Classical Next 2016: call voor programmavoorstellen

Dit is een gearchiveerd bericht

28.08.2015

Classical:NEXT, de jaarlijkse conferentie en beurs voor klassieke muziek, lanceert naar aanleiding van de vijfde editie in 2016 opnieuw een oproep voor programmavoorstellen. Als muziekprofessional kan je vanaf nu een voorstel indienen voor een live showcase, een projectpitch of een conferentiesessie. 

Classical:NEXT 2016 vindt plaats in Rotterdam van 25 tot 28 mei en loopt parallel met de Operadagen Rotterdam en de wedstrijd Music Theatre Now. Het programma van de beurs zal dan ook focussen op muziektheaterprojecten en –presentaties. Professionelen die het festival  bezoeken of de wedstrijd bijwonen worden uitdrukkelijk uitgenodigd om ook hun voorstellen voor het showcase- en conferentieprogramma in te dienen.

Voor welke formats kan je een voorstel indienen?
Live Showcases
Via een kort concert kan je als solist of als klein ensemble binnen dit format nieuw repertoire, nieuwe benaderingen en/of nieuwe formats voor concerten voorstellen aan een breed publiek van klassieke en hedendaagse muziekorganisatoren en media. Dit format omvat ook het nieuwe programmaonderdeel  ‘Curated Showcases’, samengesteld door jurylid Steven Walter (winnaar van de ECHO Prijs voor Innovatieve Promotie van Klassieke Muziek)

Video Showcases & Project Pitches
Binnen het ‘Video Showcase’-programma kunnen grotere ensembles en podiumproducties zichzelf presenteren aan het Classical:NEXT-publiek, door met kwaliteitsvol videomateriaal de muzikale performance in de verf te zetten.

Een specifiek project voorstellen kan dan weer met een ‘Project Pitch’. Je krijgt dan 9 minuten de tijd voor een korte & krachtige presentatie, inclusief videomateriaal en vragen uit het publiek.  

Conference Sessions
Wil je als muziekprofessional bepaalde thema’s, projecten of passies delen? Dit kan via een interactieve sessie die toelaat om hands-on know-how te delen met de Classical:NEXT bezoekers of te inspireren tot nieuwe oplossingen .

Deadline en procedure?
Welk format je ook kiest, de deadline voor het indienen van een voorstel  is vrijdag 25 september 2015. Voor het indienen van een voorstel dien je gebruik te maken van de online module op de website van Classical:NEXT.

Kunstenpunt op Classical:NEXT?
Net zoals dit jaar, trekt Kunstenpunt ook in 2016 naar Classical:NEXT, om via een gemeenschappelijke stand met Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM) de aanwezigheid van de Belgische klassieke muzieksector te verzekeren.  De Belgische stand wordt niet alleen opgevat als 'etalage ' voor muziek uit België, maar ook als ontmoetingsplek waar je nieuwe contacten kan leggen en informatie kan uitwisselen. Kunstenpunt & WBM zorgen voor de coördinatie, extra communicatie rond de vertegenwoordiging alsook promotionele ondersteuning wanneer er een groep wordt verkozen voor een showcase.

Meer info over de gemeenschappelijke stand, groepskortingen en deelname mag je verwachten begin 2016.  

Terug Meer nieuws