Tweede Kunstendag voor kinderen

Dit is een gearchiveerd bericht

24.10.2013

Op zondag 17 november is het weer zover: dan vindt in heel Vlaanderen en Brussel de tweede Kunstendag voor Kinderen plaats, een initiatief van Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege. Op de eerste editie vorig jaar namen niet minder dan 25.000 kinderen en volwassenen deel aan een tweehonderdtal grote en kleine initiatieven. Een succes dus, dat ook aan de kunstensector niet ongemerkt is voorbijgegaan. Dit jaar is het programma nog serieus aangegroeid. En toch is het maar een kleine greep uit het enorme aanbod aan kunst in Vlaanderen en Brussel.

De Kunstendag voor Kinderen, elke derde zondag van november, wil alle kinderen een opstap bieden naar kunstbeleving, het liefst in gezinsverband. Sommigen zullen er voor het eerst proeven van kunst, anderen kunnen hun vorige contacten verdiepen. Daartoe bieden die dag meer dan 150 kunstenorganisaties een heleboel smaakmakers aan: naast tentoonstellingen, theater-, dans- en filmvoorstellingen zijn er workshops, vertellingen of rondleidingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vertelparcours in een muziektheaterhuis, samen met je ouders en grootouders een choreografie uitwerken onder leiding van een professionele danser, of zelf uitzoeken met welke verf de gebroeders Van Eyck het Lam Gods schilderden?

Ouders en grootouders krijgen leuke tips voor een gedroomde gezinsuitstap. Een frisse website op kindermaat toont de weg. Vergeet niet te reserveren!

www.kunstendagvoorkinderen.be
facebook.com/kunstendagvoorkinderen
twitter.com/kunstendagvrkin

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws