Groupe C

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
1997
Genre(s):barok

Korte beschrijving

Het ensemble brengt 17de- en 18de-eeuwse vocale kamermuziek op een frisse en stijlbewuste manier.

Biografie

Groupe C (voorheen Caryatide) werd in 1997 opgericht door enkele muzikanten die hun sporen verdienden in diverse toonaangevende barokensembles. Het ensemble brengt 17de- en 18de-eeuwse vocale kamermuziek op een frisse en stijlbewuste manier. Daarvoor doet het beroep op een brede waaier aan continuo-instrumenten. Voor elk project wordt een keuze gemaakt uit dit gevarieerde instrumentarium om de zanger(s) passend bij te staan.
Groupe C verzorgde concerten met de alti Pascal Bertin en Steve Dugardin, de sopranen Greta De Reyghere en Laure Delcampe, de tenor Jean-François Novelli en de bariton Jan Vander Crabben, naast zuiver instrumentale projecten. Regelmatige samenwerkingen waren er met Ex Tempore (o.l.v. Florian Heyerick) voor grotere vocale werken.
Groupe C trad o.m. op in het kader van het Festival Van Vlaanderen, de Barokke Lente van de Zavel, het Festival religieuze muziek van Maastricht, de Vendredis Baroques in Dardilly (Frankrijk), het Festival van St. Michel en Thiérache (Frankrijk) en was meermaals te horen op Klara en RTBF 3.

Selectieve discografie

Joseph-Hector Fiocco. Lamentationes hebdomadae sacraeJoseph-Hector Fiocco. Lamentationes hebdomadae sacrae (2006)
barok
Greta De Reyghere, Groupe C, Jan Van der Crabben, Joseph-Hector Fiocco, Thomas Luks