Peter Maus

Categorie:solist, koorleider
Antwerpen, 1983
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme, barok
Instrument(en):orgel

Biografie

Peter Maus is tussen 1991-2005 lid van het Antwerps Kathedraalkoor en in 2004 start hij met orgelstudies bij Joris Lejeune. 
Intussen studeert hij zang aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Dirk Snellings en Lieve Jansen, maar   verhuist in 2007 naar de orgelafdeling.
Zijn hoofdleraren zijn Reitze Smits en Peter Pieters, organist van de Kathedraal in Mechelen.
 
In juni 2011 behaalt hij het Masterdiploma in de muziek, evenals het diploma van de vernieuwde lerarenopleiding. Voor zijn eindexamen orgel met repertoire van J.S. Bach, Olivier Messiaen en Guy Weitz behaalt hij grote onderscheiding.

Als organist was hij verbonden aan de Sint Andrieskerk in Antwerpen (2005-2007) en sinds 2009 is hij titularis van de Sint Laurentiuskerk in Hove, in samenwerking met zijn oud-leraar Joris Lejeune. Op de monumentale orgels van de Sint Michielskerk in Antwerpen en van de Dominicanerkerk in Brussel verzorgt hij regelmatig orgelbespelingen. Verschillende koren doen op hem een beroep als begeleider op orgel en piano.

Naast lesopdrachten in de Muziekacademies van Wemmel en Sint-Pieters-Woluwe is hij koorleider van de Abdij van Keizersberg in Leuven. Daarnaast is hij repetitor en begeleider bij de Koninklijke Chorale Caecilia. In de kathedraal van Antwerpen is hij regelmatig te beluisteren als cantor.

Sinds 2010 vormt hij een artistiek duo met saxofoniste Stefanie Nauwelaerts. Bij deze concerten gaat het orgel een boeiende confrontatie aan met een instrument dat allesbehalve met een kerkgebouw geassocieerd wordt!

Auteur van

Adoramus te, christe - Emile Wambach
Adoramus te, christe - Emile Wambach