Presentatie onderzoek naar concertpubliek

Dit is een gearchiveerd bericht

19.11.2015

Tijdens de GLIMPS-conferentie in Gent op vrijdag 11 december presenteren Kunstenpunt en steunpunt Cultuur / UGent samen een aantal inzichten op de spreiding van concerten en het concertpubliek. 


Als voorsmaakje op een breder onderzoek naar spreiding van muziek, beeldende kunsten en podiumkunsten brengt Joris Janssens van Kunstenpunt een aantal bevindingen in kaart op basis van gegevens uit de CultuurNetdatabank 2014.

Het onderzoek van Mart Willekens (Steunpunt Cultuur/UGent) richt zich op de smaakpatronen van het concertpubliek. Hij verzamelde gegevens van de bezoekers van 70 concerten in een breed scala aan genres. Het publiek werden ondervraagd over muzikale voorkeuren, concert ervaringen, bredere culturele participatie, ...

Op basis van deze data portretteert Mart de verschillende soorten van muzikale publieken op verschillende soorten concertlocaties. Na de presentatie maken we ruimte voor reflectie en discussie over de onderzoeksresultaten en de mogelijke toepassingen ervan voor het muziekbeleid en de sector.

WANNEER? vrijdag 11 december 2015 om 10u
WAAR? Handelsbeurs Gent bibliotheek
TOEGANG? Delegate passes voor de Glimps-conferentie kan je hier bestellen. Een delegates weekendpas kost 70€, een delegates dagpas kost 50€.

Verwante items in de databank

Documenten:Definitief rapport publieksonderzoek (studie/rapport)

Terug Meer nieuws