Opleidingen & bijscholingen

Zakelijke opleidingen & workshops

Interessante zakelijke infosessies en workshops proberen we steevast te melden in onze rubriek zakelijk nieuws. Een uitgebreid overzicht van zakelijke opleidingen vind je ook terug in de Wegwijzerbrochure van MuziekZaken. Naast de hieronder vermelde websites, krijg je daarin ook een overzicht van de postgraduaten aan hogescholen en universiteiten die managementopleidingen voor de culturele sector organiseren.

Opleidingen in de podiumkunstensector

De website www.podiumkunsten.be bundelt alle informatie over opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven in de podiumkunsten- en muzieksector. De website is een initiatief van Het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten van de Vlaamse Gemeenschap en biedt eveneens een overzicht van vacatures uit de podium- en artistieke sector aan.

Muziekopleidingen van de Vlaamse Gemeenschap

Op de website "Onderwijsaanbod in Vlaanderen" van de Vlaamse Gemeenschap vind je een overzicht van alle muziekscholen en academies per gemeente en per instrument/studierichting.

Opleidingen en cursussen voor volwassenen

Op www.wordwatjewil.be vind je het meest volledige overzicht van cursussen en opleidingen voor volwassenen in Vlaanderen. Je vindt hier het cursus- en opleidingsaanbod van de centra voor volwassenenonderwijs, de academies voor het deeltijds kunstonderwijs, de centra voor basiseducatie, Begeleid Individueel Studeren – afstandsonderwijs, de opleidingscentra van VDAB, de organisaties van het sociaal-cultureel volwassenenwerk en SYNTRA (opleidingen tot zelfstandig ondernemen). Je kan er o.m. een hele waaier van cursussen met betrekking tot zakelijke aspecten in Vlaanderen opzoeken.

Internationale opleidingen

De Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen biedt op zijn website de adressen van alle Europese muziekconservatoria, muziekacademies en -hogescholen aan. Ook via de website van de International Association for Music Education vind je heel wat adressen en links terug.

Ploteus is een portaalwebsite over leermogelijkheden in de Europese Unie. Er is informatie te vinden over alle vormen van onderwijs, opleidingen, beurzen, etc.

Kulturmanagement Network is een internationale informatiedienst en netwerk voor cultuurmanagement en –administratie en wendt zich in de eerste plaats tot de professionele artiesten en managers in de cultuursector. Er is tevens een databank met opleidingen omtrent cultuurmanagement wereldwijd beschikbaar.

Trefwoorden: