Hilde Van Ruymbeke

Categorie:muzikant
Genre(s):oude muziek, barok
Instrument(en):zang (sopraan)

Biografie

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 1998 haar diploma Docerend Musicus behaalde. In 2000 rondde ze daar de Tweede Fase-opleiding af bij Marius van Altena en Jill Feldman. Ze volgde masterclasses bij o.a. Emma Kirkby en Elly Ameling.

Hilde heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de Vroege Barok en is regelmatig te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia met ensembles als La Primavera, Duo Rosemont en La Tulipe. Daarnaast is zij regelmatig werkzaam als solist in Bachcantates en oratoria, en als lid van Collegium Vocale Gent o.l.v Philippe Hereweghe, Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en Currende. Ze maakt sinds 1995 deel uit van het koor van de Nederlandse Bachvereniging.

Hilde legt zich ook toe op 14e eeuwse muziek. Met Ensemble Fortuna is zij te horen op binnenlandse en buitenlandse podia. Afgelopen jaar was ze met Ensemble Fortuna te gast op het Festival van Vlaanderen.

Hilde werkte mee aan talrijke cd-producties. Als solist is ze o.a. te horen op: In the footsteps of Herman Hollanders (Brabantsch Muzyk Collegie o.l.v. Ruud Huijbregts) met daarop het integrale werk van deze componist. Zowel met Duo Rosemont als met Ensemble Fortuna heeft ze dit jaar een cd opgenomen.