Peter Ginis

24.02.1965
Genre(s):klassiek crossover, hardrock / metal / hardcore
Instrument(en):gitaar

Biografie

Bij het Breese rockgroepje "HELP" begon het allemaal. We speelden overwegend eigen werk. Het waren mijn eerste veelbesproken lokale stappen in de muziekwereld. Na een twintigtal optredens ging ieder zijn eigen weg.
Via het amusementsorkest "R & THE R's" uit Genk kwam ik dan nadien bij "CHARON" in het Nederlandse Maastricht terecht. Deze metalband bracht een demo uit. De bij anderen groepen reeds veelbesproken muzikale meningsverschillen deed ons echter ook splitten. Weer aangekomen op Belgische bodem kwam een korte periode van bezinning. 

In deze vrij kalme periode startte ik met het cabaretduo "PIER & Gie". Dit vormde enkele jaren een rode draad doorheen mijn muzikale bestaan. Bij het zijdelings erop nahoudend Breese rockgroepje "THE FLAME" gebeurde er wel een eerste wapenfeit: Het eigen nummer "If living was easy" is te vinden op de verzamel-cd 4 van de waarschijnlijk nutteloze Rock In Belgium reeks. Onze spit kwam nadien vrij snel.

Uit verveling begon ik dan zonder enige hulp van buitenaf maar aan een solo-cd te werken. "PETER GINIS - BAROQUE", met enkel muziek van Bach en één eigen nummer kwam in 1999 uit. De klassiek pers lachte groen, maar de mensen in de straat en de kranten konden mijn interpretatie van Bachs muziek wel waarderen. Ik werd er omwille van als gastmuzikant gevraagd door "GESCHMACHSVERSTARKER" voor enkele gastoptredens, onder andere op het vergane Belgische festival Eurorock.
Het was een geweldige ervaring en het smaakte naar meer. 

Na het Koerselse covergroepje "JUNKYARD DOG", werd het dan uiteindelijk hoogtijd voor een professioneler aanpak. De Belgische formatie "MEA CULPA" werd opgericht. Deze bracht folk met pop & new age invloeden. Een muziekgenre dat me nauw aan het hart ligt. We kwamen op een verzamel cd terecht, met eigen werk, die echter alleen in Frankrijk werd uitgebracht. Een verkeerd management bracht ons ten val. 

En zo belande ik in 2001 doch voorgoed in het covercircuit. Bij "THE SKUNKS" (een rockband) voelde ik me voor het eerst sinds lange tijd wel weer op mijn gemak. Uit deze groep vloeide later dan de tribute band "RWRS" voort. De zanger van beide formaties had genoeg in huis om naast de echte Robbie Williams te staan. 
Onze grotere optredens sloegen in als een bom.
Tenslotte kwam ik zo bij "Clearwater" terecht, een CCR coverband ook uit België. 
Even dit ter zijde, het eerste nummer dat ik leerde spelen was "Proud Mary" van Creedence Clearwater Revival. De cirkel was rond. In 2013 hield ik het voor bekeken... En misschien hang ik mijn gitaar wel voorgoed aan de wilgen, na ettelijke jaren gespeeld te hebben in de meestal nutteloze jungle van de coverbandjes.

Selectieve discografie

Peter Ginis - BaroquePeter Ginis - Baroque (1999)
klassiek crossover
Peter Ginis, Johann Sebastian Bach, Peter Ginis

Selectieve discografie als componist

Peter Ginis - BaroquePeter Ginis - Baroque (1999)
klassiek crossover
Peter Ginis, Johann Sebastian Bach, Peter Ginis