Belgium Booms op Eurosonic 2013

Dit is een gearchiveerd bericht

21.12.2012

Van 9 tot 12 januari is het Nederlandse Groningen opnieuw gastheer voor Eurosonic, Europa's belangrijkste showcasefestival en muziekconferentie. Vier dagen lang krijgen hier de meest actuele en veelbelovende bands de kans zich aan een publiek van muziekliefhebbers en internationale professionals te presenteren.

Natuurlijk zijn ook de Belgen van de partij. Maar liefst 17 bands van eigen bodem krijgen op Eurosonic de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben:

Amenra - Balthazar - BRNS - Compuphonic - Dan San - Gaëtan Streel - Liesa Van der Aa - Netsky  - Oscar & The Wolf - Raketkanon - Renée - Roscoe - Sarah Ferri - SX - Tommigun - Trixie Whitley -Wallace Vanborn.

Met een nieuwe 'Belgium Booms' promocampagne geven Muziekcentrum Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles Musiques en SABAM hen een extra duwtje in de rug. Ontdek alles over onze bijzonder fraaie Belgische artiesten op www.belgiumbooms.be, of beluister de Belgium Booms playlist op 22tracks.com.

Sabam nodigt alle aanwezige Belgen en hun buitenlandse contacten uit op een Belgian Drink,  op donderdag 10 januari om 17u30 in B1 Heineken Foyer (Oosterpoort).

Groningen verwacht maar liefst maar liefst 18.000 festivalbezoekers,3.000 bezoekende (internationale) muziekprofessionals, 260 Europese bands, 150 panelgesprekken en vergaderingen, 25 openbare radiozenders van de EBU, tientallen ETEP festivals, vertegenwoordigers van 400 Europese festivals, honderden Europese journalisten en tal van nationaliteiten.

Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic ook de jaarlijkse European Festival Awards uitgereikt. Verschillende Belgische festivals maken ook dit jaar kans om in de prijzen te vallen, maar nu al staat vast dat  Rock Werchter-organisator Herman Schueremans een Lifetime Achievement Award in ontvangst zal mogen nemen.

www.eurosonic.nl
www.belgiumbooms.be

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Belgische bands in het buitenland (08.01.2013)

Terug Meer nieuws