Met Kunstenpunt en WBM naar Jazzahead 2016

Dit is een gearchiveerd bericht

13.10.2015

Jazzahead is een internationale beurs en showcasefestival voor jazz uit alle windstreken en vindt jaarlijks plaats in Bremen, Duitsland. De 11de editie is gepland van 21 tot 24 april 2016. Kunstenpunt & WBM coördineren de Belgische aanwezigheid. Geïnteresseerden kunnen via ons korting bekomen op hun deelname en/of een voorstel voor een showcaseconcert indienen.

Het programma van Jazzahead bestaat uit concerten, showcases, rondetafelgesprekken, lezingen, netwerkmomenten, awards, ...en een professionele beurs. Zoals de vorige jaren zal Kunstenpunt samen met WBM op Jazzahead aanwezig zijn met een overkoepelende 'umbrellastand' die zal fungeren als ontmoetingsplek en etalage voor jazz uit België. Op deze manier willen Kunstenpunt & WBM in de eerste plaats faciliteren, krachten verenigen en een positief imago rond de Belgische muziekscene opbouwen.

Professionele muzikanten, organisatoren, labels of managers die zich bij deze stand willen aansluiten kunnen zich aanmelden als co-exhibitor via Kunstenpunt en een speciaal umbrella-kortingstarief verkrijgen van 120€ + 19% VAT i.p.v. 150€ + 19% VAT. er is ook een extra korting van 10 euro voor promotors/concertorganisatoren. Wie niet alle dagen aanwezig kan zijn, kan ook een dagpas kopen. Klik hier voor de prijzen. 

Voor meer informatie hierover contacteer katrien@kunsten.be
Kunstenpunt biedt 2 gratis passen aan jonge muzikanten die met het event willen kennismaken en voor het eerst meegaan.

Het showcasegedeelte bestaat dit jaar weer uit verschillende modules. Belgische jazzgroepen kunnen zich aanmelden voor de 'European Jazz Meeting' op zaterdag 23 april 2016 (overdag en 's avonds).

Groepen die zich daarvoor willen aanmelden moeten zich eerst registreren als professional delegate of als co-exhibitor van Kunstenpunt. Lees hier de voorwaarden. De deadline is 10 november 2015. Wanneer een groep wordt geselecteerd zorgt Kunstenpunt voor promotionele ondersteuning en Sabam voor een fee. Reiskosten kunnen worden aangevraagd via het Agentschap Kunsten & Erfgoed. Ook Sabam biedt ondersteuning aan artiesten die een showcase spelen.

Meer info: www.jazzahead.de

Verwante items in de databank

Nieuws:LABtrio en Dans Dans geselecteerd voor een showcase op Jazzahead 2016 (21.12.2015)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws