Boarder Breakers Award voor Oscar & The Wolf

Dit is een gearchiveerd bericht

27.10.2015

Oscar & The Wolf, de groep rond Max Colombie, zal tijdens Eurosonic 2016 een 'European Boarder Breakers Award' in ontvangst nemen. Die prijs bekroont de internationaal best verkopende debuutalbums van jonge artiesten.

De EBBA's worden sinds 2004 uitgereikt tijdens het Eurosonic showcasefestival dat jaarlijks in Groningen, Nederland wordt georganiseerd. Uit verschillende Europese landen worden laureaten gekozen op basis van verkoopscijfers over de eigen grenzen heen. Enkel groepen die in het afgelopen jaar hun (internationale) debuutalbum uitbrachten, komen in aanmerking.

Tijdens de allereerste editie van de EBBA's was Lasgo met hun album 'Some Things' de Belgische laureaat. Sindsdien wonnen ook Sarah Bettens, Gabriel Rios, Reborn, Milow, Stromae, Selah Sue en Melanie De Biasio met hun internationale debuut een EBBA award. Voorbeelden van eerdere winnaars uit andere landen zijn Adele, Agnes Obel, Swedish House Mafia, Tokio Hotel en Carla Bruni.

Alle winnaars van de EBBA 2016 awards zullen hun prijs ontvangen uit de handen van Jools Holland tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen op 13 januari 2016. Tijdens de show zullen verschillende winnaars ook live aantreden.

Eén van de genomineerde winnaars zal bovendien ook een Public Choice Award ontvangen. Die prijs wordt uitgereikt op basis van publieksstemmen op de EBBA website die kunnen worden uitgebracht tussen eind november en Kerstmis.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Oscar & The Wolf (groep / artiest)
Releases:Entity

Terug Meer nieuws