Inschrijvingen voor Koningin Elisabethwedstrijd 2015 geopend

Dit is een gearchiveerd bericht

24.10.2014

De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert van 4 tot 30 mei 2015 een wedstrijd voor violisten. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen en die na 31 december 1984 geboren zijn.

De publieke wedstrijdronden worden voorafgegaan door een preselectie achter gesloten deuren waarbij de door de kandidaten opgestuurde dvd-opnames worden gescreend. De namen van de juryleden worden bekend gemaakt tijdens de loting die de eerste ronde voorafgaat.

Om zich kandidaat te stellen, moet men eerst een account aanmaken via de website. Via deze account kan de kandidaat in het onderdeel ‘Mijn kandidaturen’ in de rechterkolom met zijn inschrijving beginnen. Een kandidatuur bevat twee luiken : de administratieve gegevens en het programma.

Meer informatie over het gevraagde repertoire en de inschrijvingsvoorwaarden vindt men in het reglement van de vioolwedstrijd 2015 (repertoireverandering!).

Uiterste datum voor de online inschrijving en uiterste verzendingsdatum van de inschrijvingsdossiers per aangetekende brief :
10 januari 2015 !!NIEUWE DATUM!!
Loting : 1 mei 2015
Eerste ronde : 4 tot 9 mei
Halve finale : 11 tot 16 mei
Finale : 25 tot 30 mei
Prijsuitreiking : 2 juni
Laureatenconcerten : vanaf juni

Locaties
Loting, eerste ronde en halve finale : Flagey (Brussel)
Finale : Paleis voor Schone Kunsten Brussel

Verwante items in de databank

Organisaties:Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België (prijzen & wedstrijden, muziekorganisaties)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws