Mia

Donderdagavond 8 januari werden de Mia's 2014 uitgereikt tijdens een wervelende televisieshow vanuit de A.E.D. Studio's in Lint. Ook dit jaar was Stromae de grote winnaar op de achtste editie van de MIA's, de Music Industry Awards van VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. De Brusselaar verzilverde 4 van zijn 5 nominaties. De Lifetime Achievement Award ging dit jaar postuum naar Luc De Vos. Gabriel Rios won de Hit Van Het Jaar met Gold.

Lees meer

Fedora Prijs voor nieuwe opera Annelies Van Parys

07.01.2015

Annelies van Parys

De Fedora Prize is een aanmoedigingsprijs van Opera Europa. Deze organisatie is een samenwerkingsverband van verschillende operahuizen.

Lees meer

Espectro vzw zoekt vrijwilliger

06.01.2015

Espectro vzw, organisator van laagdrempelige en voornamelijk kleinschalige kunst- en cultuurevenementen, is momenteel op zoek naar een nieuwe organisatiemedewerker op vrijwillige basis.

Lees meer

Audities jongerenopera 2015

24.12.2014

transparant
Muziektheater Transparant organiseert audities voor jonge zangers en instrumentalisten (van 15 tot 25 jaar) in het kader van een jongerenopera onder leiding van Wouter Van Looy en Nicolas Achten. Audities zijn er o.a. in Brussel (24/01) en Antwerpen (07/02). Voor info en inschrijvingen, klik hier (pdf).

Nieuwe concertreeks bij deBuren

24.12.2014

deBuren / De Buren (logo anno 2012)
Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren gaat in 2015 van start met een nieuw muziekprogramma. Eén keer per maand, telkens op donderdag, kan je bij deBuren terecht voor een middagconcert, inclusief broodje en drankje. Het programma is eclectisch, de sfeer informeel en intiem. Alle info vind je hier.

Nieuwe Belgium Booms campagne op Eurosonic

23.12.2014

Belgium Booms (logo anno 2015)

Van 14 tot 17 januari 2015 is het Nederlandse Groningen opnieuw gastheer voor Eurosonic, Europa's belangrijkste showcasefestival en muziekconferentie. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende bands de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren.

Lees meer

Vacature bij Academie muziek-woord-dans Merksem

18.12.2014

De academie muziek-woord-dans Merksem is op zoek naar een enthousiaste artistiek directeur (/mv) met een sterke artistieke achtergrond in deze disciplines. Solliciteren kan tot 1 februari 2015 en kan via deze pagina.

Laureaten Supernova Tweede Editie!

18.12.2014

Supernova

Afgelopen dinsdag werden tijdens de live uitzending van Pompidou in BOZAR de drie laureaat-ensembles van Supernova 2014 geselecteerd. De selectie gebeurde op basis van een korte live presentatie op de Staten Generaal van de Klassieke Muziek. De partners van Supernova lieten zich hiervoor bijstaan door een professionele jury onder leiding van Ulrich Hauschild (BOZAR Music).

Lees meer

Oproep leden pool van beoordelaars Kunstendecreet

08.12.2014

Agentschap Kunsten en Erfgoed
Kunsten en Erfgoed zoekt kandidaten voor de beoordeling van subsidiedossiers binnen het nieuwe Kunstendecreet. Er wordt gezocht naar kunstenaars, medewerkers uit de kunstensector of mensen met een bijzondere voeling met deze sector die hun kennis en ervaring willen inzetten om het kunstenlandschap in Vlaanderen te ondersteunen. Inschrijven kan tot en met 28 februari 2015, op 4 februari 2015 wordt een infosessie georganiseerd over de beoordeling via het nieuwe Kunstendecreet. Alle info vind je hier.

Oproep: stel jezelf kandidaat als beoordelaar binnen het nieuwe Kunstendecreet

05.12.2014

Agentschap Kunsten en Erfgoed

Kunsten en Erfgoed zoekt kandidaten voor de pool van beoordelaars die binnen het nieuwe Kunstendecreet subsidiedossiers zal beoordelen. Kunstenaars, medewerkers uit de kunstensector of mensen met een bijzondere voeling met deze sector die hun kennis en ervaring willen inzetten om het kunstenlandschap in Vlaanderen te ondersteunen, kunnen zich kandidaat stellen.

Lees meer