Audities Klassieke Muziek - Cultuurmarkt 2016

Dit is een gearchiveerd bericht

25.01.2016

De Cultuurmarkt is een promotieplatform voor artiesten en cultuurhuizen. Op zondag 28 augustus geeft de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het cultuurseizoen. Er zijn gratis optredens (dans, comedy, klassieke muziek, jazz, theater, literatuur ...) op pleinen & in zalen en op de infomarkt presenteren 170 organisaties en cultuurhuizen uit heel Vlaanderen hun nieuwe aanbod.

Prospekta, organisator van de Cultuurmarkt, wil talentvolle klassieke musici een promotieplatform en podiumkans bieden. Wil je graag optreden op de Cultuurmarkt? Doe dan mee met de audities.

Een vakjury maakt een eerste selectie uit de inzendingen. De laureaten daarvan worden uitgenodigd voor een live auditieronde. Tijdens die live auditie selecteert de jury de ensembles en artiesten die op zondag 28 augustus een optreden mogen verzorgen op de Cultuurmarkt van Vlaanderen. 

De jury bestaat uit Guy Vandromme (juryvoorzitter, professioneel muzikant), Liesbet Vereertbrugghen (producer Klara), Chloë Herteleer (programmator muziek deSingel), Lena Tchernokondratenko (producent) en Viviane Spiessens (zakelijk leider Prospekta en ervaren celliste).

Interesse?

Schrijf je in voor 11 maart 2016 met een korte voorstelling van de groep en een geluidsopname van behoorlijke kwaliteitvia het online kansenplatform Vi.be.

Hoe werkt het?

Surf naar het online muziekplatform vi.be
Maak een artiestenprofiel aan of bewerk uw bestaande profiel.
Ga vervolgens naar “Kansen voor artiesten”: kies voor de kans “Cultuurmarkt”
Klik op inzenden

Uit de lijst van kandidaten selecteert een vakjury een shortlist van (maximum) 20 ensembles. Tijdens een live auditie op 19 april 2016 stellen deze genomineerden zich voor met een kort programma (maximum 15 minuten) dat representatief is voor hun werk.

De jury kiest uit deze 20 genomineerden 11 laureaten. Deze mogen optreden op de Cultuurmarkt van Vlaanderen 2016 op zondag 28 augustus.

Meer info over de Cultuurmarkt van Vlaanderen 2016 vind je op www.cultuurmarkt.be

Terug Meer nieuws