Sparrow Mountain

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Carate Urio Orchestra
Label(s):Klein
Label code:Klein 02
Releasedatum:27.09.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):free & experimental jazz

Track-info

1.Lorvae
2.Germana
3.Sparrow Mountain
4.Comacina dreaming
5.Een schoon hemd
6.Sidereal
7.Laglio
8.Genoeg gedronken

Perscommentaren

"Dit debuut bestaat uit kleine en eenvoudige liedjes die door raadselachtige digitale en akoestische soundscapes met elkaar worden verbonden tot één grote suite. Er passeren flarden postrock, noise, ambient en impro - allemaal doordrenkt van die mysterieuze lyriek die eigen is aan Badenhorst. Het klankenpalet gaat van intiem en breekbaar ('Een schoon hemd') over abstract ('Comacina Dreaming') tot exuberant en monumentaal ('Larvae' en titelstuk 'Sparrow Mountain')." (***)
Frederik Goossens, Focus Knack, 09.10.2013, p.45

****
"Actualisant de façon singulière des rapprochements entre pop et jazz tentés dans d'autres temps et sous d'autres latitudes (...) ce septette internationaliste transcendant une orchestration apparemment "traditionelle" (...) par la grâce d'arrangements jouant avec talent sur la dimension onirique de la matérialité des sons, est incontestablement une très belle surprise."
Stéphane Ollivier, Jazzman/Jazzmagazine 657, januari 2014, p. 80

"Carate Urio Orchestra is het nieuwe project van Joachim Badenhorst die de avontuurlijke RifRaffer waarschijnlijk reeds kent van o.a. Rawfishboys, Baloni, Mogil of Os Meus Shorts. Deze klarinettist/saxofonist blijft verbazen. Voor zijn Carate Urio Orchestra verzamelde hij zes andere muzikanten uit diverse hoeken om zich heen. Na een aantal spraakmakende concerten (waaronder in Les Ateliers Claus) is er nu ook een cd. Acht nummers die als losse projectielen op de luisteraar afgestuurd worden. Een duidelijk omlijnde omschrijving voor deze muziek is er niet omdat deze zo goed als geen houvast biedt. Toch is het geen big bang of art for art’s sake-explosie. Improvisatie is de rode draad maar dan op dergelijke manier dat er na elke zoekende start een verbazend haast gestroomlijnde beweging ontstaat. Zelf luisteren en ontdekken is de boodschap. Als introductie geeft Badenhorst trefwoorden mee als improvisatie, postrock, jazz, noise, lofi en psychedelica. Je vindt het hier inderdaad allemaal terug maar in uiterst originele combinaties. Een goudmijn voor aficionados, te ontdekken voor de anderen."
(gtb), RifRaf #250, november 2013, p.20

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Joachim Badenhorst (01.2014)