Sessie cocreatie tussen de cultuursector en creatieve makers

Dit is een gearchiveerd bericht

13.10.2015

Op 20 oktober vindt het jaarlijkse congres rond Coöperatief Ondernemen plaats in het conferentiecentrum ALM (Antwerpen). Onder de slogan Wij Doen Het Zelf – Samen Beter Ondernemen wordt een gevarieerd programma geserveerd. Eén van de thematische sessies behandelt cocreatie tussen de cultuursector en creatieve makers.

Cultuurprofessionals, freelancers en creatieve makers vormen een nieuwe groep van kwetsbare werkers.  De Nederlander Giep Hagoort spreekt zelfs van een ‘creative underclass’. Hoe kunnen samenwerkingsverbanden tot een win-win leiden?

Binnen de sessie zal de rol van de coöperatieve vennootschap aan bod komen als alternatief voor de vzw die nog steeds gangbaar is in het culturele veld. Sprekers zijn Evi Swinnen (Timelab), Ilse Claes (DE MAKERS / UNIZO), Carlo Vuijlsteke (Flanders DC) en Rita De Graeve (Vlaamse overheid - CJSM).  De case die wordt uitgewerkt is Timelab, een coöperatief stadslabo in Gent, dat naast een vzw ook een CVBA SO heeft opgericht.

Deelname aan de sessie (en aan het congres) is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht (voor 19 oktober). Je kan inschrijven voor één of meerdere modules. Het programma loopt van 16u30 tot 21u30.

Meer info & inschrijven:

http://www.kunstenenerfgoed.be


Locatie

ALM, Filip Williotstraat 9 – 2600 Berchem 

Trefwoorden: ,

Terug Meer nieuws