Er zit muziek in de Nacht van de Experimentele Film

Dit is een gearchiveerd bericht

09.03.2015

Op vrijdag 3 april organiseert Art Cinema OFFoff  'De Nacht van de Experimentele Film' in 019, een industriële site naast de blauwe kraan aan Dok-Noord te Gent. Naast film krijgt echter ook muziek uit binnen- en buitenland een  belangrijke rol die nacht. De films worden namelijk gelijktijdig voorzien van livemuziek, gebracht door bands uit België, Groot-Brittannië en Zweden.

Het succesverhaal van de programmaconcepten rond film en livemuziek stimuleerde OFFoff om bijzondere hedendaagse muzikanten te koppelen aan al even uitzonderlijke films tijdens een totaalevenement. OFFoff klopte aan bij een rijzende ster aan het muzikale firmament, het gloednieuwe platenlabel B.A.A.D.M. Zij slaan de handen in elkaar met dr. Sofie Verdoodt, filmwetenschapper en voormalig artistiek leider van Art Cinema OFFoff voor de inhoudelijke invulling van de Nacht.

De curatoren diepten voor deze editie bewust erg zeldzame films op die inhoudelijk gelinkt zijn aan het universum van de gekozen muzikanten. Tijdens de Nacht wordt een staalkaart aan subgenres binnen de experimentele cinema getoond: van documentaire, gemanipuleerde beelden over surrealistisch geïnspireerd werk tot trance film. B.A.A.D.M. selecteerde voor de live soundtracks zowel lokaal talent dat zich verankerd heeft in de experimentele muziekwereld als internationale grote namen.

Zo wordt één van de films op het programma van livemuziek voorzien door Camargue, een jong Belgische duo dat gevormd wordt door Tim Depraetere (van de Gentse band Maan met releases op Smeltkop en KRAAK) en Linde Carrijn.

Meer details over het programma en praktische info vind je op http://www.offoff.be/programma/detail/nl/338/2015/04/03

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Linde Carrijn
Tim Depraetere
Maan
Organisaties:B.A.A.D.M. (platenfirma / label)

Terug Meer nieuws