Vacature bij Overleg Kunstenorganisaties (oKo)

Dit is een gearchiveerd bericht

05.12.2014

Overleg Kunstenorganisaties (oKo) is de belangenbehartiger en werkgeversfederatie van ruim 200 professionele organisaties uit het brede kunstenveld in Vlaanderen en Brussel. De organisatie zoekt momenteel een directeur in een voltijdse betrekking.

Functieomschrijving
Als directeur belichaamt u Overleg Kunstenorganisaties ten aanzien van de eigen leden, maar bent u er ook de woordvoerder van ten aanzien van belanghebbenden, zoals overheden, de pers, collega-organisaties en de brede samenleving.
U bouwt partnerschappen op met relevante organisaties en structuren uit de culturele sector maar ook uit andere sectoren. U bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een algemeen en duurzaam inhoudelijk beleid op lange termijn in nauwe samenwerking met de Raad van Bestuur. U wordt hierin ondersteund door (deeltijdse) beleidsmedewerkers en een kleinschalig secretariaat.

U bent verantwoordelijk voor de activiteiten van het netwerk en draagt de verantwoordelijkheid voor een optimale dienstverlening ten aanzien van de leden van de organisatie.

U inspireert en leidt een team van gemotiveerde, professionele en deskundige medewerkers. In opdracht van de Raad van Bestuur geeft u, samen met dit team, inhoud en vorm aan de beleidslijnen. U bent eindverantwoordelijk voor het HR-beleid, het financieel beleid en het infrastructuurbeleid.

U rapporteert aan de Raad van Bestuur en aan de Algemene Vergadering.

Profiel
Niveau: hoger onderwijs en/of minstens 5 jaar ervaring in een verantwoordelijke functie in een organisatie of andere aantoonbare relevante ervaring

U bent communicatief erg vaardig.
U bent verbindend en diplomatisch
U kan een sector vertegenwoordigen
U bent een stressbestendig, vertrouwenwekkend en vertrouwengevend, charismatisch leider.
U heeft strategisch en financieel-analytisch inzicht.
U bent vertrouwd met beleid en besluitvormingsprocessen.
U heeft affiniteit met de kunstensector.
U bent een liefhebber van de kunsten.
Ervaring met en/of kennis van meerdere artistieke disciplines is een pluspunt; kennis van Beeldende Kunst of Audiovisuele kunsten is een bijkomende troef.
U spreekt en schrijft Nederlands op een vlotte en accurate wijze. Kennis van andere talen (zoals Frans, Engels, …) is een voordeel.

Aanbod
U leidt een netwerk van zowat alle relevante kunstenorganisaties in Vlaanderen en (Nederlandstalig) Brussel. Samen met de Raad van Bestuur bepaalt u de koers van een slagkrachtige organisatie, die zowel door de sector als door betrokkenen buiten de kunstensector hoog staat aangeschreven.

Het betreft een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur.

Het loon wordt vastgelegd in onderling overleg en op basis van de sectorale barema’s en staat in verhouding tot uw relevante ervaring.

U beschikt over extralegale voordelen.

Solliciteren
U kan uw sollicitatie met c.v. bij voorkeur via e-mail bezorgen aan de heer Luk Van den bosch, voorzitter van vzw Overleg Kunstenorganisaties (luk.vandenbosch@overlegkunsten.org)

U kan ook een brief sturen naar:
De heer Luk Van den bosch
Voorzitter vzw Overleg Kunstenorganisaties
p/a Toneelhuis - Orgelstraat 7 – 2000 Antwerpen

Als u meer inlichtingen wenst, surf dan naar www.overlegkunsten.org.
Wij kregen graag een reactie, uiterlijk op 7 januari 2015.

De voorziene datum van indiensttreding is overeen te komen, maar is liefst zo snel mogelijk.

Verwante items in de databank

Organisaties:Overleg Kunstenorganisaties vzw (oKo) (ondersteunende organisatie)

Terug Meer nieuws