Geert Burssens

Categorie:muzikant
24.01.1954
Genre(s):pop/populair, varieté / amusementsmuziek, Pop / Rock
Instrument(en):keyboards, piano, accordeon, computer, orgel (elektronisch), zang, synthesizer

Biografie

Geboren in 1954 uit muzikale ouders (moeder zong, vader speelde accordeon) kreeg Geert Burssens, net zoals zijn broer en zussen, eerst prive-lessen notenleer en piano in het ouderlijk huis. Eens de vereiste leeftijd bereikt ging hij naar de Muziekacademie in Dendermonde waar hij notenleer en piano volgde.
Op dertienjarige leeftijd leerde hij zichzelf accordeon spelen en begeleidde verscheidene jaren de volkskunstgroep Reynout uit Dendermonde. Daarnaast was hij ook lid van de vendelzwaaiers en het trommelkorps. En begeleidde hij later ook de volksdangroep Die Blidscap uit Brussel.
In dat jaar won hij samen met Paul Peyskens (nu producer VRT, regisseur en auteur) de Ontdek-de-ster-wedstrijd van het pas gestarte Omroep Brabant met een zelfgemaakte song. Zij waren de jongste deelnemers.
Op zijn zeventiende ontdekte Geert de folk. De accordeon-stijl veranderde helemaal bij de Dendermondse muziekgroep 'De Kludde' die Vlaamse maar vooral Ierse volksmuziek presenteerde.
Toen hij wat later een eigen zaak startte werd het muzikaal wat stil, met uitzondering van het componeren van twee muzikale kindervoorstellingen in Opwijk.
Tot hij gevraagd werd door de Ierse folkgroep 'Good Folk' uit Baardegem. Met hen zou hij meer dan 10 jaar optreden in binnen- en buitenland. Ze maakten in eigen beheer ook een CD 'Irish Stew' die onder meer door FNAC internationaal werd gepromoot.
Hans Bourlon (nu mede-eigenaar van Studio 100), die in den beginne de basgitaar voor zijn rekening nam bij Good Folk, startte wat later als producer van Samson en Gert. Op verzoek van Hans zette Geert zich aan het componeren wat resulteerde in verschillende liedjes voor het succesvolle duo.
Ondertussen deed hij ook de bruitage en speelde de muziek in van de langspeel-tekenfilm 'Pinokkio' van Warner Bros voor de release in Griekenland.
De laatste jaren legde Geert zich meer en meer toe op het componeren van liedjes voor verscheidene artiesten en begeleidingsmuziek. Onder meer Welzijnszorg vzw bestelde een 30 minuten durende begeleiding voor een diareeks voor de actie bij hun 25-jarig bestaan.
Op dit moment is hij voltijds met muziek en acteren bezig en is hij vooral actief als muzikant-entertainer (www.passepartoe.be), componeert hij voor commercials en tv-projecten, en trekt hij het land rond met een muzikale thematische kindervoorstelling voor scholen en verenigingen (www.varkenspest.tk).