Grote Belgische delegatie naar Jazzahead 2014

Dit is een gearchiveerd bericht

17.04.2014

Jazzahead is een jaarlijkse internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken. Dit jaar is de Belgische delegatie groter dan ooit, met ook 3 Vlaamse groepen op het showcase-en festivalprogramma: Too Noisy Fish, Jef Neve en Caroll Vanwelden.

Met 3 Vlaamse artiesten op het programma en een delegatie van meer dan 40 professionals zal ook dit jaar de Belgische aanwezigheid op Jazzahead niet onopgemerkt blijven.

Too Noisy Fish werd door de organisatoren opgemerkt tijdens de Belgian Jazz Meeting in september 2013. Zij werden geselecteerd uit honderden inzendingen vanuit heel Europa voor een plaats op de affiche van de European Jazz Meeting.

Jef Neve was eerder in Bremen te gast maar komt er nu zijn soloprogramma voorstellen tijdens twee concerten in het kader van de Jazzahead Club Night.

De Gentse jazz vocaliste Caroll Vanwelden woont reeds enkele jaren in Heidelberg en wist in Duitsland zeer hoog te scoren met haar Shakespeare project. Zij zal op de Jazzahead Clubnight een voorsmaakje geven op haar volgend project.

Naar aanleiding van deze concerten organiseert Muziekcentrum een netwerkmoment dat wordt gesponsord door brouwerij Duvel-Moortgat. Met een nieuw Duvel-promotiefilmpje brengen we ook het BJO en striptekenaar Philip Paquet in de kijker.

Benny Claeysier van W.E.R.F. maakte voor de gelegenheid een mixcould met nieuw materiaal van de jonge garde.

Meet The Belgians - A sample of contemporary Belgian jazz! by Deejayfallujah on Mixcloud

Voor de showcases op Jazzahead kunnen de artiesten rekenen op de steun van Sabam for Culture

Bekijk hier een presentatie van de volledige delegatie:  Brochure Jazzahead 2014

Verwante items in de databank

Documenten:Brochure Jazzahead 2014 (brochure)
Brochure Jazzahead 2013 (brochure)
Belgian Jazz Directory 2013 (brochure)
Releases:Belgian Jazz 2013

Terug Meer nieuws