Peter Verdonck

Categorie:muzikant
Genre(s):improvisatie / experimenteel, 21ste eeuw / hedendaags, hardrock / metal / hardcore
Instrument(en):saxofoon
Huidig/voormalig lid van:Thelema Trio

Korte beschrijving

saxofonist, muziekleraar

Biografie

Peter Verdonck werd geboren in Herentals op 1 september 1979 . Hij begon zijn saxofoonstudie aan de Stedelijke Muziekacademie van Turnhout bij Mark Verdonck, en vervolgde deze aan de muziekhumaniora van het Heilig-Graf-Instituut in Turnhout. Nadat hij in 1998 zijn middelbare school beëindigde, vertrok hij richting Gent om er aan het conservatorium bij Willy Demey te studeren. Hij volgde daar ook compositie bij Lucien Posman en studeerde af in juni 2003 met grootste onderscheiding voor saxofoon, kamermuziek en improvisatie. In juni 2007 behaalde Peter het diploma Postgraduaat Concertsolist aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Hans De Jong. Verder volgde hij ook masterclasses bij Hans De Jong, Claude Delangle en Rasscher Saxophone Quartet.

Naast Thelema speelt Peter ook bij The Rhythm Junks en is hij de oprichter, componist en saxofonist van de metalband "Wretched Vixen". Verder is Peter regelmatig in diverse ensembles en groepen terug te vinden. Dit bracht hem in zalen over heel België, maar ook Nederland, Slovakije, Polen, Italië, Frankrijk, Duitsland, Peru, Japan en China. In 2005 was hij solist met het Belgische kamerorkest Prima La Musica in het Concerto voor Altsaxofoon, Strijkorkest, Accordeon en Slagwerk van Belgisch componist Raoul De Smet.

Hij componeert ook nog kamermuziek voor diverse uiteenlopende bezettingen en doceert saxofoon. Een aantal van zijn composities werden reeds op CD opgenomen door o.a. Thelema Trio en Aranis.

Selectieve discografie als componist

Thelema...Thelema... (2007)
20ste eeuw
Thelema Trio, Ward De Vleeschhouwer, Korneel Bernolet, Peter Verdonck, Juan Maria Solare, Taccani Giorgio, Colombo Taccini, Philémon Mukarno (...)

Selectieve discografie als medewerker

Neitherfromnortowards...Neitherfromnortowards... (2009)
21ste eeuw / hedendaags
Thelema Trio, Rafael Leonardo Junchaya, Lee Hyekyung, Keith Carpenter, Eric Honour, Marco Antonio Mazzini, Kevin Walczyk, Fernando Benadon (...)
Thelema...Thelema... (2007)
20ste eeuw
Thelema Trio, Ward De Vleeschhouwer, Korneel Bernolet, Peter Verdonck, Juan Maria Solare, Taccani Giorgio, Colombo Taccini, Philémon Mukarno (...)