Muzikaal persoverzicht 02-09-2014

Opera 'Daphne' van Richard Strauss gaat volgende week in première in De Munt, de jongste stadsbeiaardier heet Florian Cosaert en gaat aan de slag in Izgem. 
1. Richard Strauss, die gladde aal

De Morgen, dinsdag 2 september 2014, p. 28, 599w.

De opera Daphne van Richard Strauss, die volgende week in de Munt in première gaat, ontstond in buitengewone omstandigheden: nazidreiging, (gedwongen) collaboratie en een sluwe zet van de Duitse componist.

2. Florian jongste stadsbeiaardier

Het Laatste Nieuws, dinsdag 2 september 2014, p. 21, 557w.

Florian Cosaert (20) is de jongste stadsbeiaardier van Vlaanderen. Zijn benoeming werd gisterenavond in de gemeenteraad van Izegem goedgekeurd. Daarmee treedt de jonge muzikant in de voetsporen van zijn vader Koen Cosaert (51), die al jaren stadsbeiaardier is.

3. Ian Thomas maakt grote sier in Brazilië

Gazet van Antwerpen, dinsdag 2 september 2014, p. 21, 232w.

Hij mag dan al sinds vorige maand ingeschreven zijn in de befaamde Calabasas High School in Californië, echt veel lessen heeft het Vlaamse tieneridool Ian Thomas er nog niet gevolgd. Ian is bezig aan een promotour in Brazilië, in het gezelschap van zijn manager Peter Muls en ex-mevrouw. Michael Jackson Debbie Rowe en haar nieuwe verloofde Marc Schaffel.

4. Rik herleidt tophits tot één stem en één gitaar

Het Nieuwsblad, dinsdag 2 september 2014, p. 25, 417w.

Rik Mercelis uit Retie heeft een exclusieve cd gemaakt van 'gestripte popklassiekers'. Veertien tophits van weleer, waaronder 'Let's dance' van David Bowie, werden compleet uitgekleed, zodat er alleen nog één stem en één gitaar overblijft.