Netwerkbijeenkomst kunstensector en vluchtelingen

Dit is een gearchiveerd bericht

11.09.2015

Vorige week beslisten Kunstenpunt en oKo – op vraag van een aantal kunstenorganisaties én van Vluchtelingenwerk Vlaanderen – een netwerkbijeenkomst op poten te zetten naar aanleiding van de vluchtelingencrisis. Doel: acties afstemmen op de bestaande noden en samenwerking onderzoeken of faciliteren waar nodig/nuttig.

Kunstenpunt en oKo willen de kunstenorganisaties en kunstenaars die actie ondernemen in de eerste plaats ondersteunen. Verder willen we samen met de sector bespreken welke acties op sectorniveau mogelijk en zinvol zijn, op korte én lange termijn.

Daarom organiseren we op donderdag 17 september 2015 een bijeenkomst waarop koepelorganisatie Vluchtelingenwerk de actuele situatie komt toelichten. We kunnen hiervoor van 15u tot 17u in het Forum (1ste verdieping Kaaitheater) terecht.

Op de agenda:
1.    Wat is de actuele situatie van de crisisopvang en wat zijn de noden inzake samenwerking met de kunsten?
2.    Wat is noodzakelijk op lange termijn en hoe kunnen de kunsten best bijdragen?
3.    Wat zijn onze suggesties voor het beleid?
4.    Welke kunstenaars/kunstenorganisaties zijn al actief en wat kunnen we van hen leren? Wat zijn hun noden? Hoe kunnen we hun werk beter bekend maken? Ondersteunen?
5.    Wat zijn eventueel ideeën voor gezamenlijke acties (beleidsvoorstellen, inzamelacties, artistieke of culturele acties, publieke acties, …) op korte en lange termijn vanuit de sector?

Ter voorbereiding willen we graag antwoord op volgende drie vragen:
1.    Wie zal aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst op 17 september 2015?
2.    Ondernamen/ondernemen jullie al acties ter zake? Welke?
3.    Vinden jullie gezamenlijke acties nuttig en zijn er suggesties?

Reageren kan via info@overlegkunsten.org

Minister van Cultuur Sven Gatz lanceerde op 6 september 2015 een oproep aan de jeugd- en cultuursector om samen een concreet actieplan uit te werken om het lot van asielzoekers draaglijker te maken. Met deze bijeenkomst kunnen we ook op die vraag een antwoord formuleren.

Verwante items in de databank

Organisaties:Overleg Kunstenorganisaties vzw (oKo) (ondersteunende organisatie)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws