Antwerpen KlavecimbelstadTwee eeuwen uitzonderlijke muziekinstrumenten uit Museum Vleeshuis

Type:boek
Auteur(s):Timothy De Paepe
Uitgever:Museum Vleeshuis / Klank van de Stad
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:14.06.2018
Aantal pagina's:81
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789085867647
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

Ontdek twee eeuwen uitzonderlijke muziekinstrumenten uit Museum Vleeshuis. Klank van de Stad In de 17de eeuw was Antwerpen de wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. En ook in de 18de eeuw waren Antwerpse klavecimbels bijzonder populair bij muziekliefhebbers doorheen Europa. Museum Vleeshuis. Klank van de Stad bewaart een van de belangrijkste collecties Antwerpse klavecimbels en virginalen ter wereld. Aan de hand van prachtige detailfoto's vertelt Antwerpen klavecimbelstad het verhaal van deze instrumenten en hun bouwers.

Met bijdragen van Jos van Immerseel, Clement Caremans, Guido Marnef, Hannelore Magnus, Katharine Waldron, Zoe Mercer-Golden, Stijn Dekoninck en Korneel Bernolet.

Verwante items in de databank

Documenten:Antwerp city of Harpsichords (boek)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie