Internationale compositiewedstrijd en 10de Internationale Academie voor hedendaagse muziek

Dit is een gearchiveerd bericht

07.06.2016

Impuls, een Oostenrijkse organisatie voor ensembles en componisten hedendaagse muziek, roept op tot het indienen van kandidaturen voor hun internationale compositiewedstrijd en hun internationale trainingsprogramma. 

1. Internationale Academie voor Ensembles en Componisten Hedendaagse Muziek
Om de twee jaar biedt de Impuls Academie de kans aan jonge muzikanten en componisten van over de hele wereld om een intense training en holistische benadering tot hedendaagse muziek te beleven, zowel in theoretische als in praktische zin. Het eerstvolgende trainingsprogramma loopt van 10 tot 22 februari 2017 en vindt plaats aan de KUG - University of Music and Performing Arts, Graz, Oostenrijk.

Meer informatie

2. Internationale compositiewedstrijd
Naast het trainingsprogramma promoot en ondersteunt Impuls jonge componisten ook via een compositiewedstrijd. Om de twee jaar geeft de organisatie een compositieopdracht voor nieuwe werken aan jonge componisten die werden geselecteerd door een jury. Vervolgens kunnen deze componisten ook deelnemen aan een compositieworkshop in Wenen en Graz, waar hun nieuwe werken collectief worden ingestudeerd en besproken door muzikanten en ensembles zoals Klangforum Wien. De nieuwe werken worden eveneens uitgevoerd tijdens de Impuls Academie en Festival in Graz. Daarnaast biedt Impuls ook ondersteuning op vlak van opname en uitzending van de werken en extra concerten.

Deadline voor deelname is 31 oktober 2016.

Meer informatie

Terug Meer nieuws