Koor&Stem lanceert Koorklank

Dit is een gearchiveerd bericht

21.10.2014

Koorklank is een online platform van Koor&Stem vzw met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips en véél muziek.

Koorklank inspireert, brengt nieuws en informeert over activiteiten voor dirigenten, maar dient ook als instrument bij je zoektocht naar partituren. Dirigenten kunnen partituren online raadplegen, beluisteren, downloaden en onder hun zangers verspreiden via afdruk of tablet. Bij ieder werk vind je praktische tips om gemakkelijker de juiste toon te treffen. Koorklank heeft een boon voor Vlaamse koormuziek en hun componisten: de website stelt hen aan je voor via een overzichtelijke componistenfiche met up-to-date info.
Koorklank is evenzeer een work in progress en wil een artistieke online community zijn voor dirigenten, koren en zangers. Continu wordt er bijkomende informatie aan de site toegevoegd: meer partituren, meer componistenfiches, extra downloads, enzomeer.
De website maakt optimaal gebruik van bestaande online services zoals YouTube/Vimeo (video), Soundcloud (audio) en MuseScore (online bladmuziek, embedded scores). MusicXML's (digitale standaard voor bladmuziek) worden binnenkort ook in het aanbod opgenomen, wat vele mogelijkheden creëert voor dirigenten en zangers om partituren op tablet of via mobiele apps te gaan gebruiken bij het instuderen, repeteren of uitvoeren.   

Opgedragen aan Vic Nees
Vic Nees (1936-2013) wordt in Vlaanderen - maar ook daarbuiten - algemeen beschouwd als de belangrijkste koorcomponist van de laatste 50 jaren. Omwille van zijn directie-ervaring met niet-professionele koren en zijn niet-aflatend engagement in activiteiten in het amateurcircuit, voelde hij als componist de grenzen van het amateurzingen feilloos aan. Vic Nees was een vurig verdediger van de - te vaak vergeten - (koor)muziek uit Vlaanderen en fungeerde als een stimulans voor jonge componisten. Koor&Stem draagt Koorklank op aan Vic Nees, zijn visie en advies indachtig.

Achter 'Koorklank' zit Koor&Stem vzw, de organisatie voor vocale muziek in Vlaanderen. Koor&Stem ondersteunt iedereen die graag zingt, brengt zingende mensen samen en promoot koorwerking in Vlaanderen.

Meer info via www.koorklank.be

Terug Meer nieuws