Kinga Ludvai

Huidig/voormalig lid van:Delle Donne Consort

Biografie

Kinga Ludvai is een Hongaarse dwars- en blokfluitiste. Op jonge leeftijd toonde ze al belangstelling voor oude muziek en begon ze historische instrumenten te bespelen - blokfluit en traverso onder begeleiding van Gábor Prehoffer, Benedek Csalog en Vera Balogh. In 2006 won ze de tweede prijs op de Hungarian Recorder Competition, en ze mocht ook al optreden met het gerenommeerde Hongaarse Capella Savaria Baroque Orchestra. Om haar studies verder te zetten, verhuisde ze naar Wenen, waar ze les volgde bij Michael Posch en Reinhard Czasch. In 2010 kwam ze naar Brussel om aan het Koninklijk Conservatorium blokfluit te studeren bij Bart Coen en Peter De Clercq en traverso bij Frank Theuns en Barthold Kuijken, waar ze haar masterdiploma haalde met onderscheiding. In juni 2023 voltooide ze haar educatieve master.

Momenteel woont en werkt ze in Brussel. Met haar pedagogische activiteiten aan de kunstacademies van Beveren en Borgerhout, geeft ze haar kennis en passie voor muziek door aan de volgende generatie muzikanten en muziekliefhebbers. Ze werkt samen met verschillende orkesten en ensembles, en neemt deek aan projecten (zoals Somnia met Anne teresa De Keersmaeker, Jolente De Keersmaeker en P.A.R.T.S.) en festivals (waaronder Meerstemmig Gent - Dag van de polyfonie, Supernova, Early Music Festival in Utrecht, Musica@Parola, BOS!festival, ECOS festival Sierra Espuña, MA festival en ORDA Amsterdam). Ze maakt actief arrangementen voor blokfluitensemble, en een eerste uitgave hiervan verscheen bij Edition Tre Fontane in 2023.

Recent legt ze zich vooral toe op historische uitvoeringspraktijk van consortmuziek uit de renaissance, en is ze begonnen aan een nieuw avontuur - zingen. Als veelzijdig, nieuwsgierig en gepassioneerd muzikant, brengt ze graag oude muziek, moderne/live-electronics composities, en neemt ze deel aan interdisciplinaire projecten.