Bij' De Vieze Gasten

Categorie:club / kleine concertzaal, kunstencentrum
Oprichtingsdatum:1971
Genre(s):kleinkunst, singersongwriter, Wereldmuziek, cabaret, chanson, Jazz, muziektheater, free & experimental jazz, Blues & Roots, Chanson & Nederlandstalige pop, Folk, hedendaagse folk
Contact van:De Propere Fanfare van De Vieze Gasten

Omschrijving

'Bij de Vieze Gasten' is een sociaalartistiek project en is het kloppend culturele hart van de buurt de Brugse Poort in Gent. Enerzijds is Bij' De Vieze Gasten een prachtige zaal voor theater, muziekconcerten, kindertheater, straattheater, cabaret en comedy. Het biedt een podium aan (vooral Gentse) artistiekelingen die hun ei kwijt willen. Anderzijds is het een ontmoetingsruimte en broedplaats voor talrijke buurtprojecten. De vzw zet korte en langlopende projecten op met kunstenaars en buurtbewoners. Een fanfare (De Propere Fanfare van De Vieze Gasten), een fotocollectief (Fixatief), een muziekhuis (Goeste Majeur) en een schrijfclub (De Schuunschgreivers) zijn maar enkele voorbeelden van zo’n projecten.

Daarnaast reizen De Vieze Gasten Vlaanderen rond met hun vormend theater. Via hun voorstellingen proberen ze actuele maatschappelijke thema’s zoals globalisering, energieverbruik en armoede, de millenniumdoelstellingen, … uit te leggen aan een ruim publiek.

De verscheidenheid aan projecten en de diverse artistieke kruisbestuivingen tussen buurtbewoners en artiesten maken van Bij’ De Vieze Gasten een sociaalartistiek project pur sang!

Uitgebrachte releases

Straffe gastenStraffe gasten (2011)
Diverse uitvoerders
't Is proper dat!'t Is proper dat! (2009)
Europese folk
De Propere Fanfare van De Vieze Gasten

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Vier decennia geloof in vooruitgang. (Bij') de Vieze Gasten in Gent (05.2011)
Personen/groepen:De Propere Fanfare van De Vieze Gasten (groep / artiest)