Espectro vzw zoekt vrijwilliger

Dit is een gearchiveerd bericht

06.01.2015

Espectro vzw, organisator van laagdrempelige en voornamelijk kleinschalige kunst- en cultuurevenementen, is momenteel op zoek naar een nieuwe organisatiemedewerker op vrijwillige basis.

Over de organisatie
"Kunst en cultuur is als het ware een soort subcultuur geworden." Dit was ooit het credo dat de huidige organisatoren aanzette tot de oprichting van Espectro vzw. Vanuit het motto ‘gezellige kunst voor iedereen’ organiseren we kleine evenementen, gelegen in steeds verschillende ‘juweeltjes van locaties’ in Antwerpen. Daarbij worden de meest uiteenlopende vormen van kunst en cultuur op één avond bij elkaar gebracht en verkopen ze steeds allerhande zelfgemaakte maaltijden en versnaperingen aan democratische prijzen. De ongedwongen en laagdrempelige sfeer staat voor Espectro centraal. Of men nu veel van kunst kent of niet, iedereen is even welkom en we trachten steeds weer vernieuwend en 'anders dan anders' uit de hoek te komen. Creatief zijn betekent immers niet per se dat iets beter is als het meer complexiteit uitstraalt. Zodoende organiseerde Espectro VZW in 2013 en 2014 reeds 4 evenementen, respectievelijk ‘Een kunstfestival voor in de huiskamer’, ‘Een wereld in de stad’, ‘E-Motions’ en ‘Zomerzintuigen’, dewelke steeds uitdraaiden tot een groot succes. In de zomer van 2015 zal een vijfde evenement georganiseerd worden.

Vereist profiel
  • Je bent een organisatietalent (of hoopt daartoe te groeien) die planmatig  en zelfstandig kan werken en prioriteiten kan stellen. 
  • Je bent een initiatiefnemer. Je kan eigen projecten binnen een evenement weten te realiseren mits ondersteuning en overleg met de andere organisatoren.
  • Een cultuurfanaat moet je niet zijn, maar enige interesse en een open blik erin is vereist. Tunnelvisies trachten we hierbij kost wat kost te vermijden.
  • Je kan je vinden in de missie, visie en doelstellingen van Espectro VZW
  • Je kan je minstens een keer per jaar inzetten om gedurende enkele weken erg intensief bezig te zijn met de organisatie van een evenement. De rest van het jaar kan je enkele uurtjes per week vrij maken.
Aanbod
  • Een onvergetelijke en bijzonder leerrijke ervaring naast je job, studies of hoofdactiviteit via waar je een eigen netwerk binnen Antwerpen kunt uitbouwen
  • Terugbetaling van alle gemaakte onkosten
Interesse? Vragen?
Neem gerust contact op met:
Espectro VZW
t.a.v. Pieter Vermeyen
Fluitbergstraat 56
2900 Schoten
E-mail: pieter.vermeyen@espectro.be

Terug Meer nieuws