Supernova: Steun voor jong muzikaal talent

Dit is een gearchiveerd bericht

02.03.2016

Op 1 maart 2016 werden de laureaten van de muziekwedstrijd Supernova bekendgemaakt. Supernova, een initiatief van onder andere Kunstenpunt, wil jong muzikaal talent een duwtje in de rug wil geven. De wedstrijd mikt op recent afgestudeerde, creatieve en ondernemende muzikanten en ensembles van twee tot negen leden uit Vlaanderen of Brussel, die aan het begin staan van een beloftevolle carrière. De laureaten zijn Tmesis, Roffa Tango Trio en St. George Quintet.

Op 21 maart geven deze laureaten een eerste concert op het Klarafestival. Radiozender Klara maakt een opname die het op zondag 27 maart 2016 integraal uitzendt tussen zes en acht uur 's avonds.  Op zaterdagochtend 26 maart kun je in Klara Weekend XXL tussen tien en elf uur luisteren naar de Supernovareportage van de Young Reporters Klarafestival. In de seizoenen volgend op hun overwinning, zijn de ensembles verzekerd van een plaatsje op het podium van grote cultuurhuizen, zoals BOZAR.

Hoofdsponsor is Nagelmackers, die de awards uitreikt. Supernova is een initiatief van Kunstenpunt, samen met zes andere partners: Klara, vi.be, Westrand, Ter Dilft, Cultuurcentrum Strombeek en De Standaard.

Terug Meer nieuws