PickIT Up! Digitale publieksbemiddeling voor jongeren op 16 juni in het Middelheimmuseum

Dit is een gearchiveerd bericht

10.05.2016

Grijp je naar Tinder om jongeren te matchen met het kunstwerk van hun dromen? Verleid je jongeren met een app die peilt naar hun gemoedstoestand? Al ooit gedacht aan een avatar als gids of een game als lesmap bij een voorstelling? Waaruit bestaat jouw digitale gereedschapskoffer?

Op PickIT Up! kom je te weten welke tools andere kunst-, erfgoed- en cultuureducatieve organisaties gebruiken. Collega’s vertellen je op 16 juni wat bij hen wel of niet aanslaat. We speuren het brede veld af op zoek naar expertise; zo doet de commerciële speler Joepie hun digitale strategie uit de doeken. Tal van praktijkverhalen vullen het programma. Zelfs Showroom MAMA uit Rotterdam steekt speciaal voor ons de grens over.

We starten de dag met een stevige intro van Showroom MAMA, een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van beeldende kunst en de overkoepelende beeldcultuur. Margriet Brouwer vertelt over Challenge accepted en Animated Youngsters, twee projecten waarbij tieners zich artistiek verdiepen in de gamecultuur. Als senior education schetst Brouwer ook de visie achter hun platform. De stem van jongeren mag op deze dag niet ontbreken. Welke digitale tools raden zij aan? Welk project kan hen bekoren?

Gastheer het Middelheimmuseum toont ons een blik achter de schermen. Welk traject legden zij de afgelopen jaren af om tot de lancering van hun app te komen? Welke omwegen maakten ze en welke diensten en partners sprongen aan boord? Greet Stappaerts blikt terug op drie jaar digitale publiekswerking waarna je zelf op verkenning gaat met de app.

’s Middags houden we een picknick te midden van de kunstwerken. Breng je eigen boterhammen en thermos mee. Wij zorgen voor extra drankjes.

In de namiddag bieden wij vier uiteenlopende praktijkverhalen aan. Je maakt jouw toer langs twee zelfgekozen voorbeelden. Afsluiten doen we door Jeroen Van Raemdonck van Joepie te bestoken met vragen.

Programma:

9u30: Onthaal met koffie
10u00: Welkom en praktisch
10u10: Margriet Brouwer, Senior Education Showroom Mama
10u45: Jongere aan het woord
11u00: Greet Stappaerts, Middelheimmuseum: blik op drie jaar digitale publiekswerking
11u20: Kennismaking app

12u15: Picknick

13u15: Sessiecarrousel met vier praktijkverhalen met keuze uit het MAS, Piazza dell’Arte, Lokaal Cultuurbeleid Stad Antwerpen en Stedelijke musea Antwerpen
15u30: Jeroen Van Raemdonck, Webredactie Joepie

PickIT Up! is een organisatie van Cultuurconnect, De Ambrassade, de collegagroep digitale publieksbemiddeling en Vitamine C. De collegagroep digitale publieksbemiddeling wordt getrokken door FARO, Kunstenpunt, Middelheimmuseum, Museum M en M HKA.

Praktisch:

16 juni 2016, 9u30 – 16u30, Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

Prijs: PickIT Up! is gratis, maar je moet wel op voorhand registreren via het formulier op de website van FARO. Er is een inschrijvingsstop dus wacht niet te lang. De inschrijvingen worden afgesloten op 10 juni. Breng ook zelf jouw picknick mee voor de lunch temidden in het park.

Uiterste inschrijfdatum: 10 juni 2016

Maximum aantal deelnemers: 80

Verwante items in de databank

Organisaties:Faro (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws