Harmen Vanhoorne

Categorie:solist, muzikant
Genre(s):classicisme, romantiek, 20ste eeuw
Instrument(en):cornet à pistons

Biografie

Harmen begon zijn opleiding aan de Izegemse muziekacademie bij de heer Georges Coppé in het schooljaar 1993. Na enkele jaren ging hij naar het kunsthumaniora van het Lemmensinstituut bij de heer Leo Wouters (solist Nationaal Orkest van België).

Vervolgens ging Harmen naar het Lemmensinstituut om zijn Bachelor en Master van muziek en wetenschap te behalen. Deze opleiding genoot hij van de heer Léon Petré en de heer Leo Wouters. Bij zijn Masterproef trompet-cornet behaalde hij een grootste onderscheiding.

In 2010 behaalde Harmen, met grootste onderscheiding, een Master na Master diploma 'specialisatie cornet' bij de heer Leo Wouters.

In deze periode kon Harmen zich bijschaven op alle gebieden en stijlen in de muziek. Hij kwam met alle stijlen in contact, van Jazz (o.m. bij de Steve Burn's Band), kamermuziek (o.m. Bij Exit_Brass!) tot grote orkestwerken (o.m. Het Nationaal Orkest van België).

De grootste invloed op Harmen was en is de brassbandbeweging. Hij begon op zestien jarige leeftijd bij Brassband Buizingen als backrow-cornet. Na enkele jaren schoof hij op naar de bugelpositie om uiteindelijk in 2006 de principal-cornet plaats in te nemen. Buiten Brassband Buizingen zijn er nog veel invloeden geweest omtrent het brassband-gebeuren. Zijn verschillende sessies als principal cornet bij de Leyland band (Leeds, UK) onder leiding van Jason Katsakaris hebben hem gestimuleerd om zich volledig te concentreren op de cornet.

Heden is Harmen een vaak gevraagde gastsolist bij allerlei verschillende orkestvormen. In het dagelijks leven werkt Harmen bij de koninklijke muziekkapel der Gidsen. Tevens neemt hij de eerste cornet partij voor zijn rekening bij het brass quartet 'Exit_Brass!'.

Harmen speelt op een Besson Prestige BE-2028.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Harmen Vanhoorne beste solist van 2011 (22.02.2011)