International Jazz Day 2016

Dit is een gearchiveerd bericht

28.04.2016

Om jazz te erkennen als een universele taal van vrijheid en creativiteit riep Unesco in 2011 30 april uit tot International Jazz Day.  Het event groeide intussen ook voor de Vlaamse, Brusselse en Waalse jazzscene uit tot een vaste waarde, met tal van gelegenheidsconcerten, jamsessies, thema-avonden, debatten enz. 

In Gent vindt naar aanleiding van International Jazz Day voor de vijfde keer op rij het jazzfestival TUNES plaats, georganiseerd door de afstudeerrichting jazz van de School of Arts van de HoGent. Voor deze editie werd ervoor gekozen de verschillende generaties jazzmuzikanten van de School of Arts tijdens één concert in de kijker te plaatsen. Meer info via deze link

Ook Brussel laat als kosmopolitische jazzstad de kans niet liggen om zowel de jazz als haar diverse uitvoerders extra in de verf te zetten. Niet enkel zijn er ‘s avonds in de verschillende clubs en zalen van de stad tal van live jazzoptredens, tijdens de namiddag zal een jazzparade de straten van de binnenstad opfleuren. Meer info via deze link.

Een volledig overzicht van de Belgische events in het kader van International Jazz Day vind je hier.

Verwante items in de databank

Organisaties:TUNES a jazz night (festival)

Terug Meer nieuws