Felix De Clerck directeur van het nieuwe kunstensteunpunt

Dit is een gearchiveerd bericht

03.10.2014

Felix De Clerck wordt de eerste algemeen directeur van het kunstensteunpunt van de Vlaamse Gemeenschap. Dat meldt de voorzitter van de raad van bestuur, Tom Auwers.

Tom Auwers: "Voor deze functie werd een selectieprocedure opgestart inclusief assessment. Felix De Clerck kwam daaruit naar voor als beste kandidaat. Hij staat voor een uitdagende opdracht. In eerste instantie moet hij de fusie van de drie vroegere kunstensteunpunten realiseren, met name het Vlaams Theater Instituut, het Muziekcentrum Vlaanderen en BAM, het steunpunt voor beeldende, audiovisuele en mediakunst. Tegelijk moet hij zien hoe de besparing van 7,5% die door de Vlaamse regering werd opgelegd, kan absorberen in de nieuwe werking. Geen evidente zaak, want er moet ook een nieuwe locatie worden gezocht. Maar bovenal dient hij de opdrachten van het kunstensteunpunt vorm te geven binnen het kader van het nieuwe Kunstendecreet."

Felix De Clerck (°1984) behaalde een bachelor in cultuurwetenschappen en master in cultuurbeleid aan de universiteit van Maastricht. Nadien leidde hij 5 jaar de internationale kunstenaarsresidentie AIR Antwerpen en de atelierwerking van Studio Start in Antwerpen. In 2012 werd Felix coördinator van VOBK (Verenigde Organisaties BeeldKunst), een belangenbehartiger voor Beeldende en Audiovisuele kunsten die sinds april 2014 gefusioneerd is met OKO en zo nu de grootste belangenbehartiger is van de culturele sector. 

De Clerck wordt aangesteld voor een mandaat van 4 jaar. Hij neemt zijn functie op vanaf 1 november.

Terug Meer nieuws