CO.ntradiction

Categorie:groep / artiest
2004
Genre(s):Pop / Rock, singersongwriter, vocale jazz
Huidige/voormalige leden:Ineke Van den Zegel, Stef De Duffeleer, Alec Ilyine

Korte beschrijving

Dit Brussels gezelschap rond zangeres, songwriter en contrabassiste Ineke Van den Zegel brengt eigenzinnige songs die een hedendaagse kruisbestuiving zijn van darkpop, softrock, blues, psychedelisch...

Biografie

Leading lady Ineke Van den Zegel brengt met zang en contrabas een verhaal van wanhopige verlangens. Extra punch komt van de twee andere sterke karakters van de groep. Bruno Meeus drumt zich sinds jaren een weg in de Belgische muziek scène (Wizards of Ooze, Zap Mama, Jurassic Jazz, Stan Webb,...). Alec Ilyine studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven. Nu laat hij alle gitaarinvloeden die hij vergaarde bij bands in België, Spanje en India in elkaar overvloeien tot een eigen specifieke sound.

Elan verzekerd door haar aanpak en overtuigende, heldere doorleefde soulstem. Ergens tussen Joan Wasser (van JAPW), Phoebe Killdeer (Nouvelle Vague), Dani Klein (Vaya Con Dios) en Feist. (Musiczine)

Het resultaat is doordacht, door jazz en cabaret doordrongen en gezegend met een stem die het nipt aan de eindstreep moet afleggen van Shirley Bassey. (RifRaf)

Selectieve discografie

Desperate desiresDesperate desires (2008)
Pop / Rock
CO.ntradiction