BUMA Classical Convention: Call for Proposals & Classical Safari

Dit is een gearchiveerd bericht

11.09.2015

De Buma Classical Convention, die dit jaar focust op Vlaanderen en plaatsvindt op 26 en 27 november, lanceerde zijn jaarlijkse ‘call for proposals' én een oproep om mee te gaan op 'Classical Safari'.

Om nieuwe initiatieven een podium te bieden, te laten zien wat er op dit moment speelt en de connectie met het veld te versterken is er ook dit jaar tijdens de Buma Classical Convention veel ruimte voor inbreng vanuit de sector. Om zoveel mogelijk kanten van het spectrum te kunnen belichten roept de organisatie wetenschappers, start-ups en gevestigde vakmannen en -vrouwen op om van zich te laten horen.

Welke voorstellen kan je indienen?

  • Worst practices
    Soms gaan de dingen niet zoals je had gedacht. Een lege zaal, rode cijfers maar vooral een geleerde les. Tegenover alle innovatieve succesverhalen staan er minstens evenveel ideeën, initiatieven en start-ups die falen. Sterker nog wie iets nieuws probeert loopt een verhoogd risico op mislukken. Bij goed falen hoort een steile leercurve: inzicht in valse aannames, hiaten in plannen, een goede leer voor de volgende keer. Met falen komen dus waardevolle lessen waarmee je weer verder kunt. Waarom zou je deze belangrijke les voor jezelf houden, als je de verworven inzichten ook kunt delen? Zet je faalangst en podiumvrees daarom aan de kant en doe jouw meest waardevolle lessen uit de praktijk uit de doeken tijdens de worst practices sessies  van de Buma Classical Convention.
    Meer info
  • Pitches
    Ook dit jaar kun je je weer opgeven voor het Pitch Podium. Heb jij een idee, een ingeving, een gat in de klassiek markt? Grijp je 3 minuten podium-tijd om de jury te overtuigen dat jij die investering van €1000,- in je plan verdient!
    Meer info
  • Papers
    Dit jaar biedt de Buma Classical Convention bijzondere ruimte aan wetenschappelijk onderzoek naar (klassieke) muziek. Heeft jouw  thesis, scriptie of proefschrift raakvlakken met klassieke muziek?  Dan is dit wellicht je kans om jouw onderzoek en resultaten te delen met de sector.
    Meer info

Deadline voor de drie calls is donderdag 1 oktober. Aanmelden kan via mail@classicalconvention.com. Vermeld in de onderwerpregel of het om een voorstel voor een ‘worst practice’, een ‘pitch’ of een ‘paper’ gaat.

Mee op ‘Classical Safari’ langs de ‘big 5’ van Holland?
De conferentie zelf vindt plaats op vrijdag 27 november. De dag vóór de conferentie, donderdag 26 november, zal een delegatie Vlaamse professionals te gast zijn in Amsterdam en Utrecht voor een ontdekkingstocht langs het Nederlandse klassieke muzieklandschap. Tijdens de ‘Classical Safari Holland’ worden zij langs de plaatsen geleid waar het klassieke muziekleven van Nederland borrelt en bruist.

Deze vier hoogtepunten kan je al zeker tijdens de Safari verwachten:

  • NedPhO-Koepel (http://www.orkest.nl/)
    Na een grootschalige verbouwing is de voormalige Majella kerk in Amsterdam-Oost sinds 2012 de vaste thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest onder de naam NedPhO koepel. Niet alleen het orkest vindt er alles wat er nodig is (van concertzaal tot kantoor, van oefenstudio tot massageruimte) maar ook rond de NedPhO koepel vindt er een bijzondere verschuiving plaats in dit deel van Amsterdam wat een culturele upgrade verdiende. Musici vormen een deel van de nieuwe bewoners van de buurt terwijl de oude buurtgenoten hun voordeel doen met het nieuwe culturele aanbod vanuit het NedPhO.
  • Splendor (http://splendoramsterdam.com/)
    Een concertzaal, een oefenruimte, een laboratorium maar vooral een clubhuis. 50 topmusici trokken de stoute schoenen aan voor een klassieke club anno nu.
  • Het Muzieklokaal (http://hetmuzieklokaal.nl/)
    Vorig jaar startten Sanne van Buuren  en Talitha Verheij een crowdfundingscampagne voor Het Muzieklokaal: een kroeg waar klassiek centraal staat. Binnen 3 maanden haalden zij ruim 120.000 euro op om hun droom te gaan realiseren, een fantastisch bedrag dat een groot draagvlak toont voor hun idee. Tijdens de Classical Safari beleef je de eerste ervaring van het gloednieuwe Muzieklokaal.
  • TivoliVredenburg (https://www.tivolivredenburg.nl/nl/
    De muzikale stad-in-een-stad, TivoliVredenburg biedt met vijf zalen en even diverse programmering een unieke doorsnede én samenkomst van het hele muzikale veld. Van Dance tot Hiphop en van intiem concert tot festival; TivoliVredenburg programmeert het allemaal. Hoe gaan in TivoliVredenburg zoveel genres en stijlen hand in hand?

De vijfde locatie van de ‘big 5’ wordt in een later stadium prijsgegeven.  
Voor Belgische gasten bieden de organisatoren een exclusieve overnachting aan in Amsterdam van 25 november op 26 november. Reis en verblijf zijn apart te boeken via de website. Voor gedetailleerde informatie en vragen kan je contact opnemen via mail@bumaclassical.com.

Classical Safari Vlaanderen
Ook in omgekeerde richting zal er een ‘classical safari’ georganiseerd worden. Lokale gastheren leiden een delegatie Nederlandse ‘safarigangers’ langs  4 muzikale sleutelplekken in  Gent, UNESCO Creative City of Music, om kennis te maken met de klassieke muziekscene in Vlaanderen.
Via projectpresentaties, showcases en speeddating wordt het beste van ‘klassiek’ Vlaanderen aan onze Nederlandse collega’s getoond.
Wil je dus liever vanuit de ‘thuisbasis’ kennis maken met enkele sleutelfiguren uit de Nederlandse klassieke muzieksector, hou dan ook donderdag 26 november vrij in je agenda. Een uitnodiging met gedetailleerd programma volgt later. 

Terug Meer nieuws