Het Geluidshuis zoekt componist en arrangeur

Dit is een gearchiveerd bericht

25.08.2016

Het Geluidshuis is op zoek naar (jong) freelance talent voor projecten, die zich vooral in de audiowereld situeren, zoals bijvoorbeeld hoorspelen. Op die manier willen ze een een poule van creatief talent creëren, hun zogenaamde Wall Of Talent. 

Tot 10 oktober krijg je de kans om jouw muzikaal talent te delen door mee te doen aan één van onderstaande opdrachten. Het staat je vrij om in te schrijven op één of meer onderstaande items.  Wil je graag aan een van deze opdrachten deelnemen, mail dan naar talent@geluidshuis.be. Het nodige materiaal wordt je bezorgd. Hieronder staan 4 opdrachten kort uitgelegd.

1. Liedjescomponist
Je krijgt drie songteksten van de nieuwste, nog niet uitgegeven, titel uit onze reeks Heerlijke Hoorspelen. Je componeert de muziek voor twee liedjes. Je giet ze in een maquette, zodat een (eventueel niet-muzikale) regisseur ze instant kan beoordelen. Je mag in de stijl van de Heerlijke Hoorspelen componeren, maar dat hoeft niet; als je denkt het lied in een andere leuke richting te kunnen duwen, ben je daar vrij in.

2. Arrangeur liedjes
Je krijgt twee liedjes in piano-met-stem-maquette (midi+audio), waar je vervolgens arrangementen voor maakt en die in een maquette giet zodat een (eventueel niet-muzikale) regisseur ze kan beoordelen.

3. Componist underscore (te vergelijken met filmcomponist)
Je krijgt twee scènes in audio. Daarvoor score je de muziek, waar je vervolgens maquettes van maakt, zodat een regisseur ze kan beoordelen. Vooraf krijg je instructies over waar de scènes voor dienen en wat er van de muziek verwacht wordt.

4. Arrangeur underscore
Je krijgt twee scènes in audio, met reeds in piano gecomponeerde muziek. Die zet je om in arrangementen, die je in maquettes uitwerkt, die een regisseur kan beoordelen.

Terug Meer nieuws