Pieter De Rydt

Categorie:muzikant
Edegem, 19.06.1987
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):altviool

Biografie

Pieter De Rydt(1987) werd te Edegem geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij met zijn vioolstudies aan de Stedelijke Academie voor muziek en woord van Poperinge bij Karel Ingelaere. Negen jaar later studeerde hij er af als laureaat in de klas van Rik Callewaert. Naast deze vroege muzikale carrière behaalde Pieter de gouden stadsmedaille aan het Sint-Janscollege te Poperinge.

Sinds midden 2005 studeert hij in de klas van de internationaal gelauwerde altvioolvirtuoos Michael Kugel, die hem aanmoedigde om zich voltijds op de altviool toe te leggen. Bij hem volgde Pieter verschillende stages en masterclasses op het bekende “Ost-West Musikfest” in Wenen. Andere masterclasses en lessen nam hij bij Liudmilla Kugel, Esra Pehlivanli en Julia Dinerstein.

Hij werkt nauw samen met gerenommeerde muzikanten zoals Guy Penson, Mireille Gleizes en heeft een vast ensemble met klarinet en piano. Hij speelt ook regelmatig in andere bezettingen: met harp en fluit, in strijkkwartet, strijktrio, duo, enz.
Pieter stond op alle grote Belgische en Nederlandse concertpodia en werkte met orkesten zoals het Brussels Philharmonic Orchestra, Het Kamerorkest Brugge en het jaarlijkse selectieorkest van de conservatoria Gent, Tilburg en Maastricht. Dit onder leiding van gerenommeerde dirigenten als Dirk Brosse, Michel Tilkin, Roberto Benzi, Ning Kam, Ivan Meylemans, Michel Tabachnik…

Als solist met orkest trad hij oa. op in De Trauermusik voor altviool en strijkorkest van P. Hindemith en de Sinfonia concertante voor viool, altviool en orkest van W.A. Mozart.

Pieter speelt op Rex Henry England-altviool(2003).