Nieuw Nederlands evenement over Klassieke Muziek

Dit is een gearchiveerd bericht

24.09.2014

Buma Classical Convention is een nieuw en uniek tweedaags evenement over klassieke muziek. Een conferentie en festival ineen op vrijdag 28 en zaterdag 29 november in het gloednieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Gedurende deze dagen komen muziek, ontmoetingen en inspiratie bijeen via vele showcases, gesprekken, pitches, 'best practices' en een tv-uitzending door de NTR. Enkele voorbeelden van sprekers of artiesten zijn: Rupert Wagg, Nicholas Lovell, Remy van Kesteren en Ralph van Raat.

Buma Classical Convention is ontstaan vanuit een drang de (Nederlandse) klassieke muziekindustrie te willen innoveren, inspireren, versterken en internationaal te promoten binnen de sector, bij het publiek en bij alle mogelijke stakeholders. 

Het evenement is er kortom voor iedereen die interesse heeft in of belang heeft bij klassieke muziek. Van componist tot marketeer, van platenbaas tot orkestdirecteur, van programmeur tot politicus en van musicus tot festivalganger.

Buma Classical Convention is een initiatief van Stichting Buiten.Gewoon.Klassiek en Lustr bv. Partners van het evenement zijn onder meer hoofdsponsor Buma, TivoliVredenburg, Sena, Edison Stichting, NTR, 24classics en het Radio Filharmonisch Orkest.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website.

Terug Meer nieuws