6de editie European Festival Awards

Dit is een gearchiveerd bericht

13.10.2014

De 6de editie van de European Festival Awards is goed voor een primeur: naast een hele reeks nominaties voor Belgische/Vlaamse festivals werd nu ook voor de eerste keer een Belgische artiest - Stromae - genomineerd in maar liefst drie categorieën: Headliner-, Newcomer- en Anthem of the Year. 

Beweren dat de Vlaamse en Belgische muziekfestivals over een stevige reputatie beschikken in het buitenland is een open deur intrappen. Dat positieve imago wordt sinds 2009 jaarlijks bevestigd dankzij de European Festival Awards. Winnaars worden bepaald door zowel muziekindustrie als het brede publiek, waarbij onze Belgische Festivals steevast de shortlists in alle categorieën bevolken - en vaak eindigen op het hoogste schavotje.

Ook dit jaar zal het aan de nominaties alvast niet liggen: zo werden Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland genomineerd in de categorie Best Major Festival, terwijl Genk on Stage en de Lokerse Feesten kans maken op een award in de categorie Best Medium-Sized Festival. Bij de kleinere festivals dingen o.a. Absolutely Free Festival, Boerenrock en Feest in het Park mee naar een award.
I Love Techno maakt kans op de award voor Best Indoor Festival, en Rock Werchter werd genomineerd in de categorie Best European Line-Up.

En last but not least werd dit jaar dus ook een Belgische artiest voor het eerst genomineerd in drie categorieën. Met zijn nominatie voor Headliner of the Year staat Stromae in hetzelfde rijtje met grote namen als Arcade Fire, QOTSA, Jack White en Arctic Monkeys. In de categorie Newcomer of the Year krijgt hij concurrentie van o.a. Hozier, London Grammar en George Ezra. Met Papaoutai zal hij het in de categorie Anthem of the Year ten slotte moeten opnemen tegen wereldhits als Happy van Pharrel Williams en Budapest van George Ezra.

Stemmen kan tot maandag 27 oktober, op 4 november worden de shortlists bekend gemaakt in elke categorie, waarna het nog wachten is tot 15 januari om de uiteindelijke winnaars te kennen. Deze zullen bekend gemaakt worden tijdens de openingsceremonie van Eurosonic Noorderslag in Groningen, Nederland, één van de belangrijkste muziekconferenties in Europa.

Meer info over de European Festival Awards vind je hier.
Je stem uitbrengen kan via deze link.

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws