Bijt! Bijt! Bijt!

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):De Legende
Label(s):Stroom
Label code:89210
Distributeur:Donor
Releasedatum:02.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Nederlands

Info

Opmerkelijk come-backalbum van het duo Elvis Peeters-Geert Corbeels. Op hun eerste release in meer dan 10 jaar worden ze versterkt door muzikanten als Geert Waegeman, Koen Van Roy en Chris Carlier.

Track-info

1.God save (gelijk wie)
2.Polonaise #2
3.Crow Jane
4.Hondenlied
5.Maanlied
6.Konijn
7.Ik bezit de fallus
8.Zwart ondergoed
9.De consul
10.Beenderman
11.Sentiment

Perscommentaren

(...) "Op Bijt! Bijt! Bijt! profileert De Legende zich als de Vlaamse evenknie van Nick Cave & The Bad Seeds en Tom Waits: eigenzinnige artiesten met een individuele visie die indruist tegen alles wat op dat moment hip of modieus is. Peeters zingt als een bezetene, schrijft teksten die even absurd als virtuoos zijn, en gaat te keer als een stier op een rode lap. Niet zelden lijken ze het werk van een geniale gek die uit principe de kant van de zwakste kiest. (...) Een plaat die je onmogelijk onverschillig kan laten."
Bart Steenhaut, De Morgen, Bis p.6 (23.04.2008)

"Bijt! Bijt! Bijt! is sterk ontvlambaar materiaal gehuld in een gitzwarte verpakking. (...) Peeters declameert en/of zingt zijn teksten nog steeds op een dergelijk indringende wijze dat elk woord in je geheugen gegrift blijft."
gtb, RifRaf 194 (01.04.2008)

"De titel slaat meer op de grimmige teksten dan op de muziek: die walst van een Oost-Europese meditatie via Waitsiaanse knekelpercussie en een countrymutant naar lugubere kamerfolk, terwijl de jaren tachtig eenmaal nadrukkelijk mogen herleven. Meeslepende muziek en beeldrijke teksten: Bijt! Bijt! Bijt! is een aanrader!"
Christophe Verbiest, Humo (06.05.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De Legende - Bijt! Bijt! Bijt!