Jazzmuzikant Teun Verbruggen opent nieuwe kunstenwerkplaats in Brussel

Dit is een gearchiveerd bericht

29.08.2016

Jazzdrummer en platenbaas Teun Verbruggen wordt de spilfiguur van Walter, een nieuwe kunstenwerkplaats voor beeldend kunstenaars en muzikanten. De werkplaats wil de processen en technieken van zowel jonge als gevestigde professionele artiesten uit Brussel en daarbuiten verzamelen, samenbrengen en doorgeven.

Met korte residenties, projectwerk en langetermijnateliers zal Walter een plaats bieden aan een mix van kunstenaars die het accent op experiment gemeen hebben. Walter faciliteert hun parcours en wordt het aanspreekpunt voor andere (kunsten)organisaties die dit werk naar een ruimer publiek willen brengen.

Met deze artistieke missie als uitgangspunt wordt Walter ook een voorbeeld van het samengaan van allerlei functies in een stedelijk project: wonen, werken, proeven, ontdekken. Een bewoonbare oppervlakte van 1.300 m² zal ruimte bieden aan o.a. een exporuimte, ateliers, een winkel voor cd’s en vinyl, een repetitieruimte, een studio en een concertzaal.

Walter wil bovendien een waardevolle partner in het Anderlechtse culturele weefsel worden, de banden aanhalen met het kunstonderwijs en interessante samenwerking opzoeken met partners in het brede sociale en culturele veld.

Omdat er nog behoorlijk wat werk is aan het pand, is de officiële opening van het volledige centrum pas voorzien in februari 2018. Twee verdiepingen van het achterhuis zijn instapklaar en kunnen vanaf nu al worden gehuurd als artiestenruimte. Een bestaand appartement zal dienst doen als kantoorruimte, de rest van het pand moet worden verbouwd en ingericht. Om dit te realiseren heeft Verbruggen een coöperatieve vennootschap opgericht waarbij partners zich kunnen aansluiten.

Meer informatie
walterbrussels.be
teunverbruggen.com

Verwante items in de databank

Organisaties:Werkplaats Walter (werkplaats, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws