Eric Geurts

14.04.1961

Biografie

Muzikanten die de sixties of seventies (al dan niet bewust…) hebben meegemaakt, zijn vaak voor eeuwig en altijd aangestoken door het melodieuze popvirus. Zo ook gitarist, singer-songwriter en producer Eric Geurts. Al sinds zijn 15de componeert hij melodieuze pop- en rocksongs. Zijn imposante songbook telt ondertussen meerdere honderden titels.
Met zijn toenmalige band The Seconds is hij voor het eerst te horen op de LOF LP (1984) met 'Time Has Changed You'.
In de jaren ‘90 vormt hij de succesvolle band Kiss The Bride. EMI Belgium brengt twee singles van hen uit: 'When the Love Is Gone' en 'Sometimes It Just Ain't Enough'. TV-shows en vele live-optredens verzilveren het succes van deze aanstekelijke popsongs.
In 1997 schrijft en producet Eric voor Universal Music Belgium een nieuwe radiohit: 'Not Afraid of the Dark', vertolkt door Indiana.
In 2003 richt hij zijn label Flying Snowman Records op. Hij gaat in zee met zangeres en artieste Yanah. De eerste single met Yanah wordt 'The Girl in the Picture'. De song is een ode aan Kim Phuc, het rennende naakte 9-jarige meisje dat wereldbekend werd via de zwart-wit foto na een napalmbombardement in de Vietnamoorlog. Hierbij raakte Kim Phuc zwaar verbrand. Kim runt nu een ngo die oorlogsslachtoffers helpt. De opbrengst van de song gaat volledig naar The Kim Foundation International.
'All She's Saying', de tweede single uit de cd, krijgt veel airplay op FM4 terwijl 'Back Against the Wall' grijs gedraaid wordt op Radio 2. Yanah zingt de song op Tien om te Zien en op 'Zomerhit 2004'. Met het nummer 'Yes or No' haalt Yanah de preselecties van Eurosong 2004. Ook 'The Morning After' krijgt veel airplay op de Vlaamse radio’s. De full cd 'The Girl in the Picture' oogst lovende persreviews. Een heleboel optredens in culturele centra en op festivals volgen.
Na het producen van enkele kleinere acts en een groot aantal optredens met de Classic Rock coverband NeverB4 treedt Eric nu op de voorgrond als solo-artiest. Zijn eerste single 'Heaven', uitgebracht op de eerste lentedag 20 maart 2020, is een melodieuze midtempo popbalade met een stevige knipoog naar de sound van John Lennon of Tom Petty. De tweede single 'I'm Not Afraid of the Dark', is een uptempo song met een christelijke inhoud, een swingende gitaarlijn en een aanstekelijk sing-along refrein.