Kabinet Gatz maakt nieuwe medewerkers bekend

Dit is een gearchiveerd bericht

04.09.2014

Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brusselse Aangelegenheden heeft de voorbije week enkele nieuwe specialisten aangetrokken voor zijn kabinet. Eerder al was bekend dat Luc Jansegers de kabinetschef van de Brusselse minister uit de Vlaamse regering wordt.

Deze topambtenaar was tot voor kort administrateur-generaal van het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenonderwijs en Studietoelagen. Hij werkte eerder voor de liberale ministers Patrick Dewael (Cultuur), Marleen Vanderpoorten (Onderwijs) en Dirk Van Mechelen (Begroting en Ruimtelijke Ordening). In de culturele sector deed hij onder meer bestuurservaring op bij meerdere instellingen.

Als adjunct-kabinetschef Cultuur trok Sven Gatz Stephanie D’Hose aan. Ze werkte eerder voor vice-minister-president Fientje Moerman en Gents schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Sas van Rouveroij. Het team Cultuur bestaat uit An Moons, Dominique Savelkoul, Marleen Platteau en Sigrid Bousset.

An Moons neemt op het kabinet film, beeldende kunst, musea en erfgoed onder haar hoede. De communicatiewetenschapster werkte na haar afstuderen verder als onderzoeker inzake media en cultuur aan de VUB. Ze was tot voor kort directeur van de Media, Arts & Design Faculty (MAD-faculty), de Limburgse kunsthogeschool. Daarvoor werkte ze voor Limburgs gedeputeerde Gilbert Van Baelen.  

Historica Dominique Savelkoul (KUL) belandde al gauw op diverse directeursfuncties in de (internationale) culturele wereld: het Festival van Vlaanderen Gent-Brussel, The London Philharmonic Orchestra, The National Gallery en de RuhrTriennale. Daarna stond ze enkele jaren aan het hoofd van een internationale financiële nichespeler. In 2011 werd ze transitiemanager voor de fusie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Meer recent oefende ze dezelfde functie uit voor de fusie van de drie kunstensteunpunten (Vlaams Theaterinstituut, Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst en Muziekcentrum Vlaanderen).

Lees hier het volledige persbericht: Persmededeling vorming kabinet Gatz

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws