Open oproep zangeres voor KVS-productie Malcolm X

Dit is een gearchiveerd bericht

03.05.2016

Voor een nieuwe professionele productie rond Malcolm X, in een regie van Junior Mthombeni, zoekt het Brussels stadstheater KVS een zangeres met 'Heart & Soul' in haar stem. 

Malcolm X wordt een muziektheatervoorstelling van en met een groep artiesten uit verschillende domeinen: theater, muziek, slam poëzie, dans, video… Regisseur Junior Mthombeni maakte eerder al Rumble In Da Jungle, ook een muziektheatervoorstelling waarbij hij zich liet inspireren door een icoon uit de Black History: Mohamed Ali. Ditmaal werkt Mthombeni samen met Cesar Janssens voor de muzikale leiding en met auteur Fikry El Azzouzi voor de teksten. Meer info.

Profiel:
•  Je bent een zangeres met ‘hart en ziel’ in je stem.
•  Je bent gemotiveerd om deel uit te maken van een intens artistiek avontuur: een nieuwe creatie met een grote groep artiesten met verschillende achtergronden, gevolgd door een reeks voorstellingen in KVS (Brussel) en op tournee. Teamspirit is dus essentieel, net als een openheid om nieuwe dingen uit te proberen gedurende de repetitieperiode, en om actief deel te nemen aan het artistieke proces.
•  Je stem en je energie op het podium zijn de belangrijkste criteria. Professionele ervaring is niet vereist, maar een professionele attitude en een engagement om alle afspraken na te leven rond de repetities en de voorstellingen, is een must.
•  Je kunt communiceren in minstens een van de volgende werktalen: Nederlands, Frans of Engels.
•  Je bent beschikbaar van 16 augustus 2016 tot 22 oktober 2016 (repetities vinden plaats vanaf 16 augustus, generale repetitie op 13 oktober, première op 14 oktober, voorstellingen in KVS op 15 oktober en van 18 tot en met 22 oktober) + voor reisvoorstellingen achteraf (data nog te bepalen).

Deelnemen?
Mail naar casting[at]kvs.be met MALCOLM X als onderwerp, en stuur:

• een video- of audio-opname van jezelf, terwijl je jouw persoonlijke versie brengt van het lied Strange Fruit van Billie Holiday (opname mag met middel naar keuze: gsm, webcam, professionele opname…)
• in het kort: waarom je gemotiveerd bent om hieraan mee te doen + relevante ervaringen
• een recente foto (niet nodig als je een video-opname stuurt)
• je contactgegevens: e-mail, telefoonnummer, adres

Deadline: 20 mei 2016

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een auditie in Brussel op 16 of 17 juni. Daar zul je je versie van Strange Fruit live brengen, naast een persoonlijke performance waarin je het beste van jezelf geeft: dat kan een andere muzikale cover zijn, of een zelfgeschreven song, maar ook een (slam)tekst, een korte danssolo, enz.

Terug Meer nieuws