No bye no Aloha

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Ideal Husband
Label(s):eigen beheer
Releasedatum:29.05.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop
Taal:Engels, Instrumentaal

Info

Weemoedige plaat vol zwoele Hawaiiaanse luisterliedjes en heerlijke dromerige zomerpop.

Track-info

1.She
2.I'll stop to play with you
3.Since you close the door
4.Terrified
5.Lullaby for a betrayer
6.Moony
7.The ritornello
8.Time to say goodbye
9.Ideal husband
10.Only the moon
11.Dors
12.Objects in the mirror
13.Where are kisses
14.Water lily

Perscommentaren

"The Ideal Husband had zo de hofmuzikant van Dr. Jacobi kunnen zijn in de tv-serie Twin Peaks: No Bye No Aloha grossiert immers in even weemoedige, atmosferische deuntjes, waarin vrijlustige lapsteels, ukelele's en een vibrafoon zich aanschurken tegen een onschuldig lolitastemmetje. (...) The Ideal Husband beluister je het best in een stevige hangmat, met een geparasolde caipirinha binnen handbereik, terwijl de maan schittert in de oceaan."
Gunter Van Assche, De Morgen, Encore p.6 (28.05.2008)

(...) "The Ideal Husband grossiert op hun debuutplaat in lekker onderuitgezakte deuntjes met glansrollen voor lapsteel en ukulele, waarin Louise Peterhoff zich op de cadans van een wiegende schommelstoel overlevert aan absurdistische mijmeringen als 'I'd like to be a blue sky / To put myself in stand-by'. Rol de hangmat uit en haal dat bestofte Hawaïhemd van de zolder: l'été est arrivé!"
Vincent Byloo, Focus Knack, p.85 (28.05.2008)

"De Belgische Sandrine Collard tekent voor de muziek en de teksten terwijl de Zweedse zangeres Louise Peterhoff ook nog wat danspassen voor zich neemt (ze danst dan ook bij Needcompany). En die danspassen zouden wel eens van pas kunnen komen want beide vrouwen hebben een merkwaardige voorliefde voor Hawaiaanse muziek, vandaar de 'Aloha' in de titel van deze 14 songs tellende cd. Voeg daar nog wat Ry Cooder aan toe en de interesse is gewekt... Sandrine schreef de songs echt naar de 'mond' van Louise, de lapsteel zorgt voor een melancholische gloed die heerlijk contrasteert met het hectische leven van een grootstad als Brussel en over alles hangt er een heerlijk sensueel deken. Zeker kwa sound en stijl een van de meest originele releases van de laatste maanden."
Stage, DF, p. 50 (01.06.2008)

"'een kruising tussen Carla Bruni en Ry Cooder'... De sensuele stem van Peterhoff, de minimalistische maar niettemin avontuurlijke muziek van Collard en het zonnige tintje dat Clement aan de liedjes verleent (zijn basisinstrumentarium: ukelele, lapsteel, gitaren en Bratsh dubbele bas) kunnen het samen uitstekend vinden, hoewel tekst & muziek en stem & instrumenten eigenlijk elkaars tegenpolen zijn. Als de teksten niet zo donker waren en niet grotendeels over de spanningen tussen m/v gingen... we zouden zeggen: de ideale soundtrack bij de gelukzalige roes ná het vrijen."
Humo, cp (31.05.2008)

"Ontzettend mooi en ontzettend Belgisch (van Boris Gronemberger (Chacda) over Benjamin Clement tot Isolde Lasoen en Françoiz Breut) project van Sandrine Collard, het brein achter de schermen. We reiken naar een kleurige cocktail op de zonnige tonen van lapsteel, vibrafonen en ukelele’s, maar worden tegelijk ondergedompeld in de melancholische stem van Fabre-danseres Louise Peterhoff. Een twijfel tussen de palmbomen van Hawaï en de groezelige bars uit de films van Wong Kar-Wai."
Rifraf, Mlv, p.18 (01.06.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Ideal Husband - No Bye No Aloha (07.2008)
The Ideal Husband - No Bye No Aloha (07.2008)
The Ideal Husband - No Bye No Aloha (06.2008)
The Ideal Husband - No Bye No Aloha (06.2008)