Peter Stassen

Categorie:muzikant
Genk, 08.09.1978
Genre(s):musical
Instrument(en):zang (bariton)

Biografie

De Belg, Peter Stassen, besloot na een bezoek aan de Musical Jeckyll & Hyde musicalartiest te worden. Hij genoot een vooropleiding aan dé Kunsthumaniora te Antwerpen en studeerde af in de richting muziektheater aan het conservatorium te Tilburg ( NL).

In Nederland speelde hij de titelrol in de musical “Louis de Bourbon”.

In het Nieuwe Luxortheater te Rotterdam was hij in de Joop Van den Ende productie “3 Musketiers” te zien als swing, kamerheer en Kardinaal Richelieu.

Hij maakte zijn debuut in het Duitse Apollotheater ( Stuttgart) in de rollen van Professor Abronsius en Koukol in de Polanski – musical “Tanz der Vampire”.

Hij wist het Belgische publiek te charmeren in de rol van Prins Barend in de Kleine Zeemeermin. Hij werd voor deze rol - door het publiek - genomineerd voor de Vlaamse Musicalawards.

Daarna speelde hij in de musical “Elisabeth” de rol van Kaiser Franz Joseph aan de zijde van Pia Douwes en Maike Boerdam. Daarnaast vertolkte hij ook de rollen van Kardinaal Rauscher en Fürst zu Schwarzenberg.

In Füssen speelde hij in het gelijknamige stuk de eerste bezetting van Kaiser Franz Joseph.

Zijn laatste engagement had hij in de “3 Musketiere” te Stuttgart als eerste bezetting Koning Lodewijk XIII en tweede bezetting Kardinaal Richelieu.

Vanaf 20 April 2008 is Peter te zien in Berlijn in de Musical Elisabeth.

Naast Musical, zingt Peter regelmatig galaconcerten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij verzorgde de backing vocals in Ahoy Rotterdam voor Sara Brightman tijdens haar Tour of Honour.

Peter was solist tijdens het musicalgala op de Nederlandse TV ter gelegenheid van het 75 -jarig NCRV jubileum.