Klankworkshops Herculeslab

Dit is een gearchiveerd bericht

10.02.2015

In maart en april organiseert Herculeslab, een audiovisueel labo voor de doctoraatsstudenten aan de School of Arts in Gent, drie driedaagse klankworkshops voor gevorderden. 

In deze klankworkshops werk je rond verschillende aspecten van akoestiek: de beweging van een klank in de ruimte of beweging in de klank zelf; de sociale aspecten van geluid en de relatie tussen klank en beeld. Hoe elke ruimte, maar ook elke geluidsdrager een akoestische vingerafdruk heeft.

De workshops leggen de nadruk niet op techniek, maar streven ernaar om nieuwe inzichten te geven en creativiteit te stimuleren. Je krijgt er een denkkader aangereikt en door middel van experimenten, analyses en opdrachten ervaar je er aan de lijve wat akoestiek en beweging in klank kunnen betekenen.

Participanten worden uitgenodigd eigen werk mee te brengen om het te toetsen aan de opgedane kennis. Deze workshops zijn bovendien een geschikte plek om nieuwe mensen te leren kennen en om connecties te leggen.

Workshop 1
Listening and movement / being moved
Stijn Dickel (muzikant, klankkunstenaar)
6, 7, 8 maart 2015, telkens van 10:00 tot 18:00
Gesproken taal: Nederlands of Engels

Workshop 2
Space, sound and instances of media
Gabriel Paiuk (componist, klankkunstenaar)
27, 28, 29 maart 2015, telkens van 10:00 tot 18:00
Gesproken taal: Engels

Workshop 3
Movement in Sound, Space and Image
Michel Schöpping (sound-designer, -mixer, componist)
17, 18, 19 april 2015, telkens van 10:00 tot 18:00
Gesproken taal: Nederlands of Engels

Voor wie?
In de eerste plaats zijn de workshops gericht op jonge professionelen in de creatieve audiovisuele sector. Ben je een geluidsman, filmregisseur of -producent, mixeur, bruiteur, cameraman, theatermaker, (media)kunstenaar of muzikant, dan zijn deze workshops voor jou op maat gemaakt. Zit je in een andere branche maar wil je je horizon verruimen, dan ben je uiteraard ook meer dan welkom. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar zodat er een intensieve dialoog kan ontstaan tussen de docent en de participanten.

Deelnemers die meerdere workshops zullen volgen, krijgen voorrang bij het inschrijven.

Waar?
Herculeslab
School of Arts (KASK)
Campus Bijloke
Godshuizenlaan 4
9000 Gent

Meer inhoudelijke info & inschrijvingsformulier via:
www.herculeslab.schoolofarts.be/ > workshops

Terug Meer nieuws