Dag van de Cultuureducatie 2015

Dit is een gearchiveerd bericht

15.12.2014

Op dinsdag 20 januari 2015 wordt in deSingel te Antwerpen de Dag van de Cultuureducatie georganiseerd.

Ook dit jaar werkten CANON Cultuurcel (Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming), het Vlaams ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media/ACCE, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst in Nederland, deSingel in Antwerpen, Vooruit in Gent, en BOZAR in Brussel samen een boeiend en zinnenprikkelend programma uit.

De wereld en de samenleving transformeren in sneltempo onder invloed van mondialisering, digitalisering, superdiversiteit en het verschuiven van het politieke en economische machtsevenwicht. Hoe blijven we betekenis geven in deze veranderende wereld? En welke rol speelt kunst en cultuur hierin? Biedt kunst zuurstof en tegenwind? Hoe gaan we om met andere culturen? Kunnen we ontsnappen aan onze westerse blik? Opent cultuur onze ogen of loopt ze in dezelfde valkuil? Hoe houden we kunst en cultuur op koers? …

Theatermaker Chokri Ben Chikha en Nederlands auteur Frank Westerman loodsen ons door deze (en meer) vragen tijdens de opener van de dag. Vervolgens breken we uit in kleinere sessies met een heleboel boeiende, gezaghebbende en provocerende sprekers: Pedro De Bruyckere, Bambi Ceuppens, Lucas Catherine, Benjamin Verdonck, Simon Allemeersch, het documentaire theatergezelschap Berlin en vele anderen. Schrijver Kader Abdolah, en notoir kuitenbijter Bleri Lleshi sluiten de dag af met hun reflectie op het thema. Laat je ook artistiek verrassen doorheen de dag.

Inschrijven
Inschrijven kan via deze link.

Je vindt ook meer details over het programma en alle praktische informatie op dagvandecultuureducatie.be
Zie ook de Facebook-pagina of Twitter via #dvce2015.

Verwante items in de databank

Organisaties:CANON Cultuurcel (overheid)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws